Telnek a napok, de Chris Froome és a Sky még mindig kitart. Közeledik tehát a britek sztárja a történelmi duplához, ebben pedig nagy segítségére lehet a keddi egyenkénti időfutam. Riválisaival szemben még nagyobb előnyre tehet szert. De vajon képes lesz megnyerni a szakaszt is?

Egy jó negyvenes

Az eddigi események fényében talán sorsdöntőnek is hathat a keddi időfutam. Ugyanis, ha Chris Froome újabb percekkel növelni tudja az előnyét, akkor az összetett el fog dőlni. Logronóban általában sík, főleg sprintereknek kedvező szakaszt szoktak rendezni, idén viszont egy 40,2 km-es egyenkénti lesz a programban. Ugyan a táv többsége teljesen sík, mégsem mondhatjuk azt, hogy könnyű lenne. A kezdés nagyon technikás, a mostani trendekhez hasonlóan egy versenypályáról indul az etap, ahol én számítok pár bukásra is a kanyargós részeken. Az első 3-4 km izgalmai után azonban jön egy majd 30-35 km-es sík és szinte egyenes szakasz, ahol nagyon fontos lesz az átlagsebesség jó belövése. Versenyzők szerencséjére nem lesz eső, így ezzel nem lesz gondjuk, viszont 30-31 fok várható, illetve végig tűző nap. Ez lesz a megterhelő inkább. Egy kronóra ugyanis alig visznek kulacsokat, mivel csökkenteni akarják a "cipelt" tömeget. Ilyen időben viszont szinte kötelező lesz a frissítés is szempontjából, mert egyik pillanatról a másikra megtörhet a bringás. Így a meleg döntő faktor lehet, illetve az is, hogy már a szezon második felében járunk. Sokan túl vannak már egy GT-n, illetve sok kisebb versenyen. 

A verhetetlen

Idén joggal lehet így nevezni az ausztrál Rohan Dennist, ugyanis négy egyenkénti időfutamából négyet megnyert. A srác egyértelműen a legjobb a 20-40 km-es távokon, főleg ha sík kronóról beszélünk. Ennek ellenére 1.44-ért semmi érték nincsen benne. Hiába a szakág legjobbja és viszonylag jó helyről is indul, tavaly a szezon második felében nagyon megfőtt a katari világbajnokságon a nagy melegbe. A másik indok pedig az idei Vueltán mutatott forma. Valahogy az egész BMC csak szenved a Vueltán, nem hinném ezek után, hogy Dennis csúcsformában lenne. Az is lehet persze, hogy ő csak a kronó miatt jött, illetve edzeni az idei VB-re, de egyelőre ez a teljesítmény nem meggyőző. 

Rohan Dennis kerekpar 001

Rohan Dennis. Fotó: Jan de Wild/Shutterstock.com

Ha szakaszgyőztesben gondolkodunk, akkor ott van a Froome-faktor. A britek sztárja eddig többségében hiba nélkül (oké, volt egy gyengébb szakasza a bukások miatt) hozta le a versenyét. Nálam ő az egyik favorit a győzelemre kedden (3.50). Egyrészt az összetett győzelem miatt minél jobban kell teljesítenie a kronón, ráadásul volt egy napja kipihenni magát, ami nála nagyon sokat jelent. Ha ő komolyan vesz egy kronót és végig koncentrál, akkor a legjobbakat is képes megverni, ezt már többször bizonyította. Talán kicsit kozkázatmentesebb tippnek néz ki, hogy előrébb végez, mint Dennis (3.00). Itt inkább az odds miatt érdemes fogadni, ugyanis reálisan 2.20-2.30 körül kéne lennie. Persze tudom, hogy szerdán fontos hegyi etap, de Froome már többször bizonyította, hogy ez őt nem igazán érdekli, ha egy időfutamon még komolyabb előnyt fel tud építeni a riválisáival szemben. 

Head-to-head

Először, mikor végignéztem a listán, rögtön megfogott az Ilnur Zakarin - Tejay van Garderen párosítás, hiszen az oroszra akkor még 2.00-ás szorzó volt. Most ez már csak 1.83, de ez a tipp óriási kockázatot jelent. Na nem azért, mert az amcsi olyan jó lenne, ő bármikor képes egy borzalmas teljesítményére, hanem mert az orosznak nagyon nem megy a kronókon. Vagy több bukás, vagy szimplán csak egy gyenge nap, de valahogy mindig nagy csalódás a teljesítménye. Pedig a forma most is kezd alakulni nála, de nincs érték a rá való fogadásban. Szintén érdekes párosítás lehet a Steven Kruijswijk - David de la Cruz. Kettejük közül a spanyol a jobb kronós ilyen hosszú távon és melegben, de nagy kérdés, hogyan sikerül a regenerálódása. Vasárnap volt egy komolyabb megingása, bringacserétől kezdve minden volt nála, sokat vissza is esett, de nyilatkozatai alapján nagyon bizakodó, hisz abban, hogy a keddi egyenkéntire össze tudja magát szedni. Kruijswijk számára eljött a kedvenc időszaka: a harmadik hét. A Girón is nyújtott már ilyenkor látványos feltámadásokat. Most is napról-napra egyre jobb lesz, vasárnap szökéssel is próbálkozott. Azt kell mondanom, hogy ha így folytatja top 10-ben lesz. Ennek ellenére a potenciál miatt a spanyolra fogadnék ellene a kronón (2.37), de csak apróbb téttel.

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Froome előrébb végez, mint Dennis
    3.00 Bet365