UFC-279-Chimaev-vs-Diaz-2022-09-07

UFC 279: Chimaev vs. Diaz

Karola 2022 szept 7. 10:57 Szólj hozzá!

Küzdősport UFC Khamzat Chimaev Nate Diaz

Khamzat Chimaev, a világranglista 3. helyén álló váltósúlyú bunyós megpróbálja tovább erősíteni világbajnoki ambícióit azzal, hogy a veterán Nate Diaz ellen lép a ringbe. Vajon Chimaev meg tudja-e hosszabbítani veretlenségi rekordját, vagy Diaz okozhat némi felfordulást?

Chimaev 10 nap alatt két győzelemmel robbant be az UFC színpadra, John Phillips és Rhys McKee legyőzésével. Ezeket a győzelmeket a Gerald Meerschaert felett aratott 17 másodperces gyözelem követte és azóta Li Jingliang és Gilbert Burns kárára folytatta lenyűgöző küzdelmeit. A "Borz" a váltósúlyú világbajnoki cím megszerzésének küszöbén áll, és a Diaz elleni győzelem valószínűleg bebiztosítaná ezt.

Diaz veteránnak számít, hiszen 2007-ben debütált a UFC-ben, miután túljutott a The Ultimate Fighter ötödik évadán, de az itt töltött ideje a végéhez közeledik, mivel már csak egy mérkőzés van hátra a szerződéséből. A 37 éves harcos  még soha nem kaparintott meg övet az UFC-ben, de nem lenne furcsa részéről egy meglepetés sem, hiszen a Conor McGregor elleni 2016-os győzelme vitathatatlanul kiemelkedő teljesítménynek számít.

A Khamzat Chimaev vs. Nate Diaz oddsok elemzése

Chimaev 1.08-as szorzóval a nyilvánvaló favorit, ez 92.6%-os győzelmi esélyt jelent. Diazra 8.00-ás oddson lehet fogadni, ami 12.5%-os lehetőséget jelent a nyerésre.

A harcstílusok elemzése

A csecsen származású svéd Chimaev egy valódi faltörő kos és eddig minden ellenfelet letarolt, akit a UFC elé állított. Tizenegy mérkőzéses pályafutása során mindössze egyszer nyúlt hosszabbra a meccs, ez Burns ellen történt, de ekkor is döntés alapú győzelmet itéltek neki.

Chimaev félelmetes kezei hat győzelmet hoztak neki kiütéssel és további négyet submission formájban, miután magas szintű birkózási képességeket mutatott be. Ugyanakkor Burns ellen vakmerően harcolt, vadul lendített és sérüléseket szenvedett, miközben úgy tűnt, hogy fáradt is volt azon a mérkőzésen, miután karrierje során először elérte a harmadik menetet. Mindenki tudja, hogy Diaz mit nyújt karrierje ezen szakaszában: lenyűgöző submission játékkal, erős állkapoccsal és egy tonna szívvel-lélekkel büszkélkedhet. Nem fél kiállni és ütéseket osztogatni és úgy tűnik, sosem fogy ki az erejéből.

Hol van az érték?

Chimaev a verseny nagy favoritja, és egyértelmű, hogy miért. 11 profi mérkőzésen még nem szenvedett vereséget és Burns ellen is csupán néhány hibát követett el. Kevesen adnak reális esélyt Diaznak arra, hogy megállítsa Chimaevet és ez nagyrészt az elmúlt hat év inaktivitásának köszönhető. Diaz ez idő alatt mindössze ötször harcolt és 2021 júniusa óta nem lépett az oktogonba.

Azonban valószínűleg, hogy az utolsó UFC-s meccsén Diaz nem fog könnyen elbukni. A stocktoni születésű bunyós az utolsó négy meccséből hármat elveszített, de mind a négy meccsén végigment, ezért érdemes arra fogadni, hogy a mérkőzés 1,5 meneten túl fog menni.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.09.07., 11:00.

szeptember 11., vasárnap

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

  • Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano útmutató
Betano regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Küzdősportok 2024

SPF Infó hozzászólt
2024 ápr 12. 10:03
Pereira - Hill  (vasárnap, április 14., 05:00CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Alex Pereira nyer KO, TKO or DQ  2.75

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón
SPF Infó hozzászólt
2024 ápr 12. 10:02
Weili Zhang - Xiaonan Yan  (vasárnap, április 14., 04:30CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Weili Zhang nyer döntéssel  3.40

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón
SPF Infó hozzászólt
2024 ápr 12. 09:58
Holloway - Gaethje  (vasárnap, április 14., 04:15CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Justin Gaethje nyer KO, TKO or DQ  3.10

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Még több Küzdősport