Vuelta: Dennis felségterülete következik

Nagy Bence
2018 szept 9. 21:43
Szólj hozzá!

Kerékpár Vuelta Nairo Quintana Rohan Dennis

Érdekes időfutam elé nézünk, ugyanis sok a hasonló képességű versenyző a jelenlegi összetett első tízből, így nem feltétlen alakulhatnak ki hatalmas különbségek közöttük. Annál is inkább, mert szerdán hegyi szakasz, amire érdemes tartalékolni. Előnyben tehát a specialisták, akik közül kiemelkedik Rohan Dennis. Újabb szakaszt nyer az ausztrál? 

Könnyedebb útvonal

A tavalyi 40 kilométeres szakaszhoz és emelkedős részekhez képest, most annyira nem terheli meg a versenyzőket a szakaszok tervezője, Escartin. Azért a 32 kilométeres táv és két kisebb emelkedő is problémát jelenthet (2,5 és 1,5 km és 5% körüliek), de ez jóval inkább fekszik egy klasszikus időfutamosnak, mintsem egy összetett menőnek. Nem egy bonyolult pálya, mindössze az utolsó 3,5 kilométeren kell nagyon résen lenni. Itt már fáradtak a bringások és több trükkös kanyar is lesz, köztük visszafordítóval, ami gondot okozhat és bukásokhoz vezethet. 

Verhetetlen

Idén nyolc egyéni időfutamon indult Rohan Dennis és ebből ötöt megnyert. Ez a 20-30 kilométer körüli táv fekszik neki igazán, itt érzi elemében magát. Kisebb emelkedők és technikás útvonalak, illetve sík szelesebb részek. Ha kérhetne egy útvonalat, valami hasonlót kérne az ausztrál a spanyol körverseny tizenhatodik szakaszára. Ezt már csak meg kell nyernie, erre pedig bántóan kis szorzót adnak az irodák (1.28). Mindezt úgy, hogy a mezőny nem is rossz. 

Rohan Dennis. Fotó: Jan de Wild/Shutterstock.com

Ez azaz odds, ami viszont vállalhatatlan. Dennis az elmúlt két hétben semmit sem mutatott az első szakaszon kívül. Kerestem vele vueltás interjúkat, de sokat nem találtam, ami az állapotára utalna. Teljesen a sötétben tapogatózunk tehát egy ilyen "biztos" szorzó kapcsán. Ami mellette szól, hogy az olasz körversenyen is hasonló távú (de nehezebb) szakaszt nyert meg. Akkor még összetettben is versenyben volt az első tízért. Most nincsen rajta ilyen teher, nyugodtan pihentetett. Mintha csak erre a kronóra tartalékolt volna.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Kihívók

A belga Victor Campenaerts lehet az egyik, aki megszorongathatja az ausztrált (5.50). A kétszeres Európa-bajnok jó formában érkezett a spanyol körre, az pedig különösen kedvezhet neki, hogy most teljesen egészséges. A kronó is jobban fekszik számára, mint ami a Girón volt. A specialitása a hosszabb távok, ahol nem a kigyorsítások számítanak, hanem a kiegyensúlyozott tempó, amiben Campenaerts sokat fejlődött. Ennek is köszönhette két Eb-címét, most pedig a kevés emelkedő is a malmára hajthatja a vizet. 

Michal Kwiatkowski lehetne az egyik titkos favorit, de formája erősen kérdéses. A prológon jól ment, de az első hét remeklése után (piros trikóban is volt) teljesen elfogyott, ami a Covadongán csúcsosodott ki (amiben közrejátszott az is, hogy előtte való nap sokat volt szökéesben). Az összetettel már nem kell foglalkoznia, ez leveheti a válláról a terhet, mehet egy nagy időt, mivel a végső győzelemre törekvőknek a szerdai etapon is teljesíteniük kell. Kisebb emelkedők neki kedveznek, ahogyan a lejtmenetek is, táv sem annyira hosszú, dobogóra jó lehet a lengyel. Ebbe az elméletbe belerondíthat, hogy bukásba keveredett vasárnap, de a nyilatkozata alapján minden rendben van vele. Csapattársára, Castroviejóra is érdemes figyelni, illetve a movistaros Nelson Oliveirára is, de neki lehet szerdán segítenie kell a csapatkapitányokat (Valverde és Quintana). 

Kockázatos lehet, de Wilco Kelderman dobogója jól fizet. Tavaly a spanyol körön második lett az időfutamban Froome mögött. A Covadongán elkészült az erejével, ezzel az összetett esélyei el is szálltak, nyugodtan készültek az időfutamra, nem kell tartalékolnia. Különböző holland oldalakon jelentek meg nyilatkozatai, amiből azt lehetett leszűrni, hogy ez egy peches nap volt számára. Előtte azt mondta, hogy minden rendben van, de ott kicsit megfőtt. Megesik az ilyen, ez neki most a Vueltájába került, de még jó eredmények összejöhetnek neki pár etapon, akár már kedden is. A dobogója bátor tipp, de bőven van benne ráció. 

Borítókép: Rohan Dennis. Fotó: Jan de Wild/Shutterstock.com

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Wilco Kelderman első háromban végez a 16. szakaszon
    6.00 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -3.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Vuelta 2018 (Tippjátékkal!)

LuckyBeny hozzászólt
2018 szept 17. 17:54
Grat. a győztesnek, és minden résztvevőnek, jó kis verseny volt, reméljük lesz még ilyen.
Igaz, hogy én hamar elszálltam (pár napig nem voltam), de nekem tetszett.
firgabácsi hozzászólt
2018 szept 17. 17:34
Gratula Oaklandnak és mindenkinek aki részt vett. :beerchug: :)
SPF Admin hozzászólt
2018 szept 16. 22:04
Gratulálunk oakland23! Ugyanúgy gratuláció jár a többi résztvevőnek is. Szép játék volt.  :beerchug:

Kapcsolódó cikkek