Joaquin Phoenix nagyot alakít a filmben, jöhet érte a szobrocska?

Hónapok múlva, 2020 februárjában lesz az Oscar-díjátadó, de a William Hillnél már lehet rá fogadni! A legjobb film és legjobb női főszereplő mellett a legjobb férfi főszereplőre tippelhetünk, aminek már favoritja is van szorzók alapján. Joaquin Phoenix áll a kínálat élén, 1.50-ös szorzóval, Jokerben nyújtott alakítása okán. A Puerto Ricó-i származású amerikai színészt háromszor jelölték már Oscarra, legutóbb a The Masterért 2013-ban.

Phoenix meggyőzően hozza Arthur Fleck karakterét. Minden grimasza, mondata jól adja át azt a folyamatot, ahogy egy ártatlan lúzerből főgonosz lesz. Színészi szempontból hálás szerep, hiszen az érzelmek széles skáláját meg lehet mutatni, persze egyben nagy feladat is. A kritikusok és a film nézői szerint is megoldotta a feladatot Phoenix, és bár a film sem rossz, de az alakítása miatt lett igazán sikeres a Joker mozi.

Ennek a szerepnek már van előélete az Oscar-díjátadón, Heath Ledgernek köszönhetően. Neki sikerült posztumusz megnyernie a szobrot, így ha nem akarjuk is, össze kell vetnünk a két alakítást. Logikátlan is, hiszen az egy mellékszerep volt, míg Phoenix főszereplőként alakítja Jokert, de mégis, ha úgy véljük, hogy Ledger jobb volt, akkor még véletlenül se fogadjunk Phoenixre.

Oscar-díj: Legjobb férfi főszereplő

  • Joaquin Phoenix - The Joker  1.50
  • Adam Driver - Marriage Story  5.00
  • Robert De Niro - The Irishman  8.50
  • Tom Hanks - A Beatiful Day In The Neighbourhood  9.00

Teljes kínálat a William Hillnél, a TV/Speciális menüpontnál!

Borítókép: Joker. Fotó: Flickr