Toni Nadal bizonyíthatja, hogy nem csak unokaöccsét képes csúcsra vinni

Szabi
2021 ápr 11. 16:46
Szólj hozzá!

Tenisz ATP Monte-Carlo Masters Toni Nadal Felix Auger-Aliassime

A salakos idény első Masters-tornája előtt jött a hivatalos bejelentés, ami szerint Rafael Nadal nagybátyja, Toni Nadal ismét edzeni fog az ATP Tour-n. Ebben a hírben az a különleges, hogy bár Rafael Nadal még aktív játékos, nem a 20-szoros Grand Slam-győztes unokaöccse mellett indul újra útnak, hanem a húsz éves kanadai tehetség, Felix Auger-Aliassime mellett.

Ez az együttműködés a monte-carlói tornával kezdődik el, amelyen a tizenegyszeres bajnok, Rafael Nadal is indulni fog. Ha valaki kíváncsi, hogy esetleg mi történne abban az esetben ha Toni volt és jelenlegi tanítványai találkoznának, akkor annak tudnia kell, hogy állítólag a szakember azt állította, hogy a tisztelet azt követeli, hogy egyiknek se legyen az edzői székében. Toni döntése nem változtat azon a tényen, hogy továbbra is az unokaöccse tenisz akadémiájának igazgatója marad és az mindenki számára világos lehet, hogy a Rafával való szoros kapcsolatát, semmi nem fogja árnyékolni.

Miért nem furcsa Toni döntése?

Az immár hatvan éves szakember 2017-ben hagyta Carlos Moya hozzáértő kezeire Rafaelt és az idő azt bizonyította, hogy nem volt egy rossz döntés, mivel a spanyol volt világelső azóta már egyenlítette Roger Federer Grand Slam-győzelmeinek rekordját. Eközben Toni sem tétlenkedett, a mallorcai Rafael Nadal Tennis Academy növendékeinek játékát fejlesztette. Mégis, a legmagasabb szinttől való pár éves távolléte után, nem csoda, hogy a világhírű edző ismét kedvet kapott a Tour-n aktiválni. Egy olyan játékos kinevelésére, mint amilyen Rafa, egy roppant ambíciós edző lehet képes és egy ilyen ambíciós edző több sikertörténetnek is része lehet. Mi lehet szakmailag egy nemesebb kihívás, mint több generációt csúcsra vinni? Erre egy jó példa Darren Cahill, aki Lleyton Hewitt-t és Andre Agassit is a világranglista élére vitte sok évvel ezelőtt, 2018-ban pedig Simona Halep-t vezette első Grand Slam-győzelméhez. Tehát, valószínű, hogy Toni nem csak másnak, hanem magának is akar bizonyítani. 

Felix Auger-Aliassime (Fotó: Fresnel / Shutterstock.com)

Érdekes lesz követni, hogy miként fognak ezentúl alakulni Felix játéka és eredményei. A kanadai jelenleg a világranglista 22. helyét foglalja el és megtorpanni látszott ígéretes karrierje, mivel mind a hét eddigi ATP-szintű tornadöntőjét elveszítette. Az ilyen bukássorozat mentális szempontból elég nagy súlyként nehezedhet rá és nem is kaphatott volna egy jobb segítőt, mint a feladást nem ismerő spanyol Bika nevelőjét. Kíváncsian várom azt is, hogy technikailag miként fog tovább fejlődni játéka. Szerintem, egyik legnagyobb hiányossága stílusának az, hogy nincs még egy igazán nyomatékos tenyerese, amellyel a kellő gyakorisággal fölényt, vagy akár nyerő helyzetet tudna kovácsolni a labdamenetekben. A pörgetés ott van, viszont az él hiányzik. Az előkészítő ütései sem a legzavaróbbak, így sokszor kerül kiszolgáltatott helyzetbe a hálóhoz közeledve. Annak ellenére, hogy igazán mozgékony, gyors és rugalmas is, az ütéseit előkészítő helyezkedőlépései nem a legoptimálisabbak és emiatt, amikor nem tud jól ráállni ütéseire (amelyeket amúgy elég testközeli pontból szokott átküldeni a háló túloldalára úgy tenyeresével, mint fonákjával), akkor elég könnyen veszti el a kontrollt.

Egy statisztika szerint, Felix a szervafogadásán is dolgoznia kell, mivel csak a hatvanharmadik ebben a kategóriában. Ebből a szempontból is Toni egy logikus választás, hiszen ismerjük Rafa acélosságát ezen a téren. A spanyol szakember mellett, Felix oldalán marad eddigi edzője is, Frederic Fontang is.

Felix esélyei az idei rangos tornákon (a bukmékerek szerint)


Fogadj itt teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.04.11. (16:40)

Borítókép: Rafael Nadal, Toni Nadal és Félix Auger-Aliassime

Szerezz akár 10000 Ft értékű ingyenes fogadást!

Köss egy multi fogadást azonos meccsre legalább 5.00-ás kombinált szorzóval. Amennyiben nyersz, a téteddel megegyező ingyenes fogadás a jutalmad, akár 10000 Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Szabi


A tenisz esztétikus, sportszerű de ugyanakkor versenyszerű világában élő ember vagyok. Nem túl pragmatikus álmodozóként állatok társasága vidít és a művészetek teszik szebbé napjaim.

Szerezz akár 10000 Ft értékű ingyenes fogadást!

  • Köss egy multi fogadást azonos meccsre legalább 5.00-ás kombinált szorzóval. Amennyiben nyersz, a téteddel megegyező ingyenes fogadás a jutalmad, akár 10000 Ft értékben.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Tenisz hírek

SPF Karola hozzászólt
2021 ápr 30. 10:30

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 30., 10:00CET
SPF Karola hozzászólt
2021 ápr 30. 10:24

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 30., 10:00CET
SPF Karola hozzászólt
2021 ápr 30. 10:23

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: április 30., 10:00CET

Kapcsolódó cikkek