Tour de France: Kis izgalom szombatra

Nagy Bence
2018 júl 20. 21:29
Szólj hozzá!

Kerékpár Chris Froome Tour de France Peter Sagan

A második hét végéhez közeledik a francia körverseny és az összetett is eldőlni látszik, sajnos. Ez ellen tehetnek a szombati rövid emelkedőn Chris Froome riválisai (köztük csapattársa, Geraint Thomas), akiknek lesz pár kilométerük megtörni a brit klasszist. 

Rövid emelkedő, kis különbségek

A 188 kilométeres szakasz érdemi része az utolsó 5-6000 méteren kezdődik. Addig is lesznek emelkedők, de ezek inkább a szökevényeknek kedvezhetnek. A nagy kérdés viszont az, hogy az összetett esélyesek mennek-e tempót egy megterhelőnek ígérkező vasárnapi etap előtt? Ha igen, akkor bizony ott lehet a szakaszgyőzelemre esélyesek között Alejandro Valverde (17.00). Igaz, a spanyol klasszis nincsen még csúcsformában (világbajnokságra és a Vueltára készül), de az ilyen rövid és meredek emelkedőkön (3 km és átlagban 10,2%) ő az egyik legjobb. Fontos még kiemelni Dan Martint is (21.00), aki a bukása ellenére folytatta a versenyt és rendre támadásokkal nehezíti meg az ellenfelek életét. Egy hasonló szakaszt már behúzott az idei Touron, ezen is érdemes vele számolni.  

Verhetetlenek?

Elnézve az eddigi szakaszokat ezt érezhetik az ellenfelek a Sky csapatáról. Az Alpe d'Huez lábánál volt egy kis megingás, mikor Michal Kwiatkowski besokallt és rögtön kiállt, mert elkészült az erejével. Froome és Thomas egy pillanatra sem esett pánikba, mivel az eddig semmit nem mutató 21 éves Egan Bernal olyan tempót ment, amiből senki sem tudott érdemben megindulni. Miután Bernal elfáradt, be is darált mindenkit a Froome - Thomas tengely. 

Geraint Thomas. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com

Szombat azonban trükkös lehet a britek számára, de ne gondoljuk azt, hogy majd perceket adnak nekik. Mindössze arra, hogy ilyen rövid végső emelkedőn elcsenhetnek 5-10 másodpercet a többiek tőlük. Nem tartozik Froome erősségei közé az ilyen meredek fal, mint a Cote de la Croix Neuve. Emlékezhetünk rá, hogy a Mur de Bretagne-on is kapott a többi esélyessel szemben. Ez a dinamikusabb versenyzőknek kedvez, akik röviden és hatékonyan tudnak támadni. Itt felesleges wattmérőzni. Ezért sem érdemes a csapat tagjaira fogadni, hiába lesz még egy minimális lejtmenet a végén. 

Franciák napja?

Julien Alaphilippe szökését leszámítva, eddig nem villognak a franciák. A szombati etap azonban kedvezhet Romain Bardet-nak. A megindulások egyik mestere Bardet, aki szereti az ilyen rövid "dombokat" is. Ott van még a lejtőzés is, szóval ideális egy Bardet siker számára. Kérdés csak az, hogy elmegy-e egy szökés, mert akkor felesleges a francia győzelmét erőltetni. Érdemesebb a head-to-head piacon nézelődni, ahol a két Sky-os és Dan Martin mellett az AG2R kapitánya a legerősebb a hegyekben. 

A holland Tom Dumoulinnel állították párba, ahol a franciára 2.25-ös szorzót kínálnak. Nem tűnik rossznak, mivel Dumoulin is inkább wattmérőzik és ritkán kerül a saját "vörös tartományába". Ezen az emelkedőn viszont egy gyors megindulás után hamar ott találhatja magát a holland, emiatt a francia megelőzheti őt. 

Egynapos menők előtérben

A legnagyobb favoritnak a már emlegetett Alaphilippe tekinthető (4.00). Ő a robbanékonysága és jelenlegi formája révén be is húzhatná ezt a szakaszt. Azonban rajta van a pöttyös trikó, amit vasárnap meg kéne védenie. Nem sok az előnye és egy esetleges szombati erőfeszítéssel erre nem lenne lehetősége. Kérdőjeles, hogy a Quick-Step csapatának melyik a fontosabb: a trikó vagy a szakaszgyőzelem? 

Ha nagy szorzót keresünk, akkor Michael Valgren jó opció lehet (51.00), tavasz folyamán nyert egy Amstel Gold Race-t (hasonló vége annak is), most pedig napról-napra jobb teljesítményt nyújt. Robbanékonyság szempontjából szintén tényező lehet Greg van Avermaet, aki ugyan idén egyénileg szakaszt csak egyszer nyert, de folyamatosan érződik rajta, hogy közel a siker. Ott volt a pénteki hajrában is az élmezőnyben (végül 5. lett), annak ellenére, hogy nem sprinter. 

Az oddsok a Bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: 2018-07-20, 21:30CET!

Nyerj a Bajnokok Ligája tippversennyel!

Találd el minden fordulóban a kiválasztott négy Bajnokok Ligája-mérkőzés eredményét és 15.000.000Ft üti a markod.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 15.71 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Nyerj a Bajnokok Ligája tippversennyel!

  • Találd el minden fordulóban a kiválasztott négy Bajnokok Ligája-mérkőzés eredményét és 15.000.000Ft üti a markod.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
Tegnap, 22:14
Hagytam ülepedni a dolgot magamban. A lényeg, hogy jövő év végén kiszáll a kerékpársportból a Sky.

Próbáltam értelmezni, gondolom azt senki sem hiszi el, hogy azért lépnek le, mert Jeremy Darroch és a többi vezető úgy döntött, hogy megnyertek mindent és ennyi elég volt. Egyik pillanatról a másikra ez nem így megy. Ezt a tézisemet támasztja alá a nyári Thomas-ügy
Pozzato hozzászólt
2018 dec 1. 18:54
Akarat!
https://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/petr-vakoc-100-nap-mulva-ujra-ott-tekerek-majd-a-mezonyben

Én megmondom őszintén, mikor mondták év elején a bukását, nem gondoltam, viszontlátjuk majd, szerencsére nem így történt. Remélem sikerül neki a visszarázódás, Quick-Steptől pedig ez példaértékű!
Pozzato hozzászólt
2018 nov 28. 12:12
Szépen leírtam a movistaros dolgokat, de közben utána olvastam és így tárgytalan az egész. Elvileg Landa lesz a kapitány a Girón, utána megy segítőnek a TdF-re Quintanának, aki ott egyedüli vezér lesz. Míg elvileg Valverde megkapja a Vueltát a Girós segítsége miatt, amit Landának nyújt. Akkor ez így el is dőlt. Valamit nagyon ki kell találnia Unzuénak, hogy ebből legalább egy jó er

Kapcsolódó cikkek