Tour de France: Az utolsó esély?

Nagy Bence
2018 júl 26. 19:41
Szólj hozzá!

Kerékpár Chris Froome Tom Dumoulin Tour de France

Nem sok lehetősége maradt a riválisoknak, hogy Geraint Thomastól elvegyék a sárga trikót. Képes valaki megrogyasztani a brit versenyzőt? Vajon Chris Froome szabad kezet kap és bemutat egy újabb legendás támadást épp a csapattársa ellen? 

Mik a prioritások? 

Elérkeztünk az idei Tour de France utolsó hegyi szakaszához. Négy komolyabb emelkedő lesz, de ebből csak kettőt emelnénk ki. Az egyik a legendás Col du Tourmalet, mely 17,1 kilométer hosszú és átlagban 7,3%-os. Probléma ott kezdődik, hogy messze van még a céltól, mivel a táv fele hátra lesz az emelkedő tetejénél. Itt nem éri meg még támadni, mert lesz egy hosszabb lejtmenet, illetve sík rész. A Col des Bordéres túl rövid és nem is a meredekségéről híres, így gyakorlatilag marad a Col d'Aubisque (16,6 km és 4,9%). Lesznek benne sík részek is, így véleményem szerint komolyabb különbségeket nehéz lesz kialakítani. 

Minden attól függ, hogy a Sky-nál mi az elsődleges opció. Ha az, hogy Geraint Thomas sárga trikóját megvédeni minden áron (még Froome beáldozásával is), akkor elnézve G formáját, ez meg is fog valósulni. Az összetett győzelmére jelen pillanatban 1.08-at fizetnek, amiben semmi érték nincsen. Ott lehet viszont a második opció is, azaz hagyják versenyezni a két britet egymás ellen. Froome bevihet megint egy olyan támadást, mint a Girón. A Sky sportigazgatója, Nicolas Portal sejtelmesen utalt rá, hogy Froome-tól csak egy rossz nap volt a szerdai, ettől függetlenül jó formában van.

Geraint Thomas. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com

Megtörténhet tehát, hogy Froome támad, de akkor mit reagál a Sky? Mit reagál Thomas? Védenek inkább egy biztos győzelmet és jó eséllyel egy harmadik helyet, vagy kockáztatnak? Rengeteg kérdés a sorsdöntő szakasz előtt. Merthogy pénteken eldőlhet, hogy ki nyeri meg az idei Francia körversenyt. Az időfutamon ugyanis egy bukás kéne, hogy egy perc feletti hátrányból megverjék Thomast.

Maradt még valami a tarsolyban? 

A Movistar idei Tour de France szereplése kimerült egy Nairo Quintana szakaszgyőzelemben. Az ugyanis nem dicsőség, hogy a kolumbiai 5. helyen áll összetettben, míg Landa két hellyel mögötte. Ennél ők jóval többet vártak. Pénteken már csak egy nagyszabású támadással tudnák meglepni a mezőnyt és azt kell, hogy mondjam, nincs mit védeniük. Ők minimum egy dobogót vártak, ha így marad minden, akkor ötödiknél előrébb nem végezhetnek, ami óriási csalódás lenne Eusébio Unzuének. Emiatt érdemes lehet Quintanával kockáztatni Thomasszal szemben (2.62), mert a kolumbiai mindent meg fog próbálni, hogy jobb eredményt érjen el. Ilyen szorzón lehet benne érték, Landában már kevesebb Bernal ellen (1.57). 

Ez kevés lesz

Nagy kérdés, hogy mit csinál Tom Dumoulin? Megelégszik egy biztos dobogóval és nem fog támadni, vagy pedig próbálja valahogyan leszakítani Thomast. Én előbbire voksolok, bízik az időfutamában, tudja, hogy csak akkor nyerhetne, ha Thomas elszáll. Erre sok sansz nincsen, így eget rengető támadást nem érdemes várni a hollandtól. Az AG2R-nél más a helyzet, mert Bardet-nak mennie kell, ha dobogót akar. Szerdán csúnyán elszállt, nyilatkozta, hogy pocsék formában volt. A hosszú lejtmenet fekszik neki, mint ahogyan az etap is, várható tőle valami hasonló, mint pár éve, mikor második lett. Érdemes lehet rá fogadni Dan Martinnal szemben (3.00). 

Az oddsok a Bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: 2018-07-26, 19:40CET!

5€-s ingyenes fogadás kosárlabdára

Fogadj kosárlabdára minimum 5€ értékben minden szombaton és vasárnap, és hetente egy 5€-s ingyenes fogadásban részesülsz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 15.71 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5€-s ingyenes fogadás kosárlabdára

  • Fogadj kosárlabdára minimum 5€ értékben minden szombaton és vasárnap, és hetente egy 5€-s ingyenes fogadásban részesülsz.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
Tegnap, 22:14
Hagytam ülepedni a dolgot magamban. A lényeg, hogy jövő év végén kiszáll a kerékpársportból a Sky.

Próbáltam értelmezni, gondolom azt senki sem hiszi el, hogy azért lépnek le, mert Jeremy Darroch és a többi vezető úgy döntött, hogy megnyertek mindent és ennyi elég volt. Egyik pillanatról a másikra ez nem így megy. Ezt a tézisemet támasztja alá a nyári Thomas-ügy
Pozzato hozzászólt
2018 dec 1. 18:54
Akarat!
https://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/petr-vakoc-100-nap-mulva-ujra-ott-tekerek-majd-a-mezonyben

Én megmondom őszintén, mikor mondták év elején a bukását, nem gondoltam, viszontlátjuk majd, szerencsére nem így történt. Remélem sikerül neki a visszarázódás, Quick-Steptől pedig ez példaértékű!
Pozzato hozzászólt
2018 nov 28. 12:12
Szépen leírtam a movistaros dolgokat, de közben utána olvastam és így tárgytalan az egész. Elvileg Landa lesz a kapitány a Girón, utána megy segítőnek a TdF-re Quintanának, aki ott egyedüli vezér lesz. Míg elvileg Valverde megkapja a Vueltát a Girós segítsége miatt, amit Landának nyújt. Akkor ez így el is dőlt. Valamit nagyon ki kell találnia Unzuénak, hogy ebből legalább egy jó er

Kapcsolódó cikkek