UEFA Szuperkupa: Angol házidöntő

Nagy Bence
2019 aug 13. 19:30
Szólj hozzá!

Foci UEFA Szuperkupa Chelsea Liverpool

Rosszul startolt a Chelsea a PL-ben, ellenben a Liverpool magabiztos győzelemmel hangolt az UEFA Szuperkupa döntőre. Könnyed liverpooli siker várható a fináléban?

Liverpool - Chelsea

Nézzük a két csapat "felkészülését" a döntőre. A Liverpool pénteken a Norwich ellen kezdte az angol bajnokságot, magabiztos 4-1-es sikerrel. Jürgen Klopp a megszokott 4-3-3-ban küldte pályára az övéit, elől a Origi - Firmino - Salah trióval. Ez a mérkőzésen 4-2-4-re alakult, mivel a Norwich defenzív stratégiát választott, fel kellett törni a védelmüket. A vendégek 4-5-1-re helyezkedtek be az Anfield Roadon, erre válaszul Klopp alkalmazta a szokásos magasan feltolt presszinget. A megszerzett labdákat egyből passzolták az üres területekbe, ahová Firmino vagy épp Salah mozgott be.

A 4-1-es győzelem ellenére nem lehet boldog Klopp, mivel Alisson megsérült és hetekig nem bevethető. Adrián fog védeni helyette, azért ő közel sem az a szint, mint a brazil. Ezen a poszton fogható a Liverpool, többin nem igazán. Erre a feltolt presszingre nem sok csapatnak van válasza, ahogyan a mélységből üres területekbe bejátszott labdákkal sem tudnak mit kezdeni az ellenfelek védői. A széleken sebezhető lehet a Liverpool, illetve egy gyors kontra esetén, ha képes ilyenre a Chelsea. 

Alisson (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Miért írjuk ezt? Mert borzalmasan kezdte a szezont a Chelsea. Frank Lampard bemutatkozása katasztrofálisra sikeredett, Manchesterben kaptak egy 4-0-ás zakót. A Chelsea hiába alkalmazott hatfős letámadást a United térfelén, nem használt semmit, ahogyan a 4-2-3-1-es felállás sem. Az első 15 percben még domináltak, aztán fokozatosan fogyott az erejük. Jól reagáltak a MU letámadásaira, szépen hozták ki a labdát a támadók visszalépésének hála. Ezt használniuk kell majd a Liverpool ellenében is. 

A Chelsea egyik nagy problémája azonban a középpályás védekezés hiánya volt. Gyakorlatilag kettészakadt a csapat, középen pedig sok esetben egy hatalmas űr tátongott. A hosszú felívelésekkel szintén gondja volt a londoni kékeknek, ebből sem jöttek ki jól. A Liverpool ellen is szenvedhetnek ennek levédekezésével. Jelenleg a Chelsea még csak egy kezdetleges projekt, amelynek vannak biztató jelei, de még sokat kell fejlődniük, míg a Liverpool már egy kész csapat. 

A szorzók viszont kegyesek, mert 1.60-ért fogadhatunk arra, hogy a rendes játékidőben letudja a találkozót Jürgen Klopp együttese. Ez elsősorban Alisson sérülésének szól, összességében azonban nem lehet még így sem komolyabb problémája a Liverpoolnak. Kanté játéka a vendégeknél bizonytalan, kezdhet tehát a Jorginho - Kovacic páros középen, ami nem feltétlen jelent jót Lampard számára. 

Borítókép: Mohamed Salah és Jurgen Klopp (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 43.00 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

UEFA Szuperkupa

TiB hozzászólt
2019 aug 14. 23:46
A sors büntetett ezért a rőzséért. Szuperkupa-győztes a Liverpool!

SPF Admin hozzászólt
2019 aug 14. 23:19
Ha 11esek lesznek, akkor nem hosszabbításban dől el.

Jogos.
csacsi1899 hozzászólt
2019 aug 14. 23:16
Ha 11esek lesznek, akkor nem hosszabbításban dől el.

Kapcsolódó cikkek