Hétvégén lesz egy gyengébb UFC gála, amin két nem annyira mainstream figura fog összecsapni. Szóval megnézzük kicsoda Roman Dolidze és Nassourdine Imavov, aztán tippelünk a meccsükre. Amelyen egyébként az Unibet szorzói alapján, Imavov az esélyesebb a győzelemre. A headliner párosítás mellett sincsenek igazán jó felhozó mérkőzések, szóval ez a hétvége nem az MMA-ról fog szólni.

Kicsoda az a Roman Dolidze?

Batumi városában született Roman Dolidze, és eleinte a labdarúgás érdekelte. Annyira jó volt benne, hogy a Trabzonspor kapusa volt. Végül aztán abbahagyta a focit, hogy szülei nyomására tanulással töltse az idejét. Hajótervező-mérnöknek készült Ukrajnában, amikor elkezdett jiu-jitsúzni, és annyira jól ment neki, hogy elindult például grappling világbajnokságon. 28 évesen aztán jött az életében az MMA, tehát viszonylag későn fordult rá a sportágra.

Ukrajnában kezdte a karrierjét, győzelmei után pedig egész gyorsan jött a UFC az életébe. De nem a legszerencsésebb módon, hiszen 2019-ben került a szervezethez, viszont doppingellenőrzésen rögtön megbukott. Így aztán várni kellett első meccsére, egészen 2020-ig, amikor Khadis Ibragimovot győzte le kiütéssel. Aztán inkább győzelmek jöttek a karrierjében, mígnem a legutolsó bunyóját elbukta. Marvin Vettori pontozással múlta felül, még tavaly márciusban egy londoni gálán.

Kicsoda az a Nassourdine Imavov?

Dagesztán egy ponton rászabadult a UFC-re, ennek a hullámnak részese Nassourdine Imavov is. Keményebb környékről jött, mint aktuális ellenfele, így aztán már 9 éves korában elkezdett bokszolni. Miután felfedezte az MMA világát, rögtön átpártolt és kevert harcművészetekkel kezdett el foglalkozni 19 évesen. Profi karrierjét Európában kezdte el építgetni, mindenféle gálán fellépve. Nem volt makulátlan a mérlege, volt ő győzött fojtással, volt hogy fojtották le.

Az ő esetében is 2020 volt a vízválasztó, ekkor meccselt először a UFC-ben, egy pontozásos győzelemmel. Ezt rögtön egy vereség követte, Phil Hawes verte meg. Ezt követően győzelmek jöttek sorban, majd elbukott Sean Stricklanddel szemben. Legutóbbi mérkőzése pedig félbeszakadt, egy véletlen összefejelés miatt. Ellenfele nem tudta folytatni a bunyót, ezért aztán nem hirdettek nyertest. Összességében nem rossz karrier az övé sem, de nem annyira áttörő.

Dolidze vs. Imavov mérkőzés tippek

Két ügyes harcos, valószínűleg jókat csatáznak majd a földön. Viszont én nem tudok olyan éles különbséget tenni a tudások között, mint az Unibet, ahol Dolidze győzelme 2.33-ért játszható, míg Imavov szorzója 1.60-os. Maradok annál az opciónál, hogy mindkét karrier jelenleg azon a ponton van, hogy egy nagy győzelem viheti előrébb. Így aztán mindent beleadnak és nem megy végig a meccs 1.42-es szorzón.

február 04., vasárnap

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 február 2. 10:19 UTC.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: A.RICARDO/Shutterstock.com