Kiismerhetetlen a két csapat, amely egyfelől jó, hiszen bármikor okozhatnak meglepetést, másrészről viszont a fogadók számára egy rémálom lehet, hiszen bármelyik mérkőzésen teljesíthet nagyon jól vagy rosszul a Valencia és a Sociedad. Most melyik arcukat veszik elő?

szept 27. 21:30 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Mindkét csapat gólt szerez
Bet365
2.00

Sociedad: Utóbbi hetek bizakodásra adhatnak okot

Ahogyan a bevezetőben írtuk, felemás mindkét klub, maximálisan érvényes ez a baszkokra is, hiszen a Sociedad kissé gyengén kezdte a bajnokságot. Ez egyrészről betudható volt a csatárkérdésnek is, ugyanis az augusztus elején érkező André Silva sérüléssel bajlódik, így még egyetlen percet sem játszott - ellenben már a Getafe ellen ott ült a cserepadon -, a tavaly érkező és szinte rögtön maródiak listájára kerülő Umar Sadiq felépülése pedig egy szezont vett igénybe. 

Sérülések Baszkföldön: Nem árt kicsit kitérni arra is, hogy az elmúlt szezonokban azért sem tudott kiteljesedni Imanol Alguacil együttese, mert több kulcsjátékos sérült meg hosszabb időre. Ez lehet a véletlen műve is, de megeshet az is, hogy az edzések és az orvosi stáb munkája sem megfelelő. Oyarzabál majd egy komplett szezont hagyott ki, ahogyan Sadiq is, mind André, mind David Silva is hosszabb pihenőre kényszerült. Védelemben is mindig akadnak gondok, tavaly Robin Le Normand dőlt ki egy hónapra, Aritz Elustondo pedig folyamatosan sérülésekkel bajlódik. 

Egyelőre úgy tűnik, hogy Sadiq közel sem abban a formában tért vissza, mint ahogyan tavaly sérülése előtt volt, Alguacil mester egy ideig csereként számított rá, de a nigériai támadó nem igazán érzi a játék ritmusát. A legutóbbi bajnokin megkapta a lehetőséget kezdőként, hiába szerzett négy gólt a Real Sociedad, Sadiqnak 58 perc alatt sem gólra, sem gólpasszra nem futotta, sőt, sokkal gördülékenyebb volt nélküle a játék. 

Beszédes volt, amikor az első gólt szerző Kubo nem is pacsizott le a nigériai támadóval, majd mikor lecserélték jóval felszabadultabb volt a gárda. Miután lehozták Sadiqot, utána 8 percen belül két gólt szerzett a Sociedad, (első 58 perc során alig jutottak el a Getafe kapujáig), Oyarzabal beállításával, illetve, hogy nem volt a pályán klasszikus középcsatár, egyre jobban játszott a Sociedad, nem először ebben a szezonban. Alguacil is belátja majd, hogy ennek a csapatnak nincs szüksége klasszikus támadóra. 

Valencia: Vannak jobb periódusok

Rubén Baraja mondhatni kényszerből vette át a Valencia kispadját, választása nem igazán volt, hiszen a Denevérek válságban voltak. Baraja jött, látott és majdnem győzött, de legalább nem esett ki a csapattal. Nyáron így újfent bizalmat kapott, de nincsen könnyű dolga, ez a keret eléggé középszerű. Az egykori játékos pedig kissé szenved, igaz, hogy a felállás és a kezdőcsapat megvan, de az eredmények hullámzóan érkeznek. 

Valencia Real Sociedad
Gabriel Paulista (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Az Atlético Madrid ellen 3-0-ra nyertek, ami egy teljesen érthetetlen siker volt, ahogyan a Sevilla otthonában aratott 2-1-es győzelem is. Ezekből kis ideig táplálkoztak, majd jöttek olyan vereségek, mint az Osasuna vagy az Alavés elleni. Az embernek olyan érzése van, hogy a Valencia akkor tud igazán játszani, amikor kontrákból kell támadásokat vezetni, illetve viszonylag sokat van az ellenfélnél a labda. Ha felállt védelemmel szemben kell kialakítani helyzeteket, már gondban vannak. 

Mindkét oldalnak kedvező feltételek

A Valencia egyfelől örülhet, hiszen a Sociedad pont úgy játszik, hogy a labdabirtoklás van fókuszban, ez olykor csak meddő labdatartást jelent, ebből indíthat kontrákat a Valencia. Azonban a Sociedad is örülhet, ugyanis a Valencia ellen fújtak be büntetőt, ráadásul gyakorta szabálytalankodnak a tizenhatos környékén. A mozgékony Sociedad támadók pedig ezt kihasználhatják, ahogyan azt is, hogy a Valencia védelmének mindkét szélén olyan játékos van, aki sokszor lép fel az esetleges támadásokkal. Emiatt pedig egyszerű tippet hoztunk, de ilyen szorzón lehet benne érték: mindkét csapat gólt szerez

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 25. 14:24 UTC.

  • Valencia - Real Sociedad tipp

    Mindkét csapat gólt szerez
    Bet365
    2.00

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés