Újabb csúcsot dönthet meg a Bodø/Glimt!

Foci Eliteserien Bodø/Glimt IK Start

Aki azt gondolta, hogy szerdán csak a Ferencváros - Barcelona meccs lesz izgalmas fogadás szempontjából, az tévedett, mivel hétközi fordulót rendeznek a norvég bajnoksában. A hétvégén a Rosenborg nem tudta megállítani a Bodøt, ezúttal a kiesés ellen küzdő Start próbálkozhat.

Tovább íródhat a történelem

A Rosenborg elleni győzelemmel beállították a Molde pontrekordját (71 pont) a bajnokságban és további négy körük van, hogy ezt meg is döntsék. A hétvégén meghaladták a Rosenborg gólrekordját (87 gólt) és arra is van esély, hogy akár a 100 találat meg legyen (90 jelenleg) idén. Egyébként az RBK gólrekordja még 26 fordulós ligában született, azonban a Molde pontrekordja már nem. Jelzésértékű, hogy a Molde a 71 pontot úgy érte el, hogy «mindössze» 62 gólt jegyeztek 30 forduló alatt. Miért fontosak ezek az adatok? Mert jelenleg (norvég) futballtörténelmet láthatunk az északiaktól még négy fordulón keresztül! Erről a csapatról úgy fognak beszélni, mint a legendás 2020-as együttesről és olyan magasra tehetik idén a lécet, hogy az évtizedekig állhat. Ezért most nem fog bekövetkezni az, a már bajnok együttesekkel gyakran megtörténő esemény, hogy visszavesznek a tempóból.

A legendás Bodø/Glimt.
(Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com)

A hétvégén pontosan ezt láthattuk, miután 2-0 után sem állt le a Bodø. Hiába a Rosenborg volt az ellenfél és megtehették volna, hogy kihúzzák a meccs végéig, ez a csapat nem így lett beállítva. Nekik végig kell nyomni a 90 percet és a sikerből mindenki ki akarja venni a részét. Egyre többen iratkoznak fel a góllövők listájára és tényleg, rendkívül felszabadultan játszhatnak az északiak. Ezért is nem látszik meg, hogy továbbra is hiányzik Lode, Berg és Moe a csapatból. Mivel ők a védekezésért felelősek, így maximum elől jobban koncentrálnak majd a srácok a gólszerzésben. Egyébként a hétvége a részükről egy tényezőben nem sikerült igazán jól: míg Kasper Junker egy gólt tudott szerezni, addig Amahl Pellegrino két büntetőt is értékesített a KBK színeiben, így pedig visszaállítva a három gól különbséget a góllövők listáján. Képes lesz Junker négy forduló alatt a fordításra? Az biztos, hogy a többiek ki fogják szolgálni a dán centert!

Rizikós végjáték

A Start a hátsó részben eléggé bekavart, miután verte egymás után a Sarpsborg - Odd duót és ezzel elkerült az osztályozó helyről. Ehhez képest meglepő volt, hogy a hétvégén sima, 4-1-es vereséget szenvedtek a Viking ellen. Néztem a meccset és a játékképét egyértelműen jelzi az eredmény. Nem tudom, hogy négy nap alatt hogyan lehet ebből helyreállni. Hiányzók nincsenek a csapatban, azonban ez a hétvégére is igaz volt, így Joey Hardarson vezetőedző erre nem foghatná az újabb vereséget. Pontokat viszont szerezniük kell a kristiansandiaknak, mivel az osztályozó helyen lévő ‘godsetet csak egy ponttal előzik meg, illetve az egyenes kiesést jelentő 15. hely is csak 5 pontra van tőlük.

Hardarsonnak egyébként ki kell találnia valamit. Nemcsak a Viking meccs miatt mondom, hanem a két együttes korábbi meccse miatt is. Augusztus végén Bodøben egy hatost kaptak (6-0), így feltehetjük a kérdést, hogy vajon azóta kitalált-e valamit az izlandi mester? Semmiképpen sem néz ki jól ez a meccs a Start számára és bizony a Bodø ezúttal is átroboghat rajtuk a Viking ellen mutatott játékuk alapján. A vendégek győzelmi szorzójában (1.67) és a (vendég) gólokban is nagy érték van. A hétvégéhez hasonlóan, ezúttal is gólokra mennék rá. Két olyan csapat játszik egymással, akik játsszák a focit. A Bodø ezt sikeresen teszi, míg a Start inkább kapja a gólokat. Érdekes, hogy amúgy a Bodø mellett a Molde is kitömte őket (0-5; 2-3), így komoly kétségeim vannak afelől, hogy Hardarson tudja, hogy mit kell tennie itt a gólok elkerülése érdekében. Összesített gólokra is rá lehet menni, azonban azt gondolom a találatok jelentős részét A Sárga Horda fogja szerezni, mivel a tudás mellett a motiváció is megvan náluk.

Borítókép: Forrás: sportfogadas.org

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Start - Bodø/Glimt Tipp

    Bodø/Glimt góljai 2.5 felett
    2.75 UnibetHozzászólások 1

grof19

grof19

  • 2020 dec 1. 14:15

Szia Gavrilo! tökéletes az összefoglalód a mérkőzésről és csak annyit tennék hozzá bármi is lesz az eredmény ennek a tippnek jönni kell hiszen öröm focit játszik a Bodø/Glimt és hajtsa is őket a rekord döntés. Köszönet ezért a tipp ajánlásért!


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek