Nem csak a Vuelta szakaszain, de akár a fogadóirodák oddsainál is egy apró hiba dönthet. Most ebből próbálnánk hasznot húzni, hiszen rosszul mérték fel a Katusha csapat szerkezetét. A szakaszgyőzelem szempontjából úgy néz ki, hogy jól mérték fel sajnos az esélyeket. 

Újra síkon

Szinte minden szakaszon kijutott a hegyekből a mezőnynek. Folyamatos kemény emelkedők tették próbára a versenyzőket, de nem csak ez, hanem az idő sem volt kegyes velük. Egyik nap 10-15 fok és szakadó eső, utána 35 fok és napsütés. Ez sokat vesz ki a szervezetből. Pénteken elvileg egy pihenősebb nap vár a mezőnyre, hiszen 198,5 km lesz a táv, viszont szinte teljesen sík. Nem is lesz túl bonyolult a befutó, ráadásul 34-35 fok lehet, szóval minden adott egy jó hajrához. 

Pihent a Quick-Step

A belga Quick-Step csapata pazar idényt tudhat maga mögött. 5-5 szakaszgyőzelem a Giro d'Italián és a Tour de France-on. Eddig négy győzelem a Vueltán és mindhárom Grand Touron dominálták a sprinterek. Nagyon jól összerakott keret a belgáké, de a legfontosabb náluk a taktika. Van az első ötben versenyzőjük az összetettben (David de la Cruz), vezetik a ponttrikót (Trentin) és még szökések révén is jók (Alaphilippe és Lampaert). Csütörtökön feltűnően sokat pihentek, szinte senki sem ment a csapatból, szökésben sem volt. Ez több mint gyanús egy olyan csapatnál, ahol ott van például Alaphlippe. Nekem az az érzésem, hogy ők készülnek a pénteki etapra, hiszen Matteo Trentin a mezőny legerősebb sprintere. Eddig két szakaszt nyert, de a második etapon is jó eséllyel első lehetett volna, ha nem vált taktikát az utolsó kilométeren a Quick-Step (így a csapattársa Lampaert szerezte meg a győzelmet).

Matteo Trentin kerekpar 003

Matteo Trentin. Fotó: strenghtofframeITA/Shutterstock.com

Nekem ez azt vetíti előre, hogy itt pénteken nagy tempót mennek és sprintet akarnak nyerni. Alaphilippe jó felvezető Trentin előtt, ahogyan Lampaert és Declercq is. Szükség van még Jungels nagy tempójára a síkon, így szinte összeáll a tökéletes vonat az olasz elé. 2.75 a győzelme, amiben én akkora fantáziát nem látok, hiszen egy szökés bármikor meglepetést okozhat, de a bátrabbak nyugodtan megbróbálkozhatnak vele. 

Riválisa a szintén olasz Sacha Modolo és a spanyol Juan José Lobato lehet. Eőbbi gyorsabb, mint Trentin, de neki megfelelő felvezetés kell, hogy hajrát nyerjen. Na ezt itt nem fogja megkapni, mert a csapata alig vitt segítőt Modolónak. Lobato gyors, de azért lássuk be, Trentin jóval jobb nála. Az olasznak erősebb vonata van és jobban is helyezkedik spanyol riválisánál. A többiek csak valami komoly helyezkedési hiba révén szólhatnának bele a hajrába. A mezőny nagyon meggyengült, Degenkolb sincsen már, Theuns is fáradt, szóval ez a hármas versenyezhet az első helyért. 

Benézték a Katushát?

Kicsit csalódott vagyok, ugyanis nem tudok olyan gyorsan gépelni, mint ahogyan csökkennek a szorzók. Az orosz Katushánál ugyanis nagyon csúnyán benézték a szorzókat. Marco Hallerre ugyanis 2.25-ön kezdett a szorzó, ami most már csak 1.83-on van Michael Morkov ellen. Haller a csapat sprintere, neki a sík etapok fekszenek, míg a dán Morkov a szökésért felelős. Ezért is kerülhetett a csütörtöki etapon az élmezőnybe a végelszámolásnál. Ugyanis azért tudott csak Nibaliék csoportjába végezni, mert végig szökésben volt, nem azért mert akkora hegyi spíler lenne. Emiatt nagyon fáradt is lehet, ráadásul a csapat mint említettem Hallerre épít. Én így az osztráktól várom a jó eredményt a Katushában. Gyorsan észbe is kaptak a fogadóirodák, csökkent is a szorzója. Van egy olyan érzésem, hogy a szorzó 1.60 környékén fog megállni, mire a szakasz kezdődik. Haller az eddigi egyetlen komolyabb sprintnél is hatodik lett, míg Morkov akkor az ő segítője volt. Most is valami hasonló lesz, de győzelmi esélyei nincsenek az osztráknak, viszont így is hasznot lehet húzni a rá való fogadásból. 

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Haller előrébb végez, mint Morkov
    1.83 Bet365