Vasárnap hajnalban Las Vegasban újra láthatjuk harcolni Conor McGregort, aki hosszas üzengetés után, nem a UFC aktuális élmenői közül választott ellenfelet, hanem egy tapasztalt, rutinos, de nem kiemelkedő bunyós mellett döntött, Donald Cerrone személyében.

McGregor és a mesekönyv

"Cowboy egy jó srác, de úgy olvasom, mint egy mesekönyvet. Minden trükkjét ismerem, pontosan tudom, mivel akar majd próbálkozni. Felkészültünk mindenre, amit be fog vetni ellenem vagy el akar érni az összecsapás során" - mondta Conor McGregor, aki ezúttal mellőzte a trash talkot. Azért persze éreztette minden interjúban, hogy kicsit sem tart ellenfelétől. De ki is Cowboy?

Donald rutinos Cerrone

Azt gondolom, hogy McGregor egy fajsúlyos, ismert bunyós ellen akart visszatérni, akivel egy jót meccselhet, győzelemmel a végén. Donald Cerrone túl van karrierje csúcsán, ha nem megyünk bele a technikai részletekbe, akkor is lehet abban valami, hogy túl sok meccsen van túl. 2019-ben például 4-szer is harcolt, Tony Fergusonra egy hónapja volt felkészülni. Több rekordja is van, leginkább a mennyiség terén. Kevesen meccselnek ennyit, akár egy-egy naptári éven belül is. Nem véletlen, hogy ebből aztán hullámzó eredménysor jön, hiszen az emberi szervezetnek idő kell a regenerálódásra, de Cowboy sok esetben ilyenkor már a következő bunyójára edzett.

Nem véletlenül közönségkedvenc, ha nincs nagy nyomás és tét az összecsapáson, akkor nagyon élvezi az MMA-t. Rekorder a legtöbb KO-győzelem terén a UFC-ben, hatszor kapta az este legjobb búnyója díját, továbbá hétszer a legjobb teljesítményt is ő nyújtotta, ezek mellett háromszor az este kiütése is az övé volt. Ez pénzdíjban is jól hangzik, de emellett azt is mutatja, hogy nem unalmasak a meccsei. Kedvelhető figura, egy ranchon él, lovagol, állatokat tart, semmi celebkedés.

Merüljünk el a stílusokban

Nem mehetünk el a súlycsoportok mellett sem, Conor McGregor ezúttal váltósúlyba merészkedik, ahol már járt kétszer korábban, a Nate Diaz elleni meccsek során. Hozzá hasonlóan Donald Cerrone is elidőzött a könnyűsúlyban, és csak kitérői voltak váltósúlyba. Érdekesen alakulnak a fizikai adottságok. Súlyban közel azonosak, Cerrone magasabb 10 centivel, de az ütőtávja McGregornak nagyobb. Technikák terén úgy néz ki a helyzet, hogy lábon, tehát bokszban McGregor jobb, a földharc viszont érdekes terület.

Sokan lenézik egyszerű bokszolónak McGregort, de azért van egy barna öve jiu-jitsúban, bár az is igaz, hogy ezen a téren fekete öve van Cowboynak. Ezért is vannak olyan vélemények, hogy ha földre kerülnek, akkor McGregort érhetik meglepetések, akár vereség is. Az ír sokat fejlődött a földre vitel kivédekezésében, célja minden bizonnyal az lehet, hogy állva maradjanak. Az első 2 menetben szerintem menni fog előre McGregor, és kiüti Cerrone-t, erre 1.50-ös szorzót adnak az Unibet fogadóirodánál. Ha tovább megy az összecsapás, akkor eljöhet Cerrone ideje, és földön idő előtt véget vethet a meccsnek. A pontozásos eredmény fizet igazán jól, hiszen 5.00-ös oddsot adnak rá. Szinte már csalógató a dolog, de én maradok a McGregor nyer tippnél.