Tour de France: Izgalmak a vb árnyékában

Nagy Bence
2018 júl 7. 12:28
Szólj hozzá!

Kerékpár Chris Froome Tom Dumoulin Tour de France

Lassan már nem is a versenyről, hanem a botrányokról szól a világ legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de France. Idén már a viadal előtti hetekben a címlapokra került a Tour, de sajnos nem pozitív értelemben, ami tovább rombolja a sportág megítélését. Képes-e ilyen körülmények között Chris Froome címet védeni? Hagyják-e a franciák? 

Legalizáció

Ha durván akarunk fogalmazni, akkor a Chris Froome-nak és a Sky csapatának mindent szabad. Ha finomabban, akkor okosan játszottak Brailsfordék, illetve a UCI. Nem mennék bele az ügy részleteibe, mindössze annyit írok, hogy ennek köszönhetően a legfőbb marketingértéke a szövetségnek elindulhat Franciaországban. Froome a legfőbb esélyes (2.25), de ez a szorzó nem tükrözi a valóságot. Korunk legjobb(an felépített) háromhetes versenyzője ugyanis zsinórban negyedik nagy körversenyére készül, ebből hármat meg is nyert. Ez egyedülálló rekord, ami ugyanakkor nagyon megterhelő. Erős csapat van mögötte (Thomas, Kwiatkowski, Bernal, Poels), akik csak érte fognak dolgozni, de elég lesz ez a sikerhez? Már a dobogó is óriási dicsőség lenne, győzelem pedig egyenesen a sportág legnagyobbjává emelné. Kipihent ellenfelekkel szemben egy fáradt Froome mire lesz képes? Ha mégis elvérezne ott van második opciónak Bernal és Thomas is. 

Ki irányít?

Mikor megszerezte a Movistar Mikel Landát, sokan arra gondoltak, hogy majd szépen elosztják a háromheteseket a három klasszis között, ehelyett Eusébio Unzué húzott egy merészet és három kapitányos felállással indítja csapatát a Tour de France-on. Feltett mindent egy lapra és kockáztatott a legendás stratéga. Voltak már váratlan taktikai lépései az elmúlt években is, de egy valamit nem szabad elfelejteni, hogy legutoljára 12 éve nyert francia körversenyt, akkor is a véletlennek köszönhetően. Nyolc fős csapat esetén kockázatos még a két kapitányos felállás is, nemhogy a három. Valverde mondjuk harmadik számú opció lesz, de Landa és Quintana között lehet rivalizálás. 

Nairo Quintana. Fotó: Sergio Rojo/Shutterstock.com

Másik nagy probléma a spanyol szupercsapattal, hogy papíron ugyan nagyon erősek a segítők (Amador, Soler, Bennati, Rojas és Erviti), de lesz egy 35,5 kilométeres csapatidőfutam, ahol ez a gárda a legjobbaktól akár 2 percet is kaphat és akkor még a pavés szakaszról nem is beszéltünk, ami nem Quintana és Landa kedvence. Hegyekben tehát szét kell szedniük a mezőnyt, de vajon képesek-e, amikor két klasszikus hegyi segítő van csak a csapatban és egy olyan, akit sprinterből átképeztek? Quintana győzelmét 8.00-as szorzón vesztegetik, de lehet érdemesebb a harmadik héten fogadni rá, mert addig összeszedhet 3-4 perc hátrányt is (és még magasabb lehet a szorzója). Egy valami bizakodásra adhat okot a spanyoloknál: Carapaz Giro szereplése. Negyedik lett kapitányként, ami arra utal, hogy jó formának örvendenek a versenyzőik.

Franciák reménye

Thibaut Pinot már a Girót preferálja, de nem maradnak összetett esélyes nélkül a franciák, mivel Romain Bardet újra harcba száll a dobogóért. Volt már második és harmadik is, most a győzelmet tűzte ki célul magának. Szakaszgyőzelemre idén is számíthatunk tőle, mivel zsinórban három éve folyamatosan nyeregeti az etapokat. Az összetett győzelemhez viszont jóval többre van tőle szükség. Ennek egyik gátja az időfutam, amiben ugyan fejlődött, de egyenkéntin kívül csapat is lesz, ahol azért az AG2R-nek kioszthatnak 1-2 percet. Macskakő nem az erőssége - becsületére váljék, hogy megpróbálta idén a Dwars door Vlaanderent -, de talán megúszhatja egy kisebb hátránnyal. Dobogóra most is van esélye, de a győzelem megint elúszhat számára.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Cápa lecsap

Mi a célja Vincenzo Nibalinak? Ez a legfőbb kérdés, de az interjúiból kiérződik, hogy a világbajnoki cím jobban foglalkoztathatja, mint egy újabb Tour de France siker. Erre utalhat a Milano-Sanremo győzelme is, ami előrevetíti a jövőjét is: klasszikus egynaposok. Ellentétben a többi GT-menővel, neki ez is fekszik. Érdemes tehát fenntartásokkal kezelni a győzelmét (12.00), de a dobogóra odaérhet még akkor is, ha a csapata az időfutam szempontjából nagyon gyenge. A macskaköves szakaszon viszont ő lehet a legjobb, ahogyan anno a Tour győzelme során is. Érdemesebb nála szakaszgyőzelmekre fogadni, mintsem összetett jó teljesítményre koncentrálni.

Örök reménységek

Richie Porte kilépett pár évvel ezelőtt Chris Froome árnyékából, de a sajátjából nem sikerült. Fejben egyelőre még nem tudott összerakni egy háromhetest, hiába ő a világ egyik, ha nem a legjobb hegyimenője. Mindig ott van az a talán majd idén, de ki hisz már neki? Fogadóirodák még igen, mivel 5.50-ért adják a végső sikerét, köszönhető ez a svájci körön aratott győzelmének. A másik két versenyző, akik hasonló cipőben járnak: Dan Martin és Bauke Mollema. Utóbbi klasszikus kéthetes menő, nála érdemesebb egy összetett jó helyezéssel próbálkozni, majd két hét után cashoutolni, mivel a harmadik hétre rendre elfogy. Martin mutatott életjeleket a Dauphinén, ha ezt tudja tartani, akkor végre szép eredményt érhet el egy ilyen nagy versenyen (dobogó?).

Végére hagytam  Rigoberto Uránt, aki nagyon jól teszi a kereket, legutóbbi Touron második lett Froome mögött. Gyakorlatilag komolyabb támadás nélkül hozta le a három hetet, de a konstans jó teljesítménye kifizetődhet idén is. Ha rendben van fejben, van 1-2 jobb segítője (Rolland és Martínez), akkor ott lehet újra a dobogón. Idén gyakorlatilag bujkált, kisebb versenyeken is indult a Tour előtt is (szlovén kör például), szóval kérdőjeles a forma. Érdemes vele várni 5-6 etapot, ha ott tud maradni az élmezőnyben, akkor az összetett győzelme sem elképzelhetetlen. 

 Az oddsok a Bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: 2018-07-07, 13:30CET!

Borítókép: Christopher Froome - Tour de France (Fotó: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com)

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -3.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Parlay bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

peshark hozzászólt
2019 júl 16. 11:03
Egy kicsit hazai vizekre evezve...
Szombaton és vasárnap is Vásárosnaményból indul a V4 series két eseménye, szombaton egy Namény - Nyíregyháza etap van betervezve, amely egy beregi körrel indul, majd Kisvárda, Kemecse, Sóstó felől támadják be Nyíregyet a bringások, így 163,8 km-re növelve a szombati tekerést.. Még szimuláció is készült az etaphoz, hogy merre mennek, én biztos
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 10:33
Pletyka(?):
- Ilnur Zakarin > CCC, ez most már biztosnak tűnik. Annak ellenére, hogy a Katusha megkezdte a tárgyalásokat az Israel Cycling Academy csapatával.
- Az Alpecin biztosan kiszáll az oroszok mögül, míg az említett két csapat egyesülését elsősorban az Israel erőlteti. Sylvan Adams feltett szándéka, hogy WT csapatot faragjon belőlük, nem hiába ölte bele a pénzt
firgabácsi hozzászólt
2019 júl 8. 17:11
Alaphillippe előtt le a kalappal, gyönyörűen csinálta ma.
Az viszont, hogy Bernal adott egy kis időt az összes többi összetett menőnek nekem jelzésértékű kicsit, mármint hogy egy ilyen rövid emelkedőn is adott 5 sec-et mindenkinek.

Kapcsolódó cikkek