Mostanság egyre szaporodnak a skandináv ligákkal foglalkozó írások az SPF főoldalán, hiszen az északi országokban június közepétől aktívan beindult a labdarúgás! Nincs ez másként Izlandon sem, ahol a megszokott ütemtől nem is nagyon tér el az idei bajnokság kiírása, ütemezése! A 3. fordulóhoz érkezvén pedig fogadási szempontból egy rendkívül érdekes mérkőzést ajánlunk figyelmetekbe!

HK Kópavogs - Valur Reykjavik

Úgy tűnik, hogy az alig 40 ezer főt számláló Kópavogur települése - ami egyébként Reykjavik után Izland második legnagyobb lélekszámú városának számít - helyi futballhatalommá válhat, ugyanis a Breidablík mellett immáron egy további feltörekvő egyesület bontogatja szárnyait! A tavaly frissen feljutott Kópavogsra már az előző idényben is felfigyeltünk, ám a jelenlegi pontvadászatban eltelt első két forduló alapján abszolút kellemes meglepetésként aposztrofálható a klub.

A nyitókörben elsősorban a védelem katasztrofális teljesítménye miatt ugyan a Hafnarfjördur mattolta őket hazai környezetben (2:3 - lásd a lenti videóban 1:25-től), az igazi áttörést viszont a múlt heti játéknap hozta! Az első fordulóhoz képest Brynjar Gunnarsson edző alkalmazott néhány személyi változtatást a védelemben, valamint a 4-5-1-es Hafnarf elleni hadrendet 4-4-1-1-es felállás váltotta fel. Mindennek meg is lett az eredménye, hiszen Valgeirsson és Barddal remek játékának köszönhetően idegenben 0:3-ra verték a címvédő KR Reykjavik együttesét, szállítva ezzel a játéknap abszolút meglepetését!

Kérdés, hogy ez a siker a továbbiakban mire lesz elég a vendégségbe érkező Valur Reykjavikkal szemben? A Valur ugyancsak élcsapatnak számít Izlandon, hiszen az elmúlt három évben kétszer is ők nyerték a pontvadászatot! Tavaly azonban számos kulcsember igazolt más európai ligákba, így a szezon végén csupán a csalódást keltő a 6. hellyel kellett beérniük. Aktuális idénykezdetük felemásként értékelhető, hiszen a nyitómeccsen 0:1-es vereséget szenvedtek a városi rivális, címvédő KR-től, míg az újonc, s eddig igen súlytalan Gróttát 3:0-ra verték idegenben! 

Minden bizonnyal a tőlük megszokott támadófocival próbálnak majd a Kópa otthonában dominálni 4-3-3-as felállást alkalmazva, viszont kérdés ez mire lesz elég a remekül startoló, önbizalomtól duzzadó kiscsapat ellen? Nem meglepő, hogy a mérkőzés favoritjának a vendég fővárosiakat tartják a bukik, viszont a Valur győzelmére a bet365-ön kiadott 1.66-os szorzó inkább szól egyelőre a múltnak, semmint a ténylegesen mutatott formának. Már a tavalyi meccsükön is sokáig a Kópának állt a zászló, amikor a párharc utolsó harmadában egy öngólnak, és egy 95. percben elért találatnak köszönhetően nagy nehezen nyerni tudott a Valur (1:2). Úgy véljük idén még melegebb lehet a pite számukra.

Kópavogsban van a fogadási érték

A fentebb levezetett néhány gondolatsor alapján egyértelműen alulértékelik a bukik a remekül rajtoló hazaiakat. A Tippajánló írásokat 4.00-lás szorzón kínálják a hazai győzelmet! Amennyiben a védelem továbbra is hozza a KR ellen mutatott stabil teljesítményt, akkor messze nem légből kapott ötlet dupla esélyben egységnyi téten a Kópa pontszerzését megfogadni az ázsiai piacon (2.10). Egyébként erre 2008 óta nem volt példa a bajnokságban - jól lehet ennek az is az oka, hogy azóta folyamatosan eltérő osztályban szerepelt a két klub! S végezetül, mint tudjuk, minden sorozat megszakad egyszer, pláne akkor, ha az aktuális ellenfeled kikap otthon 0:1-re egy olyan csapattól, akit te idegenben viszont 0:3-ra agyonvertél!

Borítókép: Izlandi szurkolók. Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com

0:0 - pénzvisszafizetés

Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • HK Kópavogs - Valur Reykjavík Tipp

    HK Kópavogs +0.5 AH
    2.10 Bet365