Igen izgalmas volt a pénteki nap utolsó két találkozója magyar szempontból. Vargáék ugyanis csak 13-7-re nyertek a franciák ellen, így az ausztrál-olasz meccsen Youngeréknek kellett szurkolnunk, hogy lehetőleg 10 gólnál többel ne kapjanak ki. Végül is az ausztrálok 'csak' nyolccal kaptak ki, ami nekünk egy tökéletes eredmény volt.

A magyar vízilabda-válogatott így csoportelső lett, és a legjobb nyolc közé került. A csoportgyőzelem ráadásul azért volt fontos, mert így sikerült elkerülni a szerbeket, akikkel csak a döntőben találkozhatunk, ha eljutnak odáig. Szegény olaszok pedig megverik majd Kazahsztánt, de utána játszanak a horvátokkal a nyolc között, majd az elődöntőben (ha bejutnak) a szerbekkel.

Aaron Younger Ausztrália vízilabda 001

Az ausztrál Younger (b) és a francia Dino Guillaume. MTI Fotó: Czagány Balázs

Görögország - Japán

Itt nincs kérdés, mert ezt a meccset a görögök nyerik. A D csoportban a horvátok kilógtak, magabiztosan nyerték a négyest, az orosz-japán-amerikai trió meg keresztbe verte egymást. Érdekes lesz a kamikaze japán stílus, meg a lassú víz is partot mos görög 'játék-filozófia' találkozója. A görögök ugyanis szeretik fejni az órát, nem feltétlenül hívei annak, hogy föl s alá ússzanak négy negyeden át. Ráadásul itt a nyolcba kerülésért rendezett meccseken nem számít a gólkülönbség, csak az számít, hogy melyik csapat nyer. Fountulisék képesek megfogni Japánt, kevés gólon tartani, és vélhetően diktálni akarják a ritmust, nem belemenni egy vadnyugati lövöldözésbe. Japán sok-gólos mérkőzéseket játszott itt a vb-n, de az ellenfelek vevők voltak, sőt partnerek a japán lövöldözéshez. A görög együttes más tészta, sokkal rágósabb falat, ami majd Japán torkán akad. Nem hiszem, hogy a hellének nagy tömést akarnak rendezni, 4-5 gólos különbség bőven elég, ugyanannyit ér, mint a közte 10. A görög együttes tagjai is energiát akarnak spórolni, azt meg csak úgy lehet, ha a saját stílusukat erőltetik. A 19.5 gólos határ valószínűleg itt sem lesz átugorva (1.85).

Spanyolország - Oroszország

Egy olyan meccs, ahol bár az oddsok alapján a spanyol csapat a favorit, itt bizony minden lehet. Minden lehet, de mi lesz? Ha a spanyolok akarata érvényesül, akkor olyan sok gól biztos nem. A hispánok inkább a védekezésre alapozzák a játékot, legyen egy stabil alap, aztán elöl, ha emberelőnyös szitu adódik, ki kell használni. Az oroszok a kamikaze japán ellen és az átalakuló USA ellen is góldús meccseket játszottak, de a horvátok ellen a dugók száma 20 alatt maradt. Egészen pontosan 18 gól született, amiből csak 8-at vállaltak Lisunovék. Ráadásul Oroszország rendre elfogy a 3. és 4. negyedre, az első két negyedben mindig több gólt lőttek, mint a félidő utáni kettőben. Ami a fogadás részét illeti, sok mindent nem lehet kezdeni ezzel a találkozóval. Hektikus csapat az orosz, képes meglepően jól és rosszul is játszani. Vélhetően a papírforma érvényesül, és nyer a spanyol csapat, mivel a védekezése jobb, de 1.44-ért azért ott lehet hagyni.

vizilabda-009

Fotó: GTS Productions/Shutterstock.com

Brazília - Ausztrália

Brazília a riói olimpiára épített egy csapatot, aztán annak a romjait látjuk. Az az építmény egészen alapig vissza lett bontva, a brazil válogatott ugyanis 17 dobott góllal lett második a csoportjában. Kazahsztán ellen sikerült egy elképesztően gólszegény 6-2-őt játszani, aztán jött a Montenegró elleni 14-6-os zakó, végül a Kanada elleni 6-6. Cuckovicék mondjuk megszórták a dél-amerikai csapatot, de Kazahsztán és Kanada ellen is le volt húzva a roló. Soro húzta le azt a bizonyos rolót, nagy tartást ad a brazil csapatnak. Ausztrália kikaparta nekünk a gesztenyét, így picit szorítunk is értük. Ha netán lenyomják Brazíliát, akkor jöhet a Szerbiának nevezett mészárszék.

Youngerék teljesítménye hullámzó, közben meg mégsem. Igazából a magyarok és az olaszok elleni két mérkőzést elég volt látni, és előjöttek a típushibák, amit vélhetően a brazilok is megpróbálnak kihasználni. A többször említett Youngert kivéve nem nagyon van olyan spíler, aki távolról nem csak véletlenül lő gólt. Aztán ott a center elleni védekezés, ami szintén elég ramaty állapotban van. Az olaszok főleg Bodegas révén az első két negyedben akkor dobtak gólt centerből, amikor akartak. De mint az ausztrál csapatok -és itt bármilyen sportot említhetünk- őszintén játszanak, és küzdenek a végsőkig. Nem valószínű, hogy a brazil-ausztrál csörte lesz a vb legszebb találkozója. A bet365 a gólok számát illetően 16.5-nél húzott határt. Az under szorzója így is esésnek indult, pedig nem egy magas line. Ez is jelzi, itt bizony inkább a játék küzdő jellege dominál majd, ahogy azt mondni szokták. Rióban egyébként a két együttes meccsét 8-7-re a brazilok nyerték, tehát ott sem volt gólzápor, pedig akkor még vízben volt Perrone, Campbell, Vrlic és még lehetne sorolni, akik azért nem csak véletlenül lőtték a gólokat.

Kazahsztán - Olaszország

Az a Kazahsztán, amely két gólig jutott Brazília ellen, az az olaszok ellen sok jóra ne számítson. Még akkor sem, ha vélhetően a taljánok kapuját nem Tempesti őrzi majd, bár fene tudja. Lehet megosztják majd a meccset az olasz kapusok, és mindketten vállalnak egy-egy félidőt. Amiben viszont biztos vagyok, hogy Figlioliék nem fognak rámenni a kiütésre. Felépítik a 3-4 gólos előnyt, aztán majd 'lefürdik a meccset', ahogy Hajdú B. mondaná. A gólok számát illetően a bet365-nél 19.5 a line, nem valószínű, hogy átugorják a felek. Az olasz együttes minimális energiát akar elégetni, csak annyit ad majd ki, ami a sikerhez kell. Kazahsztán meg hiába erőlködik, nagyjából 5 dugó a maximum, amit lőni fog.

Borítókép: Az ausztrál Aaron Younger (b) és a francia Dino Guillaume. MTI Fotó: Czagány Balázs

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Görögország - Japán 19.5 gól alatt
    1.83 Bet365
  • Brazília - Ausztrália (16.5 gól alatt)
    1.66 Bet365
  • Kazahsztán - Olaszország (19.5 gól alatt)
    1.83 Bet365