Rangadóval tér vissza a Premier League, méghozzá támadó csapatok találkozójával, tehát nem fogunk unatkozni. Vezeti a tabellát a Liverpool, de a Tottenham szezonkezdete sem volt rossz, bár a Watford meglepetésvonata rajtuk is átzúgott. Ha egy ilyen párosítás nem hoz gólt, akkor semmi!

Egymás elleni meccsek

Amikor Jürgen Klopp megérkezett Angliába, akkor a Tottenhammel gyorsan játszott is egy biztonságos gól nélküli döntetlent. Aztán elkezdett beérni a német menedzser munkája, és a Pochettino elleni párharc izgalmas, sok helyzetes meccseket hozott, nem volt több góltalan összecsapás. Az utóbbi három találkozón Klopp az általában jól működő 4-3-3-as rendszert használta, gyors ellentámadásokkal, a három támadó sprintjeivel és játékba hozatalával a középpályások révén. Erre az argentin mesternek többféle válasza is volt. Előfordult, hogy feltöltötte a középpályát 5 játékossal, akik előtt Kane és Son játszott. Ez nagyon bevált, 4:1-re nyertek is hazai pályán 2017 októberében. Idén februárban viszont úgy döntött, hogy középpályásait és támadóit középre húzza, így a szélső védőknek több hely jut. Trippier és Davies jöttek is előre szépen, de nem tudták igazán meglepni a Liverpool védelmét. Azt gondolom Klopp ezúttal is 4-3-3-mal próbálkozik, miközben Pochettino visszanyúlhat az 5 középpályás tervéhez, ami egyszer már bevált.

Gyors gól, vagy második félidő?

A párharc mérkőzéseinek többségén kétféle forgatókönyv szokott történni: az egyik fél (leginkább a Liverpool) meglepi az ellenfelet, gyors gól születik, vagy nem bírnak egymással, és a második félidőre marad a döntés. A Tottenham tervei többnyire falba ütköztek, csak akkor tudtak igazán veszélyesek lenni, amikor a Liverpool fizikailag már nem volt tökéletes, és az összpontosításba, helyezkedésbe hiba csúszott. Emiatt szinte csak a második félidőben szerzett gólt a Klopp-Pochettino-érában a Tottenham. Nyilván vannak kivételek, de ez volt a tendencia. Erre alapozva az Unibet kínálatából emeljünk ki két dolgot: lesz gól az első félórában (1.62), illetve a hazai csapat betalál a második félidőben (1.67). Ezek nem bombaerős tippek, hiszen a kezdőkről például még semmit sem tudhatunk az írás pillanatában, de a múlt alapján jónak tűnő ötletek.

Salah, Mané és Kane

Továbbra sem bevethető a Liverpoolnál Lovren, Chamberlain és Lallana, de nélkülük is a tabella élén állnak. Eközben a Tottenhamnek nem jöttek jól a válogatott meccsek, Dele Allit és Hugo Llorist is nélkülözniük kell a rangadón. Visszatért viszont a csapathoz az ázsiai játékokon aranyérmet nyerő Son, aki tavaly októberben betalált a Liverpool kapujába. Ha már gólszerzők, három potenciális jelölttel számolhatunk: Salah, Mané és Kane. Az egyiptomi a legutóbbi két Tottenham elleni mérkőzésen 7-szer lőtt kapura, 7-szer sikeresen cselezett, és emellett 3 gólt is szerzett. Egy ponton túl már tarthatatlanok a megindulásai és sebessége, ezért okkal merül fel a neve a lehetséges góllövők között (szorzója 2.38). Mivel hozzá hasonlóan Mané is villámléptekkel tart az üres területekre, ezért őt is betalálhat (szorzója 3.00). Hazai oldalon Harry Kanét kell említeni, négy meccsen is bevette korábban a Pool kapuját (szorzója 2.28).

Borítókép: Mohamed Salah (Fotó: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com)

Szerezz 5€-os gyűjtőfogadást focira, dartsra fogadva

Fogadj minden csütörtökön a Betfair Exchange részlegén a kijelölt darts mérkőzésre, és téted értékének felét érő, ingyenes foci gyűjtőfogadásban részesülhetsz maximum 5€-ig. 

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org