Tour de France: Egy nemzet csalódása

Nagy Bence
2019 júl 27. 22:15
Szólj hozzá!

Kerékpár Tour de France Peter Sagan Alexander Kristoff

Jöhet a szokásos befutó Párizsban, illetve az ünneplés. A franciák csalódottak, de Kolumbiában óriási ünneplés kezdődhet, hiszen első Dél-Amerikaiként megnyerte Egan Bernal a sárga trikó!

21. szakasz: Rambouillet - Paris

A franciák álmok két nap alatt szertefoszlottak. A sárga trikó elúszott, maradt a pöttyös, amit Romain Bardet szállított. Jöhet az újabb pezsgőzés, most már az Ineos néven futó csapattól. Egan Bernal ugyanis mindössze 22 évesen megnyerte a francia körversenyt. A párizsi befutó a szokásos körözés lesz majd, ahol nagy valószínűséggel egy mezőnyhajrá dönthet. Ez a sprinterek világbajnoksága, ahol szerencsére most a legjobbak küzdhetnek az első helyért. A hegyek annyira nem rostálták meg a mezőnyt. 

Az útvonalról elég annyi, amennyit a videón láthattok (ami a 2018-as hajrá utolsó kilométerét mutatja be), ez már egy unalomig ismert befutó. Nézzük először a hagyományokat. Az tény és való, hogy a harmadik hét végén ez a sprint teljesen más erőviszonyokat tükröz, mint az első pár szakaszon. Vannak kifejezett specialistái ennek a hajrának. A hegyek ugyanis megterhelik a sprinterek szervezetét is, sokszor harcolnak a limitidőn belüli megérkezésért, szóval számukra az utolsó hét egy folyamatos küzdés. Innen kéne felpörgetniük magukat az utolsó etapra. 

Ez sokaknak nem megy, de vannak, akik kifejezetten "erősek" Párizsban. Edvald Boasson Hagen az elmúlt 4 esztendőben rendre első ötben végzett Párizsban (2018: 4. hely, 2017: 3. hely, 2016: 4. hely és 2015: 4. hely). A norvég a Tour de France előtt kiváló formában volt, de a francia körversenyen alaposan visszaesett a teljesítménye. Realitás lehet nála egy jó helyezés? A helyzet az, hogy sokkal többen túlélték a hegyeket, mint ahogyan azt előre sejteni lehetett. 

Közülök hárman lehetnek bajban: Caleb Ewan, Dylan Groenewegen és Elia Viviani. Utóbbi sokat vezetett Julian Alaphilippe miatt, első kategóriás emelkedőkön is dolgozott a csapattársáért. Nem lehet tudni, mennyi ereje maradt a hajrára, ahogyan a csapattársainál sem, hogy felvezessenek neki egy hajrát. Groenewegen nem úgy teljesített az idei versenyen, ahogyan az elvárható lett volna, de ő már nyert párizsi befutót. Ewan kapcsán az lehet érdekes, hogy még sosem fejezett be háromhetes körversenyt. Fogalmunk sincsen, hogyan bírja ezt a terhelést. 

Alexander Kristoff szintén hasonló eredménysorral rendelkezik a párizsi befutókról, mint honfitársa, Boasson Hagen. Tavaly ő nyerte a hajrát, állóképességére sosem volt panasz, ő zsinórban 5 éve ér el top5-ös helyezést az utolsó hajrában. Nála viszont nem lehet tudni, hogy milyen állapotban van. Látható volt, hogy a felkészülése során valami nagyon félrement. Egyetlen jó hajrát tudott felmutatni az ide Tourról, ez nagyon kevés. A helyzet az, hogy az egész UAE szenved. Önmagukhoz képest voltak gyengék, egyedül Fabio Aru lehet pozitív csalódás. 

Mire fogadjunk? Ha lesz egy kis szembe szél, akkor gondban lehetnek a kisebb termetű sprinterek. A macskakő miatt is van egy kis nehezítés, szóval érdemes elgondolkozni egy meglepetésen. A helyzet az, ha szimplán csak a sebességet vennénk, akkor Ewan - Viviani - Groenewegen hármasból kerülne ki a győztes. Az irodáknál is ők a legnagyobb favoritok, viszont érdemes figyelni azt is, hogy Kristoff szorzója 3.00-as a dobogóra, míg Boasson Hagené 10 felettiről csökkent 8.00-ra. Ajánlanám az élő fogadásokat, mert ott lehet szép tippeket fogni: Boasson Hagen 4-10. helyig, esetleg Kristoff vagy Viviani esetében hasonlót megpróbálni. 

Borítókép: Egan Bernal (Fotó: Pierre Teyssot / Shutterstock.com)

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 3.91 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Tour de France 2019

Pozzato hozzászólt
2019 júl 30. 11:43
Egan Bernal az elmúlt két évben a World Tour versenyeken:
- Tour de France: 1. hely
- Svájci körverseny: 1. hely
- Párizs - Nizza: 1. hely
- Kalifornia körverseny: 1. hely
- Romandiai körverseny: 2. hely
- Katalán körverseny: 3. hely
- Santos Tour Down Under: 6. hely

Tavaly második helyről feladta a katalán körversenyt, meg volt még e
Assassin hozzászólt
2019 júl 29. 21:30
Én is megköszönöm Pozzatonak a szervezést, és gratulálok mindenkinek. Sajnos, az utolsó szakaszokra már nem tudtam tippet beküldeni, de így sem maradt bennem túlságos hiányérzet.

Kapcsolódó cikkek