Tour de France: Jönnek a hegyek!

Nagy Bence
2019 júl 10. 23:36
Szólj hozzá!

Kerékpár Tour de France Geraint Thomas Dan Martin

Csütörtökön kiderül, hogy kik azok a versenyzők, akik már az első héten lemorzsolódnak. Mire lesz képes a címvédő? Az Ineos taktikát vált és beállnak rögtön Egan Bernal mögé?

6. szakasz: Mulhouse - La Planche des Belles Filles

Elérkeztünk a verseny érdemi részéhez, végre jönnek a hegyek! Igaz, még nem mennek 2000 méteres tengerszint feletti magasság fölé, de azért bemelegítésnek nem rossz a csütörtöki etap. Több kategorizált emelkedő, közülük négy első kategóriás. Hegyi befutó, ahol kiderül, kik azok, akikkel érdemes számolni az összetett szempontjából. Pörgős emelkedők lesznek, jól felosztva: Le Markstein (10,8 és 5,4%), Col du Hundsruck (5,3 km és 6,9%), Ballon d'Alsace (11 km és 5,8%), Col des Croix (3,3 km és 6,1%) és a Col des Chevréres (3,3 km és 9,5%). 

Ezek a kaptatók lesznek az utolsó hegy előtt, mely a La Planche des Belles Filles a maga 7 km-vel és 8,7%-val. Az időjárás szempontjából 17-19 fok várható és borús idő. Ezt sokan nem szeretik, főleg lejtmenetben, amikor hideg lehet, lehül a szervezet. Hullámvasút lesz, ami sok bringásnak nem fekszik. A szintkülönbség közel 4000 méter 160 kilométer alatt. Szóval, akkor mégis kik az esélyesek és miért nem azzal kezdtük?

A fogadóirodák Egan Bernal győzelmében bíznak (3.60). Az elmúlt egy hónap alapján ő van a legjobb állapotban, ez kétségtelen. Mérvado lehet az a "mentése", amit a svájci körverseny időfutamán csinált. Nagy valószínűséggel Geraint Thomas már a mezőn találta volna magát, de a kolumbiai észen volt. Ez mutatta meg leginkább Brailsfordék számára, hogy érdemes őt Thomas mellé venni, mint kiemelt versenyző. Mi az erőssége? Robbanékonyság, ami a titka a csütörtöki hegyi befutónak. 

Az elmúlt hét esztendő alkalmával háromszor rendeztek ezen az emelkedőn befutót. Kik nyertek? Fabio Aru (2017), Vincenzo Nibali (2014) és Chris Froome (2012). Nibali rendszerint jól ment ezen az emelkedőn, de érdemes még kiemelni a Pinot - Bardet - Dan Martin hármast. Ők is a robbanékony kategóriába tartoznak, tehát ilyen versenyzőt kell keresni, nekik nagyon feküdhet ez a nap. Bernal mellett Pinot a másik favorit (7.00), okkal. A Critérium du Dauphinén támadott a hegyekben, de tőle szokatlan módon a lejtmenetekben is agresszív volt. Egyelőre a francia körversenyen is jól ment. 

Alejandro Valverde egy sérülésből tért vissza, segítő lesz Quintana mellett, de ha szabadkezet kapna, akkor megtréfálhatná a legjobbakat. Bardet a harmadik hétre ígéri magát, de érdemes vele számolni a top5 környékén. A head-to-head piacon egy érdekes fogadásra bukkanhatunk: Geraint Thomas vs Dan Martin. Két versenyző, akik nincsenek csúcsformában. Thomas felkészülése nem volt ideális, már bukott az idei Tour de France-on (is).

Martin közelében sincsen az elmúlt években megszokott jó formájának, de az ilyen emelkedők nagyon fekszenek neki, ellentétben Thomasszal. Az odds is több, mint csábító! Merész próbálkozás, mert könnyedén megeshet, hogy Dan Martin már az utolsó hegyre sem tud majd az élmezőnnyel felmenni. Érdekes lehet még a sárga trikó helyzete, ugyanis Julian Alaphilippe megtarthatja azt (4.50), mivel jól bírja az ilyen emelkedősebb napokat, de a 4000 méter körüli szintkülönbség talán neki is sok lehet. 

Borítókép: Geraint Thomas a Tour de France versenyen (Fotó: Felix Crab / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 6. szakasz: Dan Martin előrébb végez, mint Geraint Thomas
    2.40 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -7.15 %

november

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Tour de France 2019

Pozzato hozzászólt
2019 júl 30. 11:43
Egan Bernal az elmúlt két évben a World Tour versenyeken:
- Tour de France: 1. hely
- Svájci körverseny: 1. hely
- Párizs - Nizza: 1. hely
- Kalifornia körverseny: 1. hely
- Romandiai körverseny: 2. hely
- Katalán körverseny: 3. hely
- Santos Tour Down Under: 6. hely

Tavaly második helyről feladta a katalán körversenyt, meg volt még e
Assassin hozzászólt
2019 júl 29. 21:30
Én is megköszönöm Pozzatonak a szervezést, és gratulálok mindenkinek. Sajnos, az utolsó szakaszokra már nem tudtam tippet beküldeni, de így sem maradt bennem túlságos hiányérzet.

Kapcsolódó cikkek