Tour de France: Az utolsó esély?

Nagy Bence
2018 júl 26. 19:41
Szólj hozzá!

Kerékpár Chris Froome Tom Dumoulin Tour de France

Nem sok lehetősége maradt a riválisoknak, hogy Geraint Thomastól elvegyék a sárga trikót. Képes valaki megrogyasztani a brit versenyzőt? Vajon Chris Froome szabad kezet kap és bemutat egy újabb legendás támadást épp a csapattársa ellen? 

Mik a prioritások? 

Elérkeztünk az idei Tour de France utolsó hegyi szakaszához. Négy komolyabb emelkedő lesz, de ebből csak kettőt emelnénk ki. Az egyik a legendás Col du Tourmalet, mely 17,1 kilométer hosszú és átlagban 7,3%-os. Probléma ott kezdődik, hogy messze van még a céltól, mivel a táv fele hátra lesz az emelkedő tetejénél. Itt nem éri meg még támadni, mert lesz egy hosszabb lejtmenet, illetve sík rész. A Col des Bordéres túl rövid és nem is a meredekségéről híres, így gyakorlatilag marad a Col d'Aubisque (16,6 km és 4,9%). Lesznek benne sík részek is, így véleményem szerint komolyabb különbségeket nehéz lesz kialakítani. 

Minden attól függ, hogy a Sky-nál mi az elsődleges opció. Ha az, hogy Geraint Thomas sárga trikóját megvédeni minden áron (még Froome beáldozásával is), akkor elnézve G formáját, ez meg is fog valósulni. Az összetett győzelmére jelen pillanatban 1.08-at fizetnek, amiben semmi érték nincsen. Ott lehet viszont a második opció is, azaz hagyják versenyezni a két britet egymás ellen. Froome bevihet megint egy olyan támadást, mint a Girón. A Sky sportigazgatója, Nicolas Portal sejtelmesen utalt rá, hogy Froome-tól csak egy rossz nap volt a szerdai, ettől függetlenül jó formában van.

Geraint Thomas. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com

Megtörténhet tehát, hogy Froome támad, de akkor mit reagál a Sky? Mit reagál Thomas? Védenek inkább egy biztos győzelmet és jó eséllyel egy harmadik helyet, vagy kockáztatnak? Rengeteg kérdés a sorsdöntő szakasz előtt. Merthogy pénteken eldőlhet, hogy ki nyeri meg az idei Francia körversenyt. Az időfutamon ugyanis egy bukás kéne, hogy egy perc feletti hátrányból megverjék Thomast.

Maradt még valami a tarsolyban? 

A Movistar idei Tour de France szereplése kimerült egy Nairo Quintana szakaszgyőzelemben. Az ugyanis nem dicsőség, hogy a kolumbiai 5. helyen áll összetettben, míg Landa két hellyel mögötte. Ennél ők jóval többet vártak. Pénteken már csak egy nagyszabású támadással tudnák meglepni a mezőnyt és azt kell, hogy mondjam, nincs mit védeniük. Ők minimum egy dobogót vártak, ha így marad minden, akkor ötödiknél előrébb nem végezhetnek, ami óriási csalódás lenne Eusébio Unzuének. Emiatt érdemes lehet Quintanával kockáztatni Thomasszal szemben (2.62), mert a kolumbiai mindent meg fog próbálni, hogy jobb eredményt érjen el. Ilyen szorzón lehet benne érték, Landában már kevesebb Bernal ellen (1.57). 

Ez kevés lesz

Nagy kérdés, hogy mit csinál Tom Dumoulin? Megelégszik egy biztos dobogóval és nem fog támadni, vagy pedig próbálja valahogyan leszakítani Thomast. Én előbbire voksolok, bízik az időfutamában, tudja, hogy csak akkor nyerhetne, ha Thomas elszáll. Erre sok sansz nincsen, így eget rengető támadást nem érdemes várni a hollandtól. Az AG2R-nél más a helyzet, mert Bardet-nak mennie kell, ha dobogót akar. Szerdán csúnyán elszállt, nyilatkozta, hogy pocsék formában volt. A hosszú lejtmenet fekszik neki, mint ahogyan az etap is, várható tőle valami hasonló, mint pár éve, mikor második lett. Érdemes lehet rá fogadni Dan Martinnal szemben (3.00). 

Az oddsok a Bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: 2018-07-26, 19:40CET!

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumos felhasználóneveddel

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -26.10 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

firgabácsi hozzászólt
Tegnap, 17:26
Mai tippem BinckBank Tour 2. szakaszra ami egy 12.7 km-es sík ITT

Schachmann vs Pedersen 1.80 bet365
Két dolog miatt próbálom meg igazából a németet, az egyik ahogy idén megy ITT-n, legutóbb az EB-n pár napja pl. 3. lett, nagyon sokat fejlődött és a rövid táv id kedvező lehet neki.
firgabácsi hozzászólt
Tegnap, 11:48
Mai tippem BinckBank Tour 2. szakaszra ami egy 12.7 km-es sík ITT

Schachmann vs Pedersen 1.80 bet365
Két dolog miatt próbálom meg igazából a németet, az egyik ahogy idén megy ITT-n, legutóbb az EB-n pár napja pl. 3. lett, nagyon sokat fejlődött és a rövid táv id kedvező lehet neki.
A másik indok vicces, de a Quick-Stepben teker és tényleg azt gondolom hogy ez i
Pozzato hozzászólt
2018 aug 13. 21:03
Fabio Jakobsen. Írtam róla a Quick-Step kapcsán, hogy ő a jövő egyik sprintertehetsége Hodeg és Gaviria mellett. Tévedtem. Ő már megérkezett a jelenbe.

Embertelen, hogy mit művelnek náluk. Remélem, hogy Barnából is kihozzák a legtöbbet. Szóval ma Binck Bank Tour:
https://www.youtube.com/watch?v=uAJ0aGUiBI4

Hogy a mezőnyre is vessünk egy pillantást:

Kapcsolódó cikkek