Hatékony működésből jelesre vizsgázik folyamatosan a Brentford, mely az elmúlt két idényben már stabil Premier League résztvevőnek mondhatja magát. A tudatos építkezéshez stabil körülmények kellenek, de mégis felmerülő téma Thomas Frank távozása, és erre fogadni is lehet az Unibetnek köszönhetően!

Sportfogadó cégektől a hatékony focicsapatig

Matthew Benham ugyan gyerekként focizott, ráadásul pont az általa később megvásárolt Brentford utánpótlásában, mégis inkább a számok és matematika világa vonzotta jobban. Különböző cégeket alapított, melyek statisztikai alapon működve nyújtottak sportfogadási szolgáltatásokat. Saját elmondása szerint nem tudna hobbi fogadó lenni, csak az adatok érdeklik, és a hatékonyság. Miután a Brentford többségi tulajdonosa lett, ez a hozzáállás a klub filozófiájává vált.

A játékosokat nem feltétlenül videófelvételek alapján értékelték, hanem sok esetben pusztán a teljesítménymutatóik alapján. Ez volt a keret kialakításánál a legfőbb irány, és hogy eltékozolt tehetségeket szerezzenek költséghatékonyság elvén. "Amikor például csatárt igazolunk, nem azt nézzük, hogy hányszor talált be. Őszintén, ez egyáltalán nem érdekel. Az fontos viszont, mennyire jól működik a csapatban, milyen a teljesítményének mutatója támadásban és védekezésben" - mondta Benham.

Megfelelő szakemberek kellettek a Brentfordnak

Matthew Benham nyilván a vele dolgozó szakembereknél is törekedett hatékonyságra, olyan emberekkel vette magát körül, akik a filozófiáját megértik és hisznek benne. Rasmus Ankersen is ilyen volt, míg a Brentfordnál tevékenykedett klubvezetőként. Fiatal és eltékozolt tehetségekben hitt, és úgy gondolta, csak olyan edző lehet sikeres, aki játékosként elbukott. Mert az akkor felgyűlt frusztráció, alapozza meg a menedzseri sikereket.

Pontosan ilyen edzőt is talált Thomas Frank személyében, aki eleinte segédedző volt, majd 2018 októberétől kezdve a csapat vezetőedzője. Korábban ifjúsági edzőként dolgozott, sőt még egy óvodában is volt munkája, szóval abszolút ért a gyerekekhez, feltörekvő tehetségekhez. Neki köszönhetően a játékstílusban is visszaköszön a klubvezetésben tapasztalt elemző és hatékony hozzáállás, inkább védekező, és effektív támadó stílusra törekszenek, kevés csellel, egyéni megoldással és kapura lövéssel.

Több klub is alkalmazta volna Franket

Többször is ott volt a Premier League hónap edző cím jelöltjei között, és az európai szereplés is egész közel volt a mostani idényben hozzájuk. De idén tavasszal az edzőkeringő során, ami az angol élvonalban elég nagyban ment, felmerült a neve a Leicester, Tottenham és Chelsea kapcsán is. Ivan Toney fogadási botránya nem köthető hozzá, sokkal inkább az a helyzet, hogy vinnék a nagyobb csapatok, amire reagált a Brentford vezetése.

Egész pontosan pénzzel győzhették meg, ugyanis az elmúlt másfél évben kétszer is szerződést hosszabbítottak vele. Először tavaly év elején környékezhették meg más klubok, akkor 2025-ig szóló szerződést kötöttek. Másodszor tavaly év végén jöhettek a nagyok érte, mert akkor újabb megállapodást történt, amivel 2027 nyaráig kötelezte el magát a Brentfordhoz.

Fogynak az üres kispadok, nem kérdés már ki lesz a Tottenham menedzsere, lezárta az edzőkérdést a Chelsea is, szóval én azt mondom, hogy Frank marad a Brentford kispadján 1.25-ös oddsért. Egyébként a kínálatban ezután jön a Leicester City irányítása 4.00-es szorzón, míg a harmadik helyre a listában a Leeds United került be, 9-szeres pénzt fizetve. Fontos végszóként hozzátenni, a kínálat arra vonatkozik, hogy szeptember elsején hol fog dolgozni Thomas Frank.

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 8. 10:25 UTC.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Brentford (Fotó: rarrarorro/Shutterstock.com)