Nem maradunk magyar foci nélkül a hét első napján sem, hiszen a Merkantil Bank Liga 16. játéknapjának zárómeccsét hétfő estére tűzték ki, melyet az M4 Sport csatorna is közvetít. Mindez nem meglepő, hiszen a Vasas - Győri ETO párharc jelenleg akár az élvonalban is megállhatná helyét.

A nyitókör óta nem kapott ki a Fáy utcában a Vasas

A pár hete lezajlott Honvéd elleni összecsapás keretében foglalkoztunk már a Vasas csapatával, s akkor is megemlítettük, hogy az igencsak döcögős szezonkezdet után látványosan összekapta magát a tavaly még élvonalban szereplő angyalföldi gárda. Nyár végén még úgy tűnt, hogy patinás fővárosi klubnál drasztikus változásokra, illetve edzőmenesztésre is szükség lehet, ám Desits Szilárdnak sikerült úrrá lennie a válságos perióduson.

Labdarúgó MOL Magyar Kupa - Vasas FC-Budapest Honvéd 009
A nehézkes szezonkezdetet követően szépen teljesít a Vasas gárdája a másodosztályban. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Gyakorlatilag az ősz folyamán egyre jobb formába lendültek Radó Andrásék, s a Kozármislenytől elszenvedett vereséget leszámítva nem hagyta el vesztesen a pályát a piros-kék alakulat. A győzelmek szépen jönnek, a fentebb idézett Honvéd elleni meccset is magabiztosan lehozták Zimonyiék (3:0). Némiképp meglepő volt ennek tudatában, hogy legutóbb a komoly belső problémákkal küszködő Haladás otthonában ugyanakkor otthagytak két pontot (3:3). Mindazonáltal a Vasas mérkőzéseit érdemes fogadási szempontból is hétről-hétre követni, hiszen a gárda többnyire élvezetes, gólgazdag meccseket hoz tető alá. Dominanciájuk pedig különösen hazai pályán, az Illovszky stadionban mutatkozik meg igazán, ahonnan idén a nyitófordulóban egyedül a Budafok tudott csak három ponttal távozni (0:1).

Az egy ponttal is elégedett lehet a Győr együttese

Hosszú hetek óta vezeti az NB2 tabelláját a Győri ETO csapata. Számtalanszor írtuk már a velük foglalkozó cikkekben, milyen financiális áldozatokat hozott a klub annak érdekében, hogy 2015 után ismételten a legmagasabb osztályban szerepelhessen a magyar labdarúgás történetének egyik legsikeresebb vidéki klubja. Továbbra is úgy tűnik, hogy a Világi Oszkár által tulajdonolt zöld-fehér egyesület jó döntést hozott, hiszen a Nyíregyházát leszámítva a többi csapathoz képest egyelőre magabiztos előnnyel listavezető.

A Vasashoz hasonlóan szépen szállítják a győzelmeket, ám náluk is olykor-olykor be-becsúszik egy-egy döntetlen, mint nemrégiben a Szeged ellen (1:1). A hétfő esti rangadó során valószínűsíthetően Claudiu Bumbáék legfőbb célja, hogy ne kapjanak ki, ezáltal is tartsák a harmadik helyezett Vasassal szemben eddig kiépített 7 pontos előnyüket. Ennek következtében némiképp óvatosabb győri taktikát várunk, különösen azért is, mivel Antonio Munoz piros lapos eltiltása miatt ezúttal nem dirigálhatja csapatát az oldalvonal mellől.

Labdarúgó Magyar Kupa - ETO FC Győr - Debreceni VSC 003
Jelenet az október végi Győri ETO (zöld-fehérben) Debrecen kupameccsről. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Döntetlen szagú meccset várnak a fogadóirodák

A két csapat alapvető jó formája, valamint hasonló játékereje folytán nyilvánvaló, hogy a bukmékerek nehezen tudják meghatározni, melyik alakulat lehet a párharc favoritja. A cikk megírásának szombat délutáni időpontjában nüanszokkal ugyan, de a Vasas számít a csörte esélyesének, legfőképp impozáns hazai mérlege miatt. Bár érdemes megjegyeznünk, hogy az elmúlt évek egymás elleni eredményei szintén a fővárosiak felé billentenék a mérleg nyelvét. Ugyanakkor az idei Győri ETO-t vétek lenne lebecsülni, hiszen a jelenlegi gárda sokkal komolyabb szintet képvisel, mint az ezt megelőző szezonokban. Igazi háromesélyes találkozóval van tehát dolgunk, ami fogadási szempontból igencsak megnehezíti a tétek elhelyezését.

A 20bet már most bővített piacot kínál a rangadóra

Míg a fogadóirodák többsége egyelőre nem rukkolt elő másodosztályú kínálattal, addig a 20bet-nél egész korrekt piacot szolgáltatnak számunkra bő két nappal a kezdősípszó előtt. A kimenetel terén már fentebb kifejtettük véleményünket, viszont a gólos fogadások kapcsán is érdemes lehet szétnézni. A hétfő esti várható hideg ellenére az oddsmesterek egyértelműen a gólgazdag végeredmény mellett teszik le voksukat viszonylag alacsony szorzó mellett (1.68). Lévén, hogy kiélezett rangadóról van szó, ahol két nagyon hasonló játékerőt képviselő együttes meccsel egymással, könnyen benne lehet a pakliban, hogy akár egyetlen találat is eldöntheti a három pont sorsát. Ennek okán úgy véljük, hogy ezúttal az underes opciókban talán nagyobb érték található, mint az overekben. Te mit gondolsz, potyognak majd a gólok hétfő este, avagy gólszegény, taktikai jellegű összecsapást követhetünk ezúttal figyelemmel? Oszd meg velünk megérzésed!

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés