Kanadába utazik a UFC karavánja, egy módosult főmeccsel a reflektorfényben. Eredetileg úgy volt, hogy Amanda Nunes majd Julianna Penával csap össze, de utóbbi bordatörést szenvedett. Helyét átvette Irene Aldana, aki beugrósként underdognak számít. Címvédés felé húznak a szorzók, az értékfogadások inkább a meglepetésben vannak, de az meg nehezen elképzelhető!

Amanda Nunes két súlycsoportban is bajnok

Nem igazán találta a helyét a világban 16 évesen Amanda Nunes, aki testvére hatására a küzdősportok felé fordult. Mindenféle szakágat kipróbált, és egész gyorsan kiderült, hogy félelmetes ereje van. Ha elemében volt, akkor bokszolva vagy épp a földön, de átgázolt a női mezőnyön. Saját elmondása szerint leginkább férfiak között tudott edzeni és fejlődni, mert hogy nem voltak sehol a nők, még edzőpartnerek között sem.

Győzelmekkel kezdődött a karrierje, de aztán becsúsztak vereségek. Talán a motiváció sem volt meg mindig, mert aki két súlycsoportban is bajnok, és nehezen találnak neki ellenfelet, annak sikeréhsége elveszhet egy ponton. Julianna Pena például meglepte 2021 decemberében, legyőzte fojtással. Aztán a visszavágón olyan verést kapott Pena, hogy a pontozásos eredmény kihirdetése után egyből elvitték a sürgősségire.

Ezért aztán nagyon jó móka lett volna a trilógia, amit eredetileg terveztek is. Sajnos sérülést szenvedett Pena, így aztán beugróst kellett keresni. Nehéz a helyzete Nunesnek, nincs igazán sok meccse, mivel nincsenek ellenfelek. Akik számítottak, azokat legyőzte már 2015-től 2021-ig volt veretlen a UFC-ben. Lényegében be kell várnia mindig, hogy jöjjön egy új, valós trónkövetelő. Ugyanakkor ez kényelmet is szül, és ez hozhat a küzdősportokra történő fogadás során meglepetéseket.

Amanda Nunes UFC 001
Amanda Nunes. fotó: Andre Luiz Moreira / Shutterstock.com

Irene Aldana, a beugró mexikói grafikus

Amikor már rég javában profi volt a jelenleg 35 éves Amanda Nunes, akkor Irene Aldana még egyetemre járt. Grafikusnak tanult, és a suli mellett elkezdett MMA-edzésekre járni. 2012 volt az első profi meccse, és amennyiben hihetünk Aldana wikipédia oldalának, akkor három KO-val indult a karrierje. GEX, Xtreme Kombat és Jungle Fight után jött a mélyvíz az Invicta szervezeténél.

Jól bunyózott, a győzelmekkel oda került a cím közelébe, de végül a bajnokok ellen mindig elbukott. Aztán átkerült a UFC-hez, és a kisebb nevekkel elbánt, viszont kifogott rajta Holly Holm. Szóval belemehetünk, hogy ütőereje van a KO-hoz, győzelmekhez, és inkább tűnik állóharcosnak, mintsem földön küzdőnek, de van itt egy nagy gond. Nem elég magabiztos, vagy nem elég jó, de a címmeccseken vereségeket szenved.

Nunes és Aldana fogadási lehetőségek

Ha ránézünk az Unibet kínálatára, akkor azt láthatjuk, hogy Nunesre 1.32-es oddsot adnak. Tehát favorit, és elnézve a karriereket, tudást, komplexitást, akkor bizony érthető ez a szorzó. Azt gondolom hogy Nunes kevés meccse és bekényelmesedése, magában hordozhatná a meglepetést. Viszont a beugrós nem egy bajnokverő, magyarán nem elég jó Aldana.

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 6. 12:19 UTC.

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Amanda Nunes. fotó: Andre Luiz Moreira / Shutterstock.com