Nincsen más dolga Mexikónak, mintsem érvényesítse a második fordulóban a papírformát, amivel rögtön kiharcolhatja a negyeddöntőbe kerülést a Copa Américán. Venezuela viszont lehet, hogy a vártnál keményebb ellenfél lesz. 

jún 27. 03:00 Közvetítés: Unibet

Venezuela: Egy generáció utolsó nagy esélye

Amikor Dél-Amerika labdarúgására gondolunk, akkor Venezeula lógott ki negatív értelemben egyedül. Ők voltak a lesajnált nemzet, akik mindig a leggyengébbek, akik amolyan pofozógép szerepkörét töltik be. Egyetlen világbajnokságon sem jártak - egyedüliként a kontinensről -, de még csak Copa Américán sem tudtak soha a legjobb háromban végezni, egyetlen negyedik hely volt, amely kiemelhető. Nem véletlen, hogy az elmúlt években már argentin edzőket alkalmaz a szövetség, mert tisztában vannak vele, ez egy generáció utolsó esélye lesz, hogy sikert érjenek el, most már adott a kellő rutin és a szakmai háttér is. 

A világbajnoki selejtezőket jól kezdték, hat fordulót követően a kijutást jelentő negyedik pozícióban állnak, miközben megszorongatták Brazíliát is. A jelenlegi keret magját szinte csak 25 éven felüli játékosok adják, pont ez az előnyük, hogy ők már ismerik egymást, a fiatalítás nem most kezdődött, az Ecuador elleni kezdőcsapat tagjai jobbára már túljutottak a 20-25 válogatottságon. Venezuela problémája viszont a keret mélysége, ha a kezdőből valaki kiesik, nehezen tudják pótolni, bizonyos posztok tényleg egyjátékos szerepkörben vannak.

Sergio Batista személyében egy játékosként világbajnok edzőjük van, aki viszont elsősorban defenzív feladatokat látott el, ez látszik a csapaton is. Venezuela a minőségi xG-mutatóra törekszik, nincsen kiemelkedően sok helyzetük, viszont azokból jó eséllyel gólokat szereznek. Ecuador ellen ugyan sokat birtokolták a labdát, de nem ez jellemző rájuk, minden bizonnyal Mexikónak majd átadják a kezdeményezést. Nem használnak feltolt presszinget, nem egy gyors csapatról beszélünk, de rendkívül hatékonyak, ami megnehezíti az ellenfelek dolgát. 

Mexikó: Hozták a kötelezőt, hogyan tovább?

Az elmúlt egy esztendő során, több olyan játékos is kikerült Mexikó keretéből, aki esetében csak nézünk, hiszen azért annyira nem követjük az ország labdarúgását. Ez a Copa América azon ritka pillanatok egyike lesz, amikor nincsen minimum 100 válogatottsággal rendelkező játékos a mexikói keretben, illetve mindössze két olyan játékos van, akit ismerhetünk az európai bajnokságokból: Santiago Giménez és Edson Álvarez. Mi történt Mexikóban?

Venezuela Mexikó
Hirving Lozano (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Elkezdődött egy korszakváltás, Guillermo Ochoa, Héctor Herrera, Raúl Jiménez, Hirving Lozano és Jesús Gallarco már nem a keret tagja, elsősorban a mexikói ligára épít a válogatott. Jaime Lozano szövetségi kapitány szó szerint sokkolta a közvéleményt, mikor kihagyta a fentebb említett labdarúgókat, de elmondása alapján a 2026-os részben hazai rendezésű vb-re szeretne felépíteni egy fiatal és csúcsformában lévő csapatot, aminek előszobája ez a Copa América lesz. 

Lozano tehát jó taktikus, nem gondolta, hogy majd a két év múlva 40 éves Ochoa váltja meg a világot, hanem elkezdett egy teljesen új keretet összerakni. Dinamikus és gyors játékot vár el tőlük, ellenben a 4-2-3-1-es rendszernek köszönhetően, leginkább masszív védekezést, kevés bekapott gólt. A csapat legfontosabb játékosa az említett Edson Álvarez, aki megszabja majd a tempót, míg elől Giménez univerzális csatárként gólokat szerezhet vagy készíthet elő. 

Venezuela - Mexikó tippek, esélyek és fogadási lehetőségek

Ez egy érdekes találkozónak ígérkezik, ugyanis mindkét csapatnál egy korszakos eseménynek lehetünk tanúi. Venezuela a következő két év során juthat a csúcsra, míg Mexikó elkezdett egy újjáépülést. Kettejük közül talán Venezuela tart előrébb jelenleg, viszont a mexikói csapat játékerőben lehet jobb. Az azonban biztosnak tűnik, hogy mindkettőjük számára fontos lesz a szervezettség, illetve a védekezés. Ezek alapján kevés gólra számítunk, kiélezett mérkőzésre. Nem lepődnénk meg egy durva, sok szabálytalanságot és büntető lapot hozó találkozón sem, ezzel kapcsolatos piacok megjelenése utána frissítjük majd a cikket!

  • 2,5 gól alatt1.63

Chile - Argentína élő közvetítés, helyszín, időpont és játékvezető

  • Venezuela - Mexikó tipp

    2,5 gól alatt
    Unibet
    1.63

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Edson Alvarez (Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com)