UEFA Szuperkupa: Angol házidöntő

Bence
1 tipp
2019 aug 13. 19:30
Szólj hozzá!

Foci UEFA Szuperkupa Chelsea Liverpool

Rosszul startolt a Chelsea a PL-ben, ellenben a Liverpool magabiztos győzelemmel hangolt az UEFA Szuperkupa döntőre. Könnyed liverpooli siker várható a fináléban?

Liverpool - Chelsea

Nézzük a két csapat "felkészülését" a döntőre. A Liverpool pénteken a Norwich ellen kezdte az angol bajnokságot, magabiztos 4-1-es sikerrel. Jürgen Klopp a megszokott 4-3-3-ban küldte pályára az övéit, elől a Origi - Firmino - Salah trióval. Ez a mérkőzésen 4-2-4-re alakult, mivel a Norwich defenzív stratégiát választott, fel kellett törni a védelmüket. A vendégek 4-5-1-re helyezkedtek be az Anfield Roadon, erre válaszul Klopp alkalmazta a szokásos magasan feltolt presszinget. A megszerzett labdákat egyből passzolták az üres területekbe, ahová Firmino vagy épp Salah mozgott be.

A 4-1-es győzelem ellenére nem lehet boldog Klopp, mivel Alisson megsérült és hetekig nem bevethető. Adrián fog védeni helyette, azért ő közel sem az a szint, mint a brazil. Ezen a poszton fogható a Liverpool, többin nem igazán. Erre a feltolt presszingre nem sok csapatnak van válasza, ahogyan a mélységből üres területekbe bejátszott labdákkal sem tudnak mit kezdeni az ellenfelek védői. A széleken sebezhető lehet a Liverpool, illetve egy gyors kontra esetén, ha képes ilyenre a Chelsea. 

Alisson (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Miért írjuk ezt? Mert borzalmasan kezdte a szezont a Chelsea. Frank Lampard bemutatkozása katasztrofálisra sikeredett, Manchesterben kaptak egy 4-0-ás zakót. A Chelsea hiába alkalmazott hatfős letámadást a United térfelén, nem használt semmit, ahogyan a 4-2-3-1-es felállás sem. Az első 15 percben még domináltak, aztán fokozatosan fogyott az erejük. Jól reagáltak a MU letámadásaira, szépen hozták ki a labdát a támadók visszalépésének hála. Ezt használniuk kell majd a Liverpool ellenében is. 

A Chelsea egyik nagy problémája azonban a középpályás védekezés hiánya volt. Gyakorlatilag kettészakadt a csapat, középen pedig sok esetben egy hatalmas űr tátongott. A hosszú felívelésekkel szintén gondja volt a londoni kékeknek, ebből sem jöttek ki jól. A Liverpool ellen is szenvedhetnek ennek levédekezésével. Jelenleg a Chelsea még csak egy kezdetleges projekt, amelynek vannak biztató jelei, de még sokat kell fejlődniük, míg a Liverpool már egy kész csapat. 

A szorzók viszont kegyesek, mert 1.60-ért fogadhatunk arra, hogy a rendes játékidőben letudja a találkozót Jürgen Klopp együttese. Ez elsősorban Alisson sérülésének szól, összességében azonban nem lehet még így sem komolyabb problémája a Liverpoolnak. Kanté játéka a vendégeknél bizonytalan, kezdhet tehát a Jorginho - Kovacic páros középen, ami nem feltétlen jelent jót Lampard számára. 

Borítókép: Mohamed Salah és Jurgen Klopp (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Liverpool - Chelsea Tipp

    Liverpool nyer
    1.60 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -27.08 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

UEFA Szuperkupa

TiB hozzászólt
2019 aug 14. 23:46
A sors büntetett ezért a rőzséért. Szuperkupa-győztes a Liverpool!

SPF Admin hozzászólt
2019 aug 14. 23:19
Ha 11esek lesznek, akkor nem hosszabbításban dől el.

Jogos.
csacsi1899 hozzászólt
2019 aug 14. 23:16
Ha 11esek lesznek, akkor nem hosszabbításban dől el.

Kapcsolódó cikkek