Vasárnap hajnalban egy szerényebb UFC-gálán a húzómeccs Erin Blanchfield és Manon Fiorot bunyója lesz. A hölgyek verekedésének árnyákéban Vicente Luque is szembe néz Joaquin Buckley tudásával. Eredeti ellenfele Sean Brady lett volna, de sérülés miatt nem jön össze a mérkőzés egyelőre. Egy brazil környezetben felnőtt MMA-s néz szembe egy amerikai birkózóval.

márc 31. 06:30
Tipp: Nem megy végig a bunyó
Unibet
1.47

Vicente Luque eddigi MMA-karrierje

Westwoodban született, New Jersey-ben még 1991-ben Vicente Luque, de annak ellenére hogy amerikaiként jött világra, nem is annyira amerikai. Brazil anyukája és chilei apukája van, ezért aztán beszél angolul, portugálul és spanyolul is. Szülei elváltak mikor 6 éves volt, ezt követően Brazíliába költözött édesanyjával, és karatézni kezdett. Próbálkozott labdarúgással is, de az nem vált be neki, aztán muay thai és brazil jiu-jitsu felé fordult, fekete öves lett mindkettőben.

Ilyen háttér ellenére nem kezdődött jól az MMA-karrierje, volt hogy nyert, volt hogy submissionnel vereséget szenvedett. Mindenféle brazil szervezetnél feltűnt, aztán 2015-ben jött az áttörés. Néhány éve Conor McGregor is  a The Ultimate Fighterrel tért vissza, ahogy Luque karrierjében is ez volt fontos pont. Ugyan a műsor döntőjét elbukta, de kapott szerződést a UFC-be, ahol jól indult minden.

Anakona-fojtás, brabo-fojtás, KO-ütés, térdelés, sokféle módon legyőzte idő előtt ellenfeleit, alul látható is egy összeállítás a legjobb befejezéseiből. Látványosan képes a sikerre, de közben becsúsznak azért vereségek. 2022-ben például kétszer is vesztett, legutóbbi bunyóját pedig megnyerte. Erre tavaly augusztusban került sor, Rafael dos Anjos ellenében.

Joaquin Buckley eddigi UFC-s karrierje

Missouriban született Buckely, aki sosem ismerte édesapját, és édesanyja is elhunyt korán. Így aztán ideje nagy részét a nagymamával töltötte, de nem kötögetni kezdett. Hanem a birkózás felé fordult, aztán kacsingatott az MMA irányába. 2014-ben már profinak állt, egész jó karriert futott a Shamrockban és Bellatorban, aztán 2020-ban debütált a UFC-ban. Első meccsét el is bukta Kevin Holland ellen, ráadásul kiütéses vereséget szenvedett.

Aztán volt hogy nyert, volt hogy vesztett, aktuális ellenfeléhez hasonlóan nem volt diadalmenetben része. Amikor idő előtt nyerni tudott, akkor többnyire KO-ütéssel hozta össze a dolgot. Ez azért fontos momentum, mikor a küzdősportokra fogadunk, akkor számítanak ezek. Hiszen az ellenfél, Vicente Luque is szeret beleállni az ütésváltásos adok-kapokba.

Luque - Joaquin élő közvetítés és tippek

A gálát közvetíti élőben a Sport1 dobozos formában, illetve ha fogadni szeretnél Luque és Buckley összecsapására, akkor az Unibetnél van kínálat. Ami kiegyenlített, nincs igazán favorit, hiszen Luque sikere 1.86-ért játszható, míg Buckley győzelme 1.95-ös oddson fizet. Nehéz dönteni melyikük a jobb, én talán nem is tippelném meg.

  • Helyszín: Boardwalk Hall (Atlantic City)
  • Időpont: 2024.03.31. - 04:30
  • Élő közvetítés: Sport 1

Inkább fordulnék a kiütés felé, mert két ilyen karriernek nem tesz jót egy lagymatag pontozás. Villantani kell valamit mindkét félnek, ráadásul szeretik is az állóharcot. Amikor egy pillanatban már védekezés nélkül csak püfölik az ellenfelet. Ezért aztán arra tippelek, hogy nem megy végig a mérkőzés.

március 31., vasárnap

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 március 29. 18:18 UTC.

  • Luque, Vicente - Buckley, Joaquin tipp

    Nem megy végig a bunyó
    Unibet
    1.47

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Parilov / Shutterstock.com