A Palmeiras vezeti magabiztos előnnyel a brazil Serie A-t, de még ledolgozható a pontkülönbség. Ehhez viszont rangadót kéne nyernie az Internacionalnak, ráadásul egy közvetlen rivális ellen. Ha a Flamengo nyer, azzal épp a Palmeirasnak segítenek!

Faramuci helyzet

Dorival Júnior valószínűleg azért érkezett a Flamengóhoz, hogy a tavalyi kisebb megingás után, visszataláljanak a siker ösvényére. Az elmúlt három évben nyertek Libertadores-kupát és brazil bajnoki címet, így az ország sztárcsapatával szemben komoly elvárásokat támasztottak a szurkolók (és a szponzorok). Ha megnézzük ezt a keretet, olyan rutinos rókák vannak benne, mint David Luiz, Filipe Luis, Arturo Vidal, Giorgian de Arrascaeta, Thiago Maia, Diego, Éverton Ribeiro és Gabriel Barbosa. 

Ez a gárda lehet még egy spanyol középmezőnyben is megállná a helyét, de akár a BL-helyekért is mehetnének. A Flamengo vezetésének viszont szezon közben döntenie kellett, hiszen nem kezdték jól a bajnokságot, majd a feltámadás pont a Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszára esett. Mindkettőt nem bírták volna, főleg olyan mezőnyben, ahol a Palmeiras, Corinthians, Internacional vagy Fluminense szorongatja őket. 

Végül a Libertadores-kupát választották, jó döntést hoztak, mert döntőben jutottak. Ez egyértelműen a bajnoki versenyfutás rovására ment, hiszen 12 pontos hátrányt szedtek össze, miközben többen is megelőzték őket. Olyan helyzet állt elő, hogy egy Flamengo sikerrel sem biztos, hogy csökken a hátrány, ellenben az Internacional bajnoki címét is meg lehet akadályozni. Felmerül a kérdés, hogy miért ennyire fontos a bosszú a Palmeirasszal szemben?

Azért, mert tavaly a Libertadores-kupa fináléjában a Palmeiras verte el a Flamengót. Ez egy revans lehetne, hiszen a Flamengónak innentől csak az október 29-én rendezett finálé a fontos, az, hogy most a bajnokságban 3. vagy 6. helyen végeznek, szinte teljesen mindegy. A sorsolásuk van annyira könnyű, hogy a döntő után rendezett három fordulóban kozmetikázzák a szezont - ha nem nyerték meg a Libertadores-kupát -, aztán bejöjjenek a top6-ba (nemzetközi kupás hely). 

Nem adta fel

Mano Menezesre még talán emlékezhetünk a 2010-es évek elejéről, amikor átvette a brazil válogatott irányítását. Akkor szupertehetségként tartották számon, aki a brazil bajnokság éléről ment a Selecaóhoz. Valószínűleg élete legrosszabb döntése volt, hiszen egy csomó barátságos meccs mellett, nem maradt más számára, mint egy Copa América-égés, hiszen a negyeddöntőben kiesett a válogatottal, majd egy elveszített olimpiai döntő. 

Menezes utána visszatért a klubfutballhoz, de bajnoki címet továbbra sem tudott nyerni, pedig többször is végső sikerre is esélyes klubokat irányított. Idén aztán szó szerint a semmiből felcsillant a remény, hiszen áprilisban átvette az Internacional irányítását, majd a kezdeti döntetlen hullám után, elkezdett nyerni a csapattal. Malmára hajtotta a vizet, hogy a Flamengo és a többi klub még érdekelt volt a Libertadores-kupában, addig ők augusztus közepére minden sorozattól búcsúztak. 

A két edző jól ismeri egymást, másfél évtizede volt az első egymás elleni meccsük, eddig 11 találkozón mérhették össze erejüket, akadtak köztük érdekes eredmények. Amikor nem feltétlenül az erősebb csapat nyert. Most papíron a Flamengo az erősebb - jóval -, de az Internacionalnak kellenek a pontok, lehet érték az X2-es opcióban, főleg ilyen szorzón!

Borítókép: Részlet a Flamengo - Internacional mérkőzésről (Fotó: Delmiro Junior / Shutterstock.com)

  • Flamengo - Internacional Tipp

    Internacional vagy döntetlen
    2.10 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org