Vuelta a Espana: Andorrában sok kérdésre választ kaphatunk!

Nagy Bence
2019 aug 31. 22:25
Szólj hozzá!

Kerékpár Alejandro Valverde Vuelta a Espana Miguel Angel Lopez

Quintana vagy Valverde? Meddig bírja az öreg? Roglic komoly hátrányt szedhet össze a hegyekben? López mire képes? Mi lesz a többiekkel?

9. szakasz: Andorra la Vella › Cortals d’Encamp 

Mindössze 94,4 km, ami nem tűnik soknak, de a vasárnapi lehet a Vuelta a Espana legkeményebb szakasza. Sok kérdésre választ kaphatunk, kihúzhatunk pár embert az esélyesek névsorából is. Miguel Ángel Lópezhez képest már tetemes hátránnyal rendelkezik Rafal Majka vagy épp Tadej Pogacar, egyelőre érdemben négy esélyesről beszélünk az összetett győzelem kapcsán. Ez azonban tovább szűkülhet, mivel a Movistarnál végleg eldől, ki a kapitány. 

Nairo Quintana azt nyilatkozta, hogy Alejandro Valverde mellett döntött Eusébio Unzué. Ezt láthattuk az eddigi etapok során is, mivel a kolumbiai beállt a spanyol világbajnoknak segíteni, de Andorra rossz emlékeket idézhet fel a spanyol klasszisban. Tavaly az utolsó hegyi szakasz előtt a második helyen állt összetettben Alejandro Valverde. Következett a 97,7 km hosszú andorrai szakasz, ahol ugyan egyszer sem mentek a tengerszint feletti 2000 méteres magasság fölé, Valverde mégis megtört. Leszorult a dobógóról és végül a második helyről az ötödikre esett vissza. 

Alejandro Valverde. Fotó: Jan de Wild/Shutterstock.com

Az idei 9-ik szakasz hasonlóan kemény lehet, azt pedig az évek alatt megtanultuk, hogy Valverde nem klasszikus hegyi menő. Bírja az emelkedőket, jó a regenerálódó képessége is, de hosszadalmas hegymeneteknél gondba kerül. Az idei hetedik szakaszt megnyerte, de észrevehető volt, hogy Quintana tökéletesen "vezette fel" neki a hajrát. Amint bajt észlelt a világbajnoknál, úgy lassított a tempón, tudván, hogy Valverde leszakadhat. Az volt a cél, hogy Valverde egy az egybe maradjon Rogliccsal, hajrában pedig megverje a szlovént. 

Ez a szakasz tehát arról szólhat, hogy Valverde továbbra is a legjobbakkal marad, esetleg újabb favorittal csökken a győzelemre esélyesek száma. Az UAE-nél is készülnek az etapra, mivel Fabio Aru egyre jobban érzi magát a bukása után. Az olasz versenyző az első etapon földre került, de azóta folyamatosan javul az állapota, aminek egyik bizonyítéka volt a 7. szakaszon elért 8. helye. Elsőre ez csak egy gyenge teljesítménynek tűnik, de szépen felért csapattársára, a 20 éves Tadej Pogacarra. 

Apropó, Pogacar! A szlovén bringás egyelőre tökéletesen megy, elsősorban a saját tempónak köszönheti. Nincsenek óriási megzuhanásai, nyilatkozataiból is az érződik, hogy nagyon jól érzi magát. Az irodák Rafal Majka ellen 1.66-ért adják, ami közepes szorzónak tekinthető, hatalmas érték nincsen benne. Fabio Aru viszont visszakapaszkodhat. A head-to-head fogadások piacon Chaves a "párja", aki nagyon hektikus. Ez azért humorosan hangzott, mivel Aru a legendásan nagy szenvedő, szóval két instabil versenyző csatája lesz ez. Egy duplázós szorzón megérheti az olaszt preferálni, neki nagyon fekszenek az ilyen emelkedők (Andorrában már kétszer is jól szerepelt). A mostani hegyi befutó helyszínén 2016-ban második lett Fabio Aru. 

Borítókép: Nairo Quintana (Fotó: Nicola Devecchi / Shutterstock.com)

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 9. szakasz: Fabio Aru előrébb végez, mint Esteban Chaves
    2.00 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.35 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Számlanyitási ajánlat

  • Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Vuelta a Espana 2019

Ghastly hozzászólt
2019 szept 16. 15:23
Gratulálok a Győzteseknek, nagyon szoros verseny volt ez most!  :great: :great: :great: :ok: :ok:
A szervezést köszönjük @Pozzato:beerchug: :ok:
Az oldalnak pedig a nyereményalapot! :great: :ok:
SPF Admin hozzászólt
2019 szept 16. 13:45
Gratulálunk a nyerteseknek, s köszönjük a szervezést Pozzato:beerchug:
Latzka hozzászólt
2019 szept 16. 08:08
Gratulálok minden versenyzőnek! :ok:

A kiemelt köszönet Pozzatot illeti; köszönjük a szervezést, a lebonyolítást és a sok hasznos hozzászólást! :beerchug:

Nagyon jó volt mindennap elgondolkodni az egyes szakaszok lehetséges végeredményén; ez nagy segítség volt a mezőny megismerésében.

A pontozást tekintve bennem is felmerült valami hasonló, m

Kapcsolódó cikkek