Az olasz forduló egy izgalmas mérkőzéssel indul, ugyanis két olyan csapat játszik egymással, akik elsősorban edzőiknek és a jó taktikának köszönhetik a sikereiket. A Torino és a Bologna hatékony védekezésre épít, ez pedig meghatározhatja a találkozó alakulását. 

Torino - Bologna aktuális forma

Kezdjük a két csapat jelenlegi helyzetével, ugyanis a Bologna hat mérkőzés óta veretlen, nem mellesleg megnyerték a top4-ért folyó Roma - Bologna derbit is. Ha az elmúlt 10 vagy 15 mérkőzésre vetítjük ki a teljesítményüket, akkor az Inter mögött a második legerősebb csapat jelenleg a Bologna. Eközben a Torino látványosan elfogyott a bajnoki hajrára, amit egyfelől be lehet tudni a nehéz sorsolásnak is, ugyanis szinte az összes topcsapattal találkoztak az elmúlt 10 mérkőzésükön, viszont képesek voltak pontot szerezni a városi derbin, illetve a Napoli és a Fiorentina ellen is!

  • Bologna aktuális forma: 6 győzelem / 3 döntetlen / 1 vereség / 14-5-ös gólkülönbség
  • Torino aktuális forma: 2 győzelem / 4 döntetlen / 4 vereség / 8-11-es gólkülönbség

Torino, ahol semmi sem változik

Gondoltuk volna, hogy immáron három éve és majd 120 mérkőzés óta irányítja a klubot Ivan Juric? Telik az idő, de Torinóban szinte semmi sem változik, ahhoz ugyanis sok-sok pénzt kéne költeni a keret megerősítésére. Ivan Juric vízzel főz, amit jól mutat, hogy minden évben stabilan a középmezőnyben a gárda, ez lehet sorozatban a harmadik 10. helyezésük. A keret legjobbjait hosszabb távon nem képesek megtartani, de egyelőre inkább csak annyi a cél, hogy megragadjanak a középmezőnyben, ez sikerül is.

Bologna: Fontos hiányzók és egy nehézkes kötelező

Miután Giovanni Sartori a Bolognához került, lehetett sejteni, hogy a csapat egy bizonyos idő elteltével, megindulhat majd felfelé a tabellán. A sportigazgató jó érzékkel építi fel a csapatokat, pontosan ez a tudatosság volt felfedezhető Bolognában, ahová nem véletlenül került edzőnek Thiago Motta sem. A korábbi középpályás remekel a csapattal, hiszen BL-indulást érő helyen állnak, nem mellesleg még a dobogós pozícióra is van esélyük. 

Giovanni SartoriA véletlenül lett játékosból sportigazgató az olasz szakember. A 2000-es évek olasz csodacsapatának, a Chievónak a szakmai stábjában dolgozott, neki köszönhetően több későbbi olasz válogatott labdarúgót fedeztek fel. Az útja ezek után Bergamóba vezetett, ahol az Atalanta sikereit építette fel, olyan játékosokat fedezett fel, mint Gosens, Kessie, Hateboer vagy De Roon. A klub haszna több százmillió euró volt, emellett jó szereplés a bajnokságban és a BL-ben, majd következett a Bologna. 

A képet azonban árnyálja, hogy egyik legjobb játékosuk, Lewis Ferguson olyan komolyan megsérült, hogy csak 2025-ben térhet vissza. A skót irányító volt a támadások agya, Mottának új taktikát kell majd kitalálnia. A pénteki mérkőzésen az sem segíti a helyzetét, hogy a védelem oszlopa, Sam Beukema eltiltott. A holland játékos nélkül idén hat bajnokiból csak egyet tudott megnyerni a csapat, négy találkozón gólt is kaptak:

Sam Beukema nélkül az Atalanta:

  • Sassuolo - Bologna 1:1
  • Lecce - Bologna 1:1
  • Bologna - Genoa 1:1
  • Cagliari - Bologna 2:1
  • Bologna - Salernitana 3:0
  • Frosinone - Bologna 0:0

Torino - Bologna taktika, felállás és sérülések

Az jól látható, hogy Beukema nélkül még a kötelezőket is elvétve tudta hozni a Bologna, nincs meg hátul az a védelmi stabilitást, nem mertek olyan bátran játszani. Thiago Mottának a Torinóval szemben egy olyan problémát kell megoldania, mely szerint két csapatrészből is kiesik egy-egy kulcsember. A fiatal edző egy kissé érdekes döntésre szánta el magát, ugyanis Ferguson helyére nem egy támadó középpályást rakott fel az Udinese és a Roma ellen, hanem egy hórihorgas védekező középpályást (Oussama El Azzouzi).

Bologna Serie A

Meglehet, hogy a kontrákra építő Torinóval szemben sem fog ezen változtatni, próbálja a középpálya stabilitását megteremteni, minél többet legyen náluk a labda, ne tudjanak ellenük kontrázni. Beukema hiánya is indokolja ezt a lépést. A hazaiak edzőjének, Ivan Juricnak sincsen egyszerű dolga, mert a kezdőcsapatból csak Adrien Tamèze hiányzik, viszont a cserepad eléggé megfogyatkozott, több védelemben bevethető cserejátékos is sérüléssel bajlódik. 

Torino - Bologna mérkőzés tipp

Juric eléggé óvatos edző, de Motta sem fog fejjel a falnak menni egy ilyen mérkőzésen. A fogadóirodák is tapogatózó meccsre számítanak, nem véletlen az, hogy 1,5-re vitték a gólok határát. A 2,5-es határon már szinte vállalhatatlanul alacsony a szorzó, ráadásul benne a veszélye, hogy egy 2 gólos ázsiai line esetében, pont 1-1-es végeredmény születik, esetleg találnak egy harmadik gólt a felek. 

  • 2 gól alatt (AH) 1.90
  • Döntetlen 3.00

A Torino hazai pályán mindenáron elkerülné a vereséget (és a bekapott gólt), nem véletlen az, hogy 17 meccsen csak 8 találatot kaptak és mindössze 2 alkalommal veszítettek. Inkább egy biztos döntetlen, mintsem a vereség. A Bologna taktikája olykor épp az idegenbeli meccseken működik, látható volt ez a Romával szemben is. Ennek ellenére, lehet jobb maradni mégis a kevés gólos meccsnél, esetleg a döntetlennél. 

Torino - Bologna statisztika: Torino nem tudott nyerni az utolsó 4 mérkőzésén, míg a Bologna nem veszített az utolsó 6 találkozóján. A Torino hazai mérkőzéseken átlagban 0.47 gólt kapott, Bologna pedig vendégként átlagosan 1.12 gólt. A Torino a mérkőzések 50%-án nem kapott gólt, Bologna pedig a 44%-án!

Torino - Bologna élő közvetítés

Hol nézhető a Torino - Bologna mérkőzés? Magyar kommentárral a Sport 2 felületén, illetve az Unibet oldalán pénteken 20.45-től. 

Számlanyitási ajánlat: Fogadj 10£ értékben és 30£ ingyenes fogadást kaphatsz

Tegyél meg egy £10-os tétet és kapj £30 értékű ingyenes fogadást, amikor csatlakozol a bet365-höz. 

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés