Rögtön be is talál nemzeti színekben? Szavazz a cikk végén! Egy interjú alapján, ő erre készül, persze azt is hozzátette, a csapat sikere a lényeg, de egy széttárt karú ünneplés, aztán az Oroszlán visszatért nyilatkozat és Insta-poszt biztosan csábító számára.

Önbizalmával sosem volt gond, ezt bizonyítják mondatai, melyekből néhányat össze is gyűjtöttünk nemrégiben. Behívását az indokolta, hogy ebben az idényben 1192 olasz bajnoki percet töltött a pályán, és ezalatt 15 gólig jutott. Meccsenként közel 5 lövést ereszt meg, ráadásul találatai szépen eloszlanak a bal és jobb lába, valamit a feje között, tehát a légtérben is veszélyes. Ezzel növelheti a svéd válogatott támadási lehetőségeit, melyek elég szegényesek voltak az utóbbi időkben. Csapatjátékban jól muzsikáltak, de sokszor maradtak gól nélkül, 2020 óta lejátszott 10 mérkőzésükön 8-szor voltak eredményesek, mindenképp javulniuk kell a támadó harmadban mutatott teljesítményben.

Tudtad? Zlatan eddig 116-szor szerepelt nemzeti színekben, és 62-szer volt eredményes.

Zlatan. Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com

Svédország mi másban játszhatna, mint 4-4-2-ben, Janne Anderson 2016 óta irányít, ez a játékrendszer volt szinte mindig. Egy svéd újságcikk szerint a Janne-útnak három alapköve van: kemény munka, csapatjáték és védelmi feladatok mindenki részére. Hosszú passzok, beadások, széljáték, és kevés igazán látványos megoldás, igazi melós csapat. Simán beleillik Ibra a rendszerbe, hiszen régen is ilyesfajta módon játszottak, és ezért is lehet esély a gólszerzésére.

Ellenfelük Grúzia lesz, jól hangzó debütáló mesterrel a kispadon. Willy Sagnol a francia utánpótlás, a Bordeaux és Bayern Münchennél végzett edzői munka után, idén februárban elfogadta a grúz szövetség felkérését. Nem sok ideje volt feltérképezni a helyzetet, elméletileg egy defenzív 4-2-3-1-es felállást fog kipróbálni, két török bajnokságban játszó szélsőben, (Lobzhanidze, Shengelia) bízva támadásban. Nem lesz egy látványos meccs, igazi brusztolós, küzdős összecsapás annál inkább, svéd győzelmi esélyekkel.

Szavazás

Zlatan gólt szerez Grúzia ellen?


Igen12 (80%)

Nem3 (20%)


Összes szavazó: 14

Borítókép: Zlatan. Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org