Tündérmese a soha nem alvó városból

Szabi
2021 szept 13. 13:35
Szólj hozzá!

Tenisz Grand Slam US Open Emma Raducanu

Időről-időre történnek olyan események a (sport)világban, amelyek hatalmas embertömegre vannak hatással, ezek szemeket nyitnak, inspirálnak, szórakoztatnak és alapkövekké válnak az emlékezetekben. Az idei US Openen egy ilyen tündérmesének lehettünk szerencsés tanúi, de Emma Raducanu története még csak a kezdeténél tart.

A nagyközönség a tizennyolc éves játékost a Wimbledon nemes gyepén fedezte fel és alig pár hét alatt már teljesen el lett kápráztatva tőle, ugyanis Emma a karrierjének második Grand Slam-szereplésén már bajnoki címet hódított New Yorkban. Sikerét a rajongók körében nem csak a puszta teljesítményének köszönheti, hanem annak is, hogy gyerek és felnőtt is tud lenni egy időben. Roppant megkapó látvány, hogy a mosoly szinte mindig ott van az arcán és gyereki örömmel tudja értékelni a pillanatot. Ugyanakkor, a pályán semmi nem tudja megzavarni figyelmét és játékát.

Példátlan bravúrja után, Emma a közönséggel együtt énekelt

Jónéhány éve követem már a tenisz világát, de nem emlékszem a közönségnek olyan győzelmi örömére, mint amilyet a világ legnagyobb tenisz-arénájában, az Arthur Ashe-ben láthattunk és hallhattunk a Leylah Annie Fernandez elleni döntője után. A sikerét követően, Emma a lelátókon örvendő nézőkkel énekelte Neil Diamond híres “Sweet Caroline” zeneszámát.

Állítólag, egy közismert angol újság szerint, Emma tengerentúli tornagyőzelme a legrangosabb brit sportteljesítménynek számít, megelőzve az angol fociválogatott 1966-os világbajnoki győzelmét és Steve Radgrave evezős öt egymás utáni Olimpiai játékokon való aranyérem begyűjtésének bravúrját.

A US Open megnyerésével, Emma az egyetlen olyan teniszező (nemtől függetlenül), aki Grand Slamen a selejtezőkből indulva, bajnoki címet szerez. Ezt ráadásul szettvesztesség nélkül tette.

Nem számított akadálynak az a tény sem, hogy eddigi pályafutása során még nem nyert egy WTA-főtáblás meccset sem. A US Open menetelése során 153 győztes ütése volt és 113 ki nem kényszerített hibája. Rendkívülien könnyed minden ütése, és mozgása a pályán. Nincsenek szembetűnő gyenge pontjai és nem érez mentális súlyt vagy nyomást. Játéka folyékony, nem érződik benne semmilyen görcsösség vagy erőltetés, szinte suhan a pályán. Kiválóan támad a alapvonalról, kifinomultan röptézik és ésszel védekezik. Szervája egy igazi fegyver és nem feltétlenül az ereje miatt, hanem a pontos helyezése és változatossága miatt.

Lábmunkája gyors, könnyed, rugalmas, kiegyensúlyozott és sikerül majdnem mindig stabil, semleges álláshelyzetből labdába ütnie. Nagyon jól közvetíti át az erőt hátsó lábából az ütéseibe. Lábainak flexibilitása sokban hozzájárul szervájának magas színvonalához is. Külön kiemelném az éles szervafogadását, amellyel gyakran üt nyerőt, vagy kiszolgáltatott helyzetbe hajszolja ellenfeleit. Játékának ugyancsak ragyogó tulajdonsága, hogy nagyon jól tudja eltompítani az ellenfelek támadásait és vezető helyzetekbe kerülnie utána a labdamenetekben. Tenyeresei és kétkezes fonákjai nagyon megbízhatók, folytonosak és könnyen tud fölényt szerezni velük a pontokban. Az általános benyomás az, hogy ez a tini lány mindent erőfeszítés nélkül csinál. Nem összehasonlításképpen, de ezt még Roger Federerről mondják.... Mindemellett, állítólag nyíltan fogadja a tanácsokat a játékát illetően. Tehát, a fejlődése is gyors ütemű lehet.

Nem túlzás azt mondani, hogy Emma a WTA új reklámarca is lehet. A román apától és kínai anyától származó, kanadai születésű és brit színekben játszó lányt valószínű rengeteg reklámban és magazinban is látni fogjuk ezentúl. Egyes hírek szerint, a Nike és az Adidas már most hatalmas csatát vív, hogy leszerződtesse. Emmáról már most el lehet mondani, hogy szupersztár. Nagyszerű játékos, megkapó a személyisége és megjelenése, emellett pedig már elérte a szakmájában a legmagasabb lépcsőfokot. Innen a határ már csak a csillagos ég.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Próbáld ki ingyenesen a Beat Drop játékot!

Válaszolj a kérdésekre és oszd be okosan a velük járó kezdőtőkét. A maximális megnyerhető összeg akár 1 000 000 euró is lehet!!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Próbáld ki ingyenesen a Beat Drop játékot!

  • Válaszolj a kérdésekre és oszd be okosan a velük járó kezdőtőkét. A maximális megnyerhető összeg akár 1 000 000 euró is lehet!!

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Tenisz hírek

SPF Infó hozzászólt
2021 szept 20. 21:54
Női tenisz-világranglista - Gálfi és Udvardy is megelőzte Babos Tímeát

Gálfi Dalma és Udvardy Panna is megelőzte Babos Tímeát a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.


A sérülés miatt július közepe óta nem versenyző Babos már csak a 147. helyen áll. Az elmúlt hónapokban kisebb tornákon rendre jól teljesítő, az amerikai nyílt bajn
SPF Előzetes hozzászólt
2021 szept 13. 13:35
SPF Infó hozzászólt
2021 szept 2. 07:26
A teniszező Balázs Attila októberben újra versenyezne

Sérülése után októberben versenyezne ismét a teniszező Balázs Attila.


Balázs februárban az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt bajnokságon. Később elmondta, hogy régóta húzódó Achilles-ín-sérülése miatt még az is bizonytalan volt, hogy egyáltalán tudja-e vállalni a játékot.

Kapcsolódó cikkek