Túlértékelték a norvég bajnokot!

Admin
1 tipp
2021 szept 14. 21:50
Szólj hozzá!

Foci zöld salak Bodø/Glimt Konferencia Liga

Csütörtökön elkezdik az idén először kiírt Európa Konferencia Liga küzdelmeit is a csapatok. Számos remek meccs lesz ahhoz képest, hogy ez csak a harmadik számú kupasorozat. Én a temérdek opció közül most egyre hívnám fel a figyelmet, ahol a hazai csapat szorzója túlságosan is alacsony lett.

Egy év alatt sokat változott a világ

A Bodø/Glimt (1.73) tavaly simán nyerte a bajnokságot és szépen menetelt az Európa Ligában is, azonban mint ismert, a támadósorát (Hauge - Junker - Zinckernagel) elvitték azóta. Ez hazai porondon nem annyira látványos helyezésben (minden másban igen), mivel a második helyükkel továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért. Az viszont, hogy jóval kevesebb pontot szereztek és gólt rúgtak az Eliteserienben, illetve hogy milyen szenvedések árán jutottak el ide a csoportkörbe, már sokat sejtető. A Bajnokok Ligájában kettős vereséggel búcsúztatta őket a Legia Varsó, majd jött már az EKL-ben egy sima továbbjutás a Valur ellen, majd két izzadtság szagú meccs a Prishtina és a Zalgiris ellen. Utóbbi kettőt ismerjük jól, mivel láthattuk őket a Fradi ellenfeleiként és tudhatjuk róluk, hogy nem világverő egyesületek azért. Mind a kettőt összesítésben egy-egy góllal sikerült megverni, ráadásul a Zalgiris elleni odavágót néztem is és nyomokban sem láttam visszaköszönni a tavalyi bajnokcsapatot.

Patrick Berg (Fotó: sbonsi / Shutterstock.com)

Egyébként a keret jelenleg közel legerősebb összeállításában léphet pályára a Zorya ellen. A télen vásárolt Sondre Sørli továbbra is sérült, viszont pár hete visszahozták Norvégiába Amahl Pellegrinót, aki egy évet sem töltött az arab világban. Így összeállt elől a Pellegrino - Botheim - Solbakken hármas, míg mögöttük teljes egészében a tavalyi bajnokcsapat játszik. Mégsem az igazi a játék és ezt jól szimbolizálja a hétvégi meccsük, amikor a tabella közepén tanyázó szorzót nem tudták megverni hazai környezetben (1-1), pedig a vezetést is megszerezték. Több meccsüket is láttam idén, illetve van is összehasonlítási alapom az előző évek csapataival szemben és nem érzem bennük az átütőerőt. Meglepetés számomra, hogy a Molde mögött vannak egy ponttal a bajnokságban és ez kicsit becsapós is lehet, mivel szerintem főleg erre építik a bukik az alacsony győzelmi oddsot.

A kemény ukránokkal nehéz lesz elbánni

A Zorya (4.65) véleményem szerint egy jóval erősebb bajnokságban játszik, így nem vonnék le abból messzemenő következtetéseket, hogy ők csak a 7. helyen állnak a bajnokságban. Nehéz is a két csapat erősségét összehasonlítani, azonban egy közös metszéspont talán akad. Ez pedig nem más, mint a brazil Pernambuco. A dél-amerikai szélső télen érkezett kölcsönbe Bodøbe, azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Korábbi munkaadója a szintén ukrán élvonalbeli Lviv, amely jelenleg az utolsó helyen szerénykedik a pontvadászatban. Ebben a csapatban egyébként a brazil sokat játszott és igen nagy reményeket is fűztek hozzá Norvégiában, de aztán eléggé besült ez az egész dolog. Jelenleg 11 mérkőzés szerepel a neve mellett sárga-fekete szerelésben, de ezek összesen 245 percet tesznek ki.

Aspmyra Stadion. Fotó: Røed/Wikipédia

További összehasonlítási alap lehet, hogy az ukránok keret értéke jóval nagyobb, illetve a nemzetközi rutinjuk is jelentős. Az elmúlt szezonokban rendszeres résztvevői voltak az Európa Ligának és ebből a csoportból (Roma és CSKA Szófia van még itt) a továbbjutás sem elképzelhetetlen számukra. A négy csapat közül ők játszanak a második legerősebb ligában és rendre kiharcolják a nemzetközi indulást, így könnyed dolga senkinek sem lesz ellenük. Alapvetően egy 2.00 feletti hazai szorzót gondoltam a meccsre, így engem a bukik nagyon megleptek. Nem is hagynám ott, hanem lecsapnék az X2-re 2.08-ért.

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Bodø/Glimt - Zorya Luhansk Tipp

    X2
    2.08 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

  • Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Konferencia Liga 2021/22

Orsolya hozzászólt
2021 szept 16. 08:29

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: szeptember 16., 08:00CET
SPF Előzetes hozzászólt
2021 szept 14. 21:50
Túlértékeltek a norvég bajnokot!

A bukik túlságosan könnyűnek vélik az ukrán ellenfelet. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2021 szept 14. 13:25
Kinek fontosabb a Konferencia Liga?

Végre nyerhetne valamit a Tottenham.  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek