Igazi magyaros döntős lehet férfi 100 pillangón. Természetesen Cseh László döntős, aki a hatodik idővel került döntőbe, de az igazi szenzáció a 17 éves Milák Kristóf. Sorra ússza a rekordokat és kiváló formában van az ifjú magyar tehetség. 50 gyorson a szokásos kiszámíthatatlan döntő várható, ahol csak egy jó benyúlást dönthet a győztes kilétéről. 

100 méteres pillangóúszás: Magyar érmek?

Szép is lenne, ha a magyar duó egyik tagja, de akár mind a ketten érmet nyernének. Nem is lehetetlen. Kezdjük Cseh Lászlóval, aki saját futamában második lett, összesítésben pedig hatodik idővel döntős. Az elődöntők során megint borzalmasan rajtolt, de ez szinte már védjegyévé vált. Ezen nem fog tudni változtatni, ami sajnos az aranyba kerül. Pedig, ha megnézzük a táv második felét, akkor ott a mezőnyben az egyik, ha nem a legjobb. Óriási hajrája van Lacikának, amivel 8. helyről fel is jött másodiknak. Ebben bízom én is, mikor az éremről beszélek vele kapcsolatban. 6.00-os szorzón nagyon nehéz is ezt otthagyni. Óriási rutinnal rendelkezik Cseh, ami segíthet egy ilyen fináléban. Edzőjével átbeszélték a dolgokat és már a selejtező után is javulni tudott, véleményem szerint még a döntőre is fognak változtatni pár dolgot, így meglehet a hőn áhított érem. 

Cseh Laci - 2015 Kazany_3

Cseh László a kazanyi VB-n (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Milák Kristóf személyében egy nagyon szimpatikus és tehetséges fiatalembert ismerhettünk meg, aki ezen a távon a jövőt jelentheti. Érdekes lesz látni a generációváltást Laci és közte. Kristóf fantasztikus pénteket produkált, két junior világrekordot úszott, ami 17 évesen egy felnőtt vb-n óriási teljesítmény. A forma tehát adott, már csak az a kérdés, hogy mennyire izgulja el a döntőt. Elmondása alapján az elődöntőben volt bőven félelem, ami meg is látszott a rajtján, de így is harmadiknak jött be. Volt egy napja, hogy megszokja a légkört. Megmondom őszintén, hogy simán érmes formában van. Úszása rendben van, neki is a második ötvene nagyon erős, ha nem szúrja el megint a rajtot, ebből nagyon szép eredmény lehet. Az aranyért természetesen Dressel fog menni, aki már hármat szerzett ezen a vb-n. Forma nagyon jó, 100 gyorson is nyert, de vajon lehet-e ekkora folyamatos terhelést bírni? Ebből a szempontból túl nagy fantáziát nem látok az 1.20-as szorzójában. Szerintem az olimpiai bajnok Joseph Schooling megint megnyeri (8.50). Nagyon jó versenyző alkat, aki jól építette fel eddig a 100 pillangót. Folyamatosan jobb időket úszik, míg Dressel tud egy káprázatos 50.08 körüli teljesítményt, de nekem van egy olyan érzésem, hogy a finálában nem lesz ennyire jó, mert még egy 50 gyorsot is úszik, ahol szintén a legnagyobb esélyes. Én képtelenségnek tartom, hogy két döntőt is megnyerjen egy nap. James Guy-t várják még dobogóra, de a brit az elődöntők során eléggé kiúszta magát (nemzeti csúcs), legalábbis eléggé úgy nézett ki. Én egy magyar érmet várok, de a kettőt sem tartom elképzelhetetlennek, ezért is az ajánlott tippek. 

50 méteres gyorsúszás: Egy benyúlás dönt

Itt is az amerikai Caeleb Dressel a legnagyobb favorit, de vajon meg lehet nyerni két finálét egy este alatt ilyen erős mezőnyben? Nem. Dressel jó úszó, de annyira erős mindkét mezőny, hogy irreálisnak tartom ezt. Az elődöntők alapján pedig tőle várják az aranyat, képes is egy nagyon erős időre, csak ilyen túlterhelés után ezt kizártnak tartom, hogy megússzon egy győztes eredményt. Miközben néztem az előfutamokat, az fogalmazódott meg bennem, hogy Fratus mennyire könnyedén úszik. Tavaly az olimpián csak 6. lett a fináléban (nyilatkozta is, hogy nem érti mi történt a döntőben), viszont a csúcsforma ebben az évben nagyon jól be lett lőve a vb-re. 4x100-as váltóval második lett, jól úszott ott is, megdöntötték a brazil rekordot. Eredetileg nem akartam erre a fináléra tippelni, mert annyira lutri, de mikor megláttam, hogy 3.50-ért vesztegetit Bruno Fratust, azt hittem, hogy rosszul látok. Na nem a győzelmét, hanem a dobogóját. Pedig ez simán benne van, hiszen ellentétben a többiekkel, ő kipihent és csak erre a távra koncentrál. Rutinja megvan, mert már 2015-ben is dobogós volt, 28 éves és talán most a legerősebb. 

Borítókép: Cseh László a kazanyi VB-n (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Amerikai álom nyereménysorsolás

Fogadj az Unibetnél legalább 5€ értékben NHL, NBA, NFL vagy MLB-meccsekre, hogy részt vehess a nyereménysorsoláson, és 500€-t vághass zsebre. A heti sorsolásokon tíz játékos fog osztozni az 5000€-s nyereményalapon.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org