Elérkeztünk a Volta Catalunya királyetapjához, ahol eldőlhet az összetett verseny. A legnagyobb kérdés az, hogy Evenepoel vagy Roglic? Lehet-e egyáltalán másnap esélye a pénteki hegyi befutónál?

Bántóan alacsony szorzó Evenepoelra

Két hegyi szakasz után fej-fej mellett Primoz Roglic és Remco Evenepoel, jelenleg a jobb helyezésszám dönt közöttük. Rendkívül kiélezett a Volta Catalunya, de azért vannak bizonyos szituációk, ami alapján lehet következtetni, hogy melyikük az erősebb. Evenepoel az, akinek a csapata folyamatosan dolgozik, míg a belga rendre támadásokkal próbálkozik az emelkedők legnehezebb részein. Ezek általában olyan dinamikus megindulások, amiket csak Roglic és olykor Ciccone tudnak lekövetni, többiek nem. 

Az ötödik szakasz befutója a Mirador del Portell emelkedőjén lesz, amely egy 8,6 km hosszú, átlagban 8,8%-os hegy. Ez kellően meredek, itt már nem lehet bújkálni, nincs apelláta, menni kell, ha erős vagy. A korábbi szakaszokkal ellentétben a Mirador del Portell meredeksége olyan, amivel jelentős időkülönbségeket lehet kialakítani, ha valaki megfelelő időben támad. Erre jelenleg a mezőnyből csak Evenepoel alkalmas az eddigi formák alapján. 

A többiek megindulása kezdetleges, ráadásul a Quick Step vonata rendre beéri őket. Átalakult a World Tour mezőny, most már a Quick Step hegyi segítőit nézzük az emelkedőn, akik olyan tempót mennek, amitől a többi csapat leszakad. Ebben a munkában kiemelkedik Ilan Van Wilder, aki már kezdetek óta hű segítője Evenepoelnak, általában ő az utolsó ember Remco előtt, aki előkészíti neki a támadásokat. Van Wilderre most is szükség lesz, mert a Mirador del Portell emelkedőjén el kell dönteni a versenyt. Evenepoel szakaszgyőzelmére 1.66-ot adnak, ami nagyon kevés, Roglic ellenében pedig 1.33-at, szintén felejtős szorzó. 

Primoz Roglicnak ott lesz segítőnek Sepp Kuss, akit egyértelműen tartalékolnak, szóval érdemes rá fogadni az ötödik etapon, Adam Yates a párja a head-to-head piacon. Hiába van jobb formában Yates, de ezen a versenyen most csak segítő, csapattársának, Joao Almeidának végig szüksége lehet rá. A pénteki etapon tehát megy majd egy küzdelem az első helyért (Roglic - Evenepoel), illetve a dobogóért (Ciccone, Hindley, Landa, Woods és Almeida). 

Harc a dobogóért

Giulio Ciccone szakaszt nyert, meglepően jó formában van. Az olasz bringás az idei évet nagyon jól kezdte, minden komolyabb hegyi etapon harcban volt a győzelemért. Ha emlékeink nem csalnak, tavasszal még sosem volt ennyire jó állapotban, emiatt reális, hogy dobogón végez. Neki fekszenek az ilyen meredekek, ezért is preferáljuk őt Mikel Landával szemben. A baszk versenyzőnek voltak megindulásai, de az idei forma még messze nem az igazi (Ciccone végez előrébb: 1.53). 

A másik érdekes párosítás a dobogóért folytatott küzdelemben, a Joao Almeida - Jai Hindley. Minket nem győzött meg Hindley eddig, valahogy nem az igazi a formája, illetve említettük is, hogy neki az ilyen egyhetesek eléggé rövidek. Joao Almeida technikai problémákkal küzdött, de az látható volt, hogy erőben nincsen hiány, magától is képes volt felzárkózni, nem lennénk meglepve, ha az utolsó komoly hegyi etapra tartogatna valamit a hegyi segítőivel (Yates , Majka, Bennett és Soler). 

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 23. 20:6 UTC.

  • Kerékpár tipp

    5. szakasz: Almeida előrébb végez, mint Hindley

Számlanyitási ajánlat: Fogadj 10£ értékben és 30£ ingyenes fogadást kaphatsz

Tegyél meg egy £10-os tétet és kapj £30 értékű ingyenes fogadást, amikor csatlakozol a bet365-höz. 

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Rini Kools/Shutterstock, Nicola Devecchi/Shutterstock