Tirreno - Adriatico: Egy időfutam dönt

Nagy Bence
2019 márc 18. 17:40
Szólj hozzá!

Kerékpár Tom Dumoulin World Tour Adam Yates Primoz Roglic

Elérkeztünk az olasz egyhetes körverseny utolsó szakaszához. A Tirreno - Adriatico egyéni időfutammal zárul és még teljesen nyílt a verseny. Primoz Roglic újabb World Tour versenyt nyer?

Szokásos zárószakasz

Az útvonal változott az idei Tirrenóra, de az összetett első helyért folytatott harc izgalmas maradt. Idén nem voltak nagy emelkedők, inkább egy dimbes-dombos egyhetest láthattunk, ahol a Mitchelton-Scott és a Deceuninck -Quick Step versenyzői domináltak. Az utolsó előtti etapon egy sprint várt a mezőnyre, ami kicsit rendhagyóra sikerült. Már az üldözés is sokat kivett a főmezőnyből, hiszen a Quick Step és a Bora folyamatosan óriási tempót diktált, majd végül nagy meglepetésre Julian Alaphilippe nyert.

Ő vezette volna fel a hajrát Elia Vivianinak, de akkora volt a kavarodás, hogy inkább jobbnak látta, ha ő maga sprintel a győzelemért. A nap vesztese Peter Sagan és a Bora lehet. A szlovákok világbajnoka rosszul helyezkedett, csapata pedig beáldozta három időfutammenőjét is, amivel elszálltak az esélyeik egy keddi jobb eredményre. Pedig a zárószakasz a szokásos San Benedetto del Tronto-i 10 km-es egyenkénti, ami kicsit technikás, de inkább a nagy sebességre helyeződik a hangsúly a kronósok számára. 

Azért mutatjuk a tavalyi szakaszt, mert szinte teljesen megegyezik a kettő, versenyzők is jól ismerik már, így nagyjából lehet sejteni, mi várható a 10 km-es távon. Oldalszél, mindössze 12 fok és felhős időjárás. Nem igazán technikás, egy visszafordító van benne, ahol számít a kigyorsítás, de inkább a monoton magas tempó a fontos. A mezőnyben ott az elmúlt két év győztese (Rohan Dennis: 2.00) és második helyezettje (Jos van Emden: 6.00), idén azért nem egyértelmű esélyesek a szakaszgyőzelemre. 

Ki nyer ma?

Dennis nem meggyőző, friss még csapatváltás, egyelőre formán kívül van. Ekkora szorzón (2.00) nem sok érték van a szakaszgyőzelmében. Stefan Küng ellenben megtalálta számításait a francia csapatnál, rögtön az első versenyén kronót nyert a portugál körön. A svájcira 5.50-ért lehet érdemes fogadni, de ha igazán nagy szorzót akarunk a szakasz győztesére, akkor Soren Kragh Andersenre vagy Primoz Roglicra fogadunk. Előbbire 26.00-os szorzót kínálnak, ilyen távon nála a dobogó realitás lehet, Roglic pedig a győzelemért küzd (11.00). 

A párosítások közül kettő szűrt szemet: Dennis - Küng, akikről már volt szó és ahol a svájcira 3.25-öt kínálnak. A másik tipp is hasonlóan kockázatos, de lehet benne fantázia. Jakob Fuglsang előrébb végez, mint Julian Alaphilippe. Idén az összes astanás versenyző bombaformában, sorra nyerik a szakaszokat, dán is nyert már a Tirrenón. Időfutamban idén már volt egy második helye, de a franciát sem szabad leírni. Ugyanakkor ő hétfőn hatalmasat ment, nagy meglepetésre sprintszakaszt nyert, ami nem az ő profilja, ez azért kivett belőle. Rövid időfutamon nem rossz Alaphilippe, de Fuglsang most olyan formában van, hogy simán benne van, hogy még dobogóra is áll egy ilyen időfutamon. 

Borítókép: Primoz Roglic. Fotó: MeskPhotography/Shutterstock.com

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 7. szakasz: Jakob Fuglsang előrébb végez, mint Julian Alaphilippe
    1.83 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 22.07 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Parlay bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2019 jún 21. 09:48
Csalódás, gyakorlatilag 1-2 kivételtől eltekintve, nincsen olyan versenyző, aki jó formában lenne, klasszikus háromhetes menő és ne hajtotta volna magát szét a szezon korábbi részében.

Jakob Fuglsang óriási szezont csinált eddig, de félek, hogy harmadik hétre teljesen leereszt majd. Vincenzo Nibali most már bánhatja a Girót, mert ezen a Touron simán nyert volna (lehet mé
peshark hozzászólt
2019 jún 20. 20:16
Dumoulin SINCS.
Csapata közleményben tudatta, hogy nincs abban az állapotban, amit egy nagy körverseny megkövetel, így kénytelen kihagyni a Tour de France-t.
"Őrülten nehéz volt az elmúlt hónap, sok csalódást okozott a térdem állapota. A Giro d'Italián történtek után nagyon szerettem volna elindulni a Touron, de ezen a héten rájöttem: az állapotomat figyelve nin
Pozzato hozzászólt
2019 jún 20. 11:14
Egyre több forrás erősíti meg, hogy megint balhé van a Quick Step csapatánál. Az év elején még óriási volt az összhang, jöttek a győzelmek, egymást dicsérő interjúk.

Tegnap délután aztán egyre több oldalon jelent meg összhangban az hír, mely könnyedén lehet kacsa, de elfigyelve az elmúlt évek ilyen jellegű bringás pletykáit (Gavíria, Kittel stb.), általában valóssággá v

Kapcsolódó cikkek