Kanadába utazik a UFC karavánja, egy módosult főmeccsel a reflektorfényben. Eredetileg úgy volt, hogy Amanda Nunes majd Julianna Penával csap össze, de utóbbi bordatörést szenvedett. Helyét átvette Irene Aldana, aki beugrósként underdognak számít. Címvédés felé húznak a szorzók, az értékfogadások inkább a meglepetésben vannak, de az meg nehezen elképzelhető!

Amanda Nunes két súlycsoportban is bajnok

Nem igazán találta a helyét a világban 16 évesen Amanda Nunes, aki testvére hatására a küzdősportok felé fordult. Mindenféle szakágat kipróbált, és egész gyorsan kiderült, hogy félelmetes ereje van. Ha elemében volt, akkor bokszolva vagy épp a földön, de átgázolt a női mezőnyön. Saját elmondása szerint leginkább férfiak között tudott edzeni és fejlődni, mert hogy nem voltak sehol a nők, még edzőpartnerek között sem.

Győzelmekkel kezdődött a karrierje, de aztán becsúsztak vereségek. Talán a motiváció sem volt meg mindig, mert aki két súlycsoportban is bajnok, és nehezen találnak neki ellenfelet, annak sikeréhsége elveszhet egy ponton. Julianna Pena például meglepte 2021 decemberében, legyőzte fojtással. Aztán a visszavágón olyan verést kapott Pena, hogy a pontozásos eredmény kihirdetése után egyből elvitték a sürgősségire.

Ezért aztán nagyon jó móka lett volna a trilógia, amit eredetileg terveztek is. Sajnos sérülést szenvedett Pena, így aztán beugróst kellett keresni. Nehéz a helyzete Nunesnek, nincs igazán sok meccse, mivel nincsenek ellenfelek. Akik számítottak, azokat legyőzte már 2015-től 2021-ig volt veretlen a UFC-ben. Lényegében be kell várnia mindig, hogy jöjjön egy új, valós trónkövetelő. Ugyanakkor ez kényelmet is szül, és ez hozhat a küzdősportokra történő fogadás során meglepetéseket.

Amanda Nunes UFC 001
Amanda Nunes. fotó: Andre Luiz Moreira / Shutterstock.com

Irene Aldana, a beugró mexikói grafikus

Amikor már rég javában profi volt a jelenleg 35 éves Amanda Nunes, akkor Irene Aldana még egyetemre járt. Grafikusnak tanult, és a suli mellett elkezdett MMA-edzésekre járni. 2012 volt az első profi meccse, és amennyiben hihetünk Aldana wikipédia oldalának, akkor három KO-val indult a karrierje. GEX, Xtreme Kombat és Jungle Fight után jött a mélyvíz az Invicta szervezeténél.

Jól bunyózott, a győzelmekkel oda került a cím közelébe, de végül a bajnokok ellen mindig elbukott. Aztán átkerült a UFC-hez, és a kisebb nevekkel elbánt, viszont kifogott rajta Holly Holm. Szóval belemehetünk, hogy ütőereje van a KO-hoz, győzelmekhez, és inkább tűnik állóharcosnak, mintsem földön küzdőnek, de van itt egy nagy gond. Nem elég magabiztos, vagy nem elég jó, de a címmeccseken vereségeket szenved.

Nunes és Aldana fogadási lehetőségek

Ha ránézünk az Unibet kínálatára, akkor azt láthatjuk, hogy Nunesre 1.32-es oddsot adnak. Tehát favorit, és elnézve a karriereket, tudást, komplexitást, akkor bizony érthető ez a szorzó. Azt gondolom hogy Nunes kevés meccse és bekényelmesedése, magában hordozhatná a meglepetést. Viszont a beugrós nem egy bajnokverő, magyarán nem elég jó Aldana.

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 6. 12:19 UTC.

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Amanda Nunes. fotó: Andre Luiz Moreira / Shutterstock.com