Az Atalanta és Lazio meccse már ránézésre is instant over, de mit mond erről a két edző egymás elleni mérlege és a csapataik jelenlegi mutatott játéka. 

Biztos a két hazai gól?

Kezdetben Maurizio Sarri (Lazio) és Gian Piero Gasperini (Atalanta) egymás elleni meccsei nem a gólokról szóltak. Első hét meccsükből, mindössze egyetlen alkalommal volt minimum 3 gól, míg háromszor 0-0-ra végeztek a csapataik. Ez változott 2017/18 környékén, amikor Sarri és Gasperini taktikája és munkája is "beérett", megfelelő csapatokhoz kerültek, ahol a támadójátékot tudták ideális szintre hozni. 

Azóta 6 mérkőzésből 4 alkalommal jött a 3,5 over, gyakorlatilag garantált a sok gól, amire az irodák is felfigyeltek, így a 2,5 gól feletti mérkőzés szorzója 1.61, míg a 3,5 overé 2.37. Van-e ennek alapja? A Lazio hazai meccsein 80%-ban jött a 2,5 gól feletti, míg 70%-ban a 3,5 gól feletti opció. Sarri együttese átlagban 6 kaput eltaláló lövéssel operál, 28 gól értek el (47%-os hatékonyság). 

Az Immobile - Pedro - Milinkovic-Savic trió 18 gólnál jár, tőlük függ a támadójáték sikere, illetve Luis Alberto és Felipe Anderson passzaitól. Emellett a legrosszabbul védekező csapat a top10-ből a Lazio hazai pályán, garantált, hogy minimum egy gólt kapnak. Az sem segíti a hátsó alakzat hatékonyságát, hogy sérülés miatt kiesett Acerbi. A középpályáról is vannak hiányzók, illetve elől Pedro sérülés miatt szintén nem léphet pályára. 

Legjobb idegenbeli csapat

Az Atalanta idegenben elképesztő, 9 győzelem és mindössze 2 döntetlen, emellett 26 szerzett gól. Hatékonyságuk is kiváló a kaput eltaláló lövésekből (49%), ami az előnyük, hogy Gasperini támadójátékának köszönhető megoszlanak a gólok, így szinte bárki betalálhat az ellenfelek kapujába (idegenben 13 gólszerzőjük volt!). Az, hogy kiesett a támadósorból Zapata, nem veti őket annyira vissza, hogy ne szerezzenek minimum egy gólt. 

Az overnek kedvezhet, hogy a védelemből több játékos sem bevethető, így az amúgy sem acélos hátsó alakzat további problémákkal küzdhet. Az Atalanta esetében inkább a 2,5 over (72%) ülhet, mint a 3,5 (45%), előfordult rangadó, amiket 1-0-val hoztak le. A Lazio ellen valószínűleg nem ilyen lesz a mérkőzés képe, de valószínűleg jobb befektetés a "biztonsági" 2,5-es határ, mint a 3,5-es. 

  • Lazio - Atalanta Tipp

    2,5 gól felett
    1.61 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org