Vuelta a Espana: Beáraznák a mezőnyt

Nagy Bence
2018 aug 27. 20:23
Szólj hozzá!

Kerékpár Alejandro Valverde Vuelta Nairo Quintana

Eddig esélyeshez méltóan mentek a Movistar versenyzői, kedden jöhet számukra az első komoly erőpróba. Mire képes Nairo Quintana és Alejandro Valverde? Mi lesz a kolumbiai riválisokkal? A Sky tud dominálni? 

Kis domb a végén

A Vuelta hiába az év utolsó háromhetese, útvonal szempontjából sok esetben nehezebb, mint a többi, mivel nagyon meleg van. Mellé párosul a sok hegyi etap és a kevés sprint, cserében kevesebb a kilométert kell megtenni. Már az első szakasz is próbára tette a mezőnyt, ahogyan az azt követő kettő is. Kedden viszont jön az első hegyi etap, Fernando Escartin tehát nem viccelt az útvonal összeállításánál. A negyedik napon az ő olvasatában egy kisebb emelkedős befutó lenne, de a 161 kilométer tartogat meglepetéseket. Táv első felében lesz egy első kategóriás eléggé hosszú emelkedő (igaz vannak közben kisebb nyergek, ahol meglehet pihenni), de az igazi erőpróbát a hegyi befutó adja. A Puerto de Alfacar mindössze 12,4 kilométer hosszú és átlagban 5,4%, de lesznek 11%-os részei, illetve a forróság sem fog kedvezni a mezőnynek, emiatt ki lehet osztani kisebb különbségeket. 

Nem viccelnek

Komolyan veszi a Vueltát a Movistar. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a prológon is jól mentek a versenyzőik, míg a második szakaszt Alejandro Valverde húzta be. A harmadikon is előre mentek a lejtmenetben az utolsó kilométereken kontrollálni a mezőnyt, hogy ne bukjanak, szóval Unzué összekapta a csapatát. Quintana jól helyezkedik a mezőnyben és az első dombosabb etapon is szépen megjött a főbb esélyesekkel. A keddi hosszú hegy és a komoly szintkülönbségek kedveznének neki, de ennél jóval meredekebb befutóra lenne szüksége, hogy győzelmi esélyekről beszélhessünk vele kapcsolatban. 

Sokkal jobban fekszik ez a hegy Valverdének (3.75), főleg az utolsó 1,5 km miatt. Nem olyan meredek, könnyedén megtud rajta indulni a spanyol legenda, emiatt jó ötlet lehet, ha valaki megjátssza a szakaszgyőzelmét. A Movistar erős, szóval nem valószínű, hogy elengednek egy olyan szökést, amely akár haza is érhet. Itt valaki az esélyesek közül fog nyerni, na de kicsoda, ha nem a két movistaros közül az egyik?

Mire készülnek a többiek?

Az utolsó emelkedő karakterisztikája számtalan esélyt ad a támadásokra a gyengébb hegyimenők számára is. Az egyik kérdés az lesz, hogy a Movistar vagy a Sky képes úgy dominálni, hogy senkit sem engednek el, vagy netalán valaki már az emelkedő elején megbontja az egységet? Az utóbbira alkalmas Miguel Ángel López (21.00), akitől eddig sokat nem láthattunk, második etapon is eltűnt, de ő a hosszú hegyi szakaszokon van igazán elemében. 

A Sky-nál Michal Kwiatkowski lett a vezér, David de la Cruz sincsen rossz formában, de Kwiat vezet összetettben, őt kell segítenie a többieknek. Annál is inkább, mert ha kibírja a hegyet, akkor a hajrá feküdhet neki (7.50), amit az irodák is hasonlóan vélnek. Aki bátrabb, az viszont megpróbálkozhat a LottoNL egyik vezérével, akikre jó szorzókat kínálnak: Bennett-re 26.00-os, míg Kruijswijk-re 41.00-es. Idén nagyon meggyőző a holland csapat. Sajnos a párosításoknál alig van valamiben érték, kicsit kockázatos lehet 1.66-ért Quintana López ellen, de talán még ebben lehet a legnagyobb fantázia. 

Borítókép: Nairo Quintana. Fotó: Sergio Rojo/Shutterstock.com

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 4. szakasz: Nairo Quintana előrébb végez, mint Miguel Ángel López
    1.66 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.39 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Vuelta 2018 (Tippjátékkal!)

LuckyBeny hozzászólt
2018 szept 17. 17:54
Grat. a győztesnek, és minden résztvevőnek, jó kis verseny volt, reméljük lesz még ilyen.
Igaz, hogy én hamar elszálltam (pár napig nem voltam), de nekem tetszett.
firgabácsi hozzászólt
2018 szept 17. 17:34
Gratula Oaklandnak és mindenkinek aki részt vett. :beerchug: :)
SPF Admin hozzászólt
2018 szept 16. 22:04
Gratulálunk oakland23! Ugyanúgy gratuláció jár a többi résztvevőnek is. Szép játék volt.  :beerchug:

Kapcsolódó cikkek