Konspiráljunk, hiszen manipuláció áldozata vagy, csak nem tudsz róla. Ha mégis tudsz róla, akkor meg nem mindig teszel ellene. Ha pedig tudsz róla, és teszel ellene, akkor ez a cikk nem neked szól.

Lionel Messi vagy Loren Morón?

A spanyol bajnokságban a góllövőlistát Lionel Messi vezeti 12 góllal, nem sokkal lemaradva tőle 8 találatos Loren Morón. Igazi futballista családba született, apja Lorenzo Morón több spanyol klubban is játszott. Hány gyereke van Messinek, és mennyi Morónnak? Egyáltalán tudod melyik csapatban játszik Morón? Messit nyilván tudod, most kapott Aranylabdát, a Barcelona játékosa, néha a kutyájával focizgat, a csapból is ő folyik. Na jó elárulom, Morón a Real Betis játékosa. Arról biztosan hallottál, hogy a Barcelonának a világ több pontján is vannak iskolái, de azt tudtad, hogy Morón klubja, a Betis is terjeszkedik? Nemrég három focisulit nyitottak Nigériában. Nem írt róla az Nemzeti Sport, de még talán a BBC Sport sem.

Lionel Messi (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com)

Ismert úton jársz inkább

Ha folyamatosan azt kapjuk, akár direkt módon követve a híreket, akár csak mellékzöngeként, hogy a Barcelona tökéletes, akkor ez teljesen belénk szívódik, miközben semmit nem hallunk a Real Betisről. Amikor a két csapat egymással szembe kerül, nincs is sok esélyünk nem a Barcelonát választani, mert a Betisről sokrétű információnk nem lesznek. Ezen a ponton egy fórumtársunk, Knapp szavaival fogok élni. "Azt pl. mindenki tudja, hogy egy Barcelona - Alaves meccsen melyik csapat az esélyesebb, az viszont már tudatos sportfogadás, hogy te milyen szorzón vagy hajlandó erre fogadni" - írta a Fogadási stratégiák topicba.

Favorit leértekelni egyszerű

Néhány csapat, például Barcelona, Manchester City, Liverpool magasba emelése a sportsajtó sajátja is, hiszen ezzel vonzzák a kattintásokat, a középmezőny tagjai és sereghajtók kevésbé eladhatóak. Igazán követned kell az adott bajnokságot, hogy velük is képben legyél. De ha ezt nem teszed, és az átlag nem teszi, akkor inkább a favoritot választod, és ezt az iroda is tudja. Ennek megfelelően rosszabb szorzót ad a népszerű favorit sikerére, amivel hosszútávon bukni fogsz. Mondjuk a Barcelonára adnak 1.10-es szorzót, ami nem túl magas, és ha mindig rájuk fogadsz, szinte folyton nyerniük kell, hiszen egy-egy tippel a profitod nem lesz túl nagy. Ha jön egy vereség, bajban leszel, könnyen negatívba juthatsz a Barcelonára történő sorozatos fogadással, az iroda meg örülhet. A kiemelt sztárcsapatokat meg kell tanulni helyén kezelni, mert belénk égette a világ, hogy hibátlanok, de nem azok, aztán jöhet a szokásos szöveg, hogy mindig az 1.10-es szorzó megy el.

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com)

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org