A tavalyi US Open legjelesebb eseménye Naomi Osaka (WTA 1.) bejelentés nélküli berobbanása és tornagyőzelme volt. Lepergett már azóta 12 hónap, a japán lány még nyert egy Grand Slamet, világelső lett, ami után kissé visszaesett lendülete. Hol is lenne a legjobb mindent rendbe hozni, ha nem ott, ahol minden elkezdődött?

Bár az Australian Open után csak Madridban sikerült három meccset nyernie egymás után, a ranglista-számítás módjának köszönhetően jelen pillanatban is a WTA csúcsán van. Kissé utat vesztettnek látszik főleg, hogy nem igazán látszik az öröm, a játékélvezet, szerepléseiben. Talán egy patinásabb edzőre lenne szükség, aki visszavigye oda, ahol Sascha Bajinnal volt. A nem meggyőző salak és füves idények után, a neki legjobban fekvő kemény borításra való visszatérése sem Torontóban, sem Cincinnatiben nem volt túl sikeres. Mindkét tornán a negyeddöntőig jutott, de nem játszott az élvonal egyik tagjával sem. Ezek után nem csoda, hogy a bukmékerek csak negyedik esélyesként sorolják a tornagyőzelemre esélyesek listáján, 11.00-as szorzóval.

Serena morális adósként tér vissza

A tavalyi döntőben történt emlékezetes kirohanása nem volt valami kellemes senki számára, ezért Serena Williams (WTA 8.) minden bizonnyal javítani akar majd a közvéleményen. A játékformáját nézve, a Wimbledonon elért döntőjével ismét bizonyította, hogy bárhol számolni kell vele, de az talán túlzás, hogy a bukik főesélyeseként (6.00) induljon a tornán. Persze, lehet ellenérvelni azzal, hogy Torontóban ismét a döntőbe jutott és menetelése során még Osakát is verte, de nem lehet azt a tényt figyelmen kívül hagyni, hogy az tisztán érzékelhető, hogy nem bír az élvonal olyan tagjaival, akik magabiztosan lépnek fel ellene. A legyőzhetetlenségi kisugárzása egyre halványabb a mezőny körében. Már többször nagyon közel volt a Margaret Court rekordját egyenlítő 24. Grand Slam-győzelméhez, és ez mentálisan is kihathat egy adott pillanatban.

Serena Williams (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Halep hódítani indul

Az idei Wimbledon-bajnok, Simona Halep (WTA 4.) bár nem teljesített a legjobban Torontóban és Cincinnatiben sem, egyik fő esélyes lesz New Yorkban, mivel a londoni bravúrját követően az említett két tornán nem tűnt mentálisan újratöltve. Azóta az öt lejátszott meccséből három döntő játszmásra alakult. A US Openre viszont több mint valószínű, hogy az acélosabb játékformáját hozza. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy bár az amerikai Grand Slamen 2015-ben elődöntős, 2016-ban pedig negyeddöntős volt, ezen a tornán elért eredményei alulmaradtak az idők során a többi ilyen rangú versenyeken elért sikereitől. Az utóbbi két évben már az első fordulóban búcsúzni kényszerült. Azért most sokkal többet várunk tőle. A második helye a tornagyőzelemre esélyesek között (7.50) teljesen jogosnak látszik.

Tenisz gyűjtő bónusz


Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Most már ideje visszakapcsolni Bartynak is

Miután nem kis meglepetésre Roland Garros-bajnok, majd később a füves idényben világelső is lett, Ashleigh Bartytól (WTA 2.) mindenki csak győzelmeket várt, de a 23 éves ausztrál játékos a Wimbledonon, Torontóban és Cincinnatiben nem emelkedett ezen elvárások színvonalára. Londonban Alison Risketől kapott ki a nyolcaddöntőben, Torontóban már első meccsén Sofia Kenintől, Cincinnatiben pedig Svetlana Kuznetsovától az elődöntőben. Minden borításon nyert egy-egy tornát idén, Miamiban keményen, Párizsban salakon és Birminghamben füvön. Az ő esetében is feltevődik az a kérdés, hogy mennyire van mentálisan újra felkészülve egy ilyen szintű megmérettetésre, de megérdemeli helyét a fő esélyesek között (9.00).

Ashleigh Barty (Fotó: Steven Hodel / Shutterstock.com)

Pliskova zárja a top5 esélyest

Karolina Pliskova (WTA 3.) is három különböző borításon nyert idén tornát (Brisbaneben keményen, Rómában salakon és Eastbourneben füvön), és mondhatni elég folytonosan haladt át eddig az idényen, de sok helyen érződött az igazi csillanás hiánya. Torontóban és Cincinnatiben is a negyeddöntőkben kapott ki, Kanadában az utólag tornagyőztes Bianca Andreescutól, Cincinnatiben pedig az utólag döntőt játszó Svetlana Kuznetsovától. Bár önmagukban ezek egyáltalán nem rossz eredmények, az kissé gyanús, hogy két egymás után lejátszott tornán „csak” eddig a szakaszig ért el. Ettől függetlenül, neki is ott a helye a fő esélyesek között (14.00). Nem kell elfelejteni, hogy 2016-ban döntős volt New Yorkban.

Érdemes lesz odafigyelni a torontói győztes Bianca Andreescura (15.00) és a Cincinnatiben tornagyőzelmet szerző Madison Keysre (15.00). A oly sokszor fő esélyesek körében szereplő játékosok, mint például Angelique Kerber (21.00), Petra Kvitova (21.00), Sloane Stephens (26.00), vagy éppen Elina Svitolina (28.00), most nem éppen a legígéretesebb játékformában érkeznek New Yorkba, de rutinjuk miatt pakliban maradnak ők is. Mint az már szokássá vált jó ideje, a női mezőnyből inkább kerülhet ki egy meglepetésnek számító győztes, mint a férfi mezőnyből.

Fogadj a US Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.08.21. (10:43).

Borítókép: Naomi Osaka (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)