Történelmi siker előtt áll a KBK

Gavrilo
1 tipp
2020 dec 19. 21:27
Szólj hozzá!

Foci Eliteserien Rosenborg BK FK Haugesund Kristiansund BK

Kedd este megrendezik a 30., egyben utolsó fordulót a norvég bajnokságban. Továbbra is kiadó a negyedik nemzetközi kupás hely, illetve az osztályozó pozíciója. Mivel igen sok meccset ölel fel ez a versengés, így a tabella első felében történő eseményekkel (Sandefjord - Rosenborg; Kristiansund - Haugesund) ebben az írásban, míg a kiesést elkerüléséért folytatott harccal egy másikban foglalkozok.

Kell a pont a Rosenborgnak!

Két csapat van harcban a negyedik helyért, amely az újonnan induló Konferencia Ligában egy selejtezős lehetőséget biztosítana. A Rosenborg és a Kristiansund között három pont van, míg a gólkülönbségük között egy találat, így egy esetleges trondheimi vereséggel és kristiansundi győzelemmel fordulna csak a helyzet. Minden más variáció a Rosenborgnak kedvez és így teljesítené a minimális elvárást Åge Hareide erre a szezonra. A sorsolásuk azzal kapcsolatban nem rossz, hogy a Sandefjordnak tét nélküli lesz ez a meccs. Így akár az 1.76-os vendég győzelmi szorzóban is láthatunk értelmet, azonban az RBK mostanában olyan kiszámíthatatlanul játszik, hogy nem tudom mennyire tudják könnyen abszolválni ezt a rutin feladatot. A csapat az elmúlt egy-két szezonban magához képest gyengén teljesített és éppen azért, mert több ilyen kötelező győzelmet nem tudtak hozni. Ráadásul óriási blama lenne tőlük, ha a KBK előzne az utolsó fordulóban.

Pontot kell szereznie a Rosenborgnak!
(Fotó: DarioZg / Shutterstock.com)

Pellegrino és társai mindent bevetnek a győzelem érdekében

Sarpsborg és Stabæk. Két olyan idegenbeli túra, ahol nyerhető meccseken hagyott ott 2-2 pontot a Kristiansund és éppen ezzel biztosított lehetőséget a Rosenborgnak arra, hogy a saját kezében tartsa a 4. hely lehetőségét. Viszont otthon továbbra is kiválóan szerepel a KBK. Zsinórban három győzelmet arattak, ráadásul olyan csapatok ellen, akiknek komoly téttel bírt az összecsapás. A Mjøndalen és a Strømsgodset az életéért küzdött a hátsó régióban, míg az Odd közvetlen riválisuk volt akkor még. A KBK már a jelenlegi pontszámmal is a klub történetének legjobb eredményét éri el, azonban ezen még javíthat az utolsó fordulóban. Megnéztem a Stabæk elleni meccs utáni interjúkat és a játékosok továbbra sem adták fel, győzelmet ígértek a Haugesund ellen (1.77) az utolsó fordulóban, ezzel pedig megteremthetik a lehetőséget a klub történetének első nemzetközi meccsére is. Bónusz még, hogy Kasper Junker szombaton két gólt lőtt a Bodø színeiben, így Pellegrinónak ezt a különbséget a Haugesund ellen kellene ledolgoznia a gólkirályi címért.

Forrás: soccerway.com

A véleményem szerint kedvező ellenfelet kaptak. Az Aalesund lett volna még ideálisabb, azonban a Haugesund is ebbe a kategóriába sorolható. Fordulók óta biztos bennmaradók és ez a játékukon is meglátszik. Az utolsó négy fordulóban csak két pontot gyűjtöttek (Mjøndalen, Strømsgodset), míg a tabella első két helyezettje ellen kiütéses vereséget szenvedtek. Egy korábbi írásban már említettem, hogy a klub a válságnak köszönhetően komoly eladásokba kezdhet a téli szünetben. Az összeállításokat nézegetve az elmúlt fordulókból, már kicsit a jövő évi felállást próbálgatja Grindhaug mester. Grindheim visszavonul évvégén, Sandberg sérült, míg Ammitzbøll és Wadji játéka kérdéses. Ráadásul van egy pár játékos (Therkildsen, Vejmola, Klitten, Ammitzbøll), akikről dönteni kell év végén, hogy alkalmazzák-e rájuk a vételi jogot, vagy küldjék őket vissza. A megszorítások miatt eléggé kell majd itt szelektálni, így nem csodálkozhatunk azon, hogy az utóbbi fordulókban többen is lehetőséget kaptak - kevés sikerrel. Ráadásul ott vannak még azok a játékosok, aki nagy valószínűséggel értékesítve lesznek a télen (Velde, Leite), hogy a bevételek kiesését pótolja a klub. Látható, nagy kérdés, hogy milyen összeállításban és mekkora elánnal áll majd neki ennek a meccsnek az FKH.

Borítókép: Forrás: sportfogadas.org

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kristiansund BK - Haugesund Tipp

    Kristiansund nyer
    1.77 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

  • Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek