A legrégebbi tenisztorna történetének idei fejezete veszi kezdetét a londoni SW19 pázsitjain. Míg a női versenytáblán nincs egy kiemelkedő esélyes, az izzóbb kérdés az, hogy Roger Federer megszerzi-e a kilencedik tornagyőzelmét?

A férfi versenytábla esélyeseiről

Több mint egy évtizede már annak, hogy leginkább Roger Federertől várják a rajongók a győzelmet. Lassan 15 év telt el első tornagyőzelmétől Londonban mégis a svájci géniusz ugyanolyan odaadással lendül a kihívásnak az idén is mint régen. Tavalyi győzelme, amely egyben a nyolcadik, rekordnak számít, hiszen Pete Sampras hét győzelmét sikerült ezzel végre fölülmúlnia. Ismét az esélyesek élén ő áll 2.50-s szorzóval. Nem volt a legmeggyőzőbb menetelése a két füves borítású tornán amelyeken részt vett az idén, de még így is Stuttgartban nyert, Halleban pedig döntőbe jutott. Egy kis igazítás jól jönne játékán, de ettől függetlenül az alkalomhoz illően és bajnokhoz méltóan emelni szokta a nagy versenyekre játékát.

Roger Federer (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Federer neve mellett az említett években, mindig ott volt Rafael Nadal neve is, viszont a jelenlegi világelső a papírforma szerint csak a harmadik az esélyesek sorrendjében (8.00). Meglepő lehet, hiszen nemrég újra nyerte a Roland Garrost és nagyon jó játékformát mutatott, de az is igaz, hogy a Wimbledon nem épp a legeredményesebb tornájának számít a karrierjében. Kétszer győzött a gyors füves borításon (2008, 2010), és a második sikerétől már nyolc év telt el. Az sem segít esélyein, hogy nem vett részt egy hivatalos felvezető tornán sem, így az első fordulók elég rizikósak lehetnek. Amúgy is a spanyol bajnoknak mindig szüksége van egy-két meccsre ameddig olajozza játékát.

A második esélyes, aki Federer és Nadal közé került, nem más mint Novak Djokovic (5.75). Habár Novak még nem a régi, a bukikra biztosan hatással volt Novak legutóbbi biztatóbb eredményei és játéka. A szintén londoni Queen's Club versenyen csak egy pont távolságnyira volt a végső győzelemtől, amelyet végül (a tavalyi Wimbledon döntős) Marin Cilic szerzett meg. Djokovic már egy éve nem játszott egy torna utolsó szakaszában. Az említett horvát játékos Nadal mellett a harmadik esélyes Londonban 8.00-s szorzóval és a tavalyi döntőjének és jelenlegi jó játékának tudatában, önbizalomban biztosan nem szenved hiányt, hiszen kimondta nyilvánosan szándékát, hogy újra Grand Slamet szeretne nyerni és hogy a világranglista első helyére is pályázik.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Nick Kyrgios szintén egy olyan játékos, akire feltétlenül oda kell figyelni ezen a játékfelületen, hiszen nagyon otthonosan érzi magát és nagy játékra képes (18.00). A nagy szervával és erős, támadó ütésekkel rendelkező játékosok könnyebben érvényesülnek a gyors játékfelületen, így meg kell említeni Alexander Zverevet (14.00) és Juan Martin Del Potrot (16.00) is. Ami viszont igazán meglepő az, hogy Dominic Thiem esélyei a bukik szerint nem éppen fényesek, hiszen 31.00-s (!) szorzóval illették az idei Roland Garros döntős osztrák játékost. Nem igazán értem jelen körülmények között az okát, de Andy Murray is elég elöl kapott helyet az esélyesek között 17.00-s szorzóval. Véleményem szerint, a még csúcsformájától messze álló játékos örvendhet ha átvészeli a torna első hetét.

Top 5 esélyes

 • Roger Federer - 2.50
 • Novak Djokovic - 5.75
 • Rafael Nadal - 8.00
 • Marin Cilic - 8.00
 • Alexander Zverev - 14.00

A női versenytábla esélyeseiről

A papírforma érdekesre alakult a női egyéni versenyszám esetében is. Petra Kvitova, a kétszeres Wimbledon bajnok (2011, 2014) a legesélyesebbnek vélt játékos 4.50-s szorzóval. A cseh játékos nemrég Birminghamben nyert és bizonyította jó játékformáját. Serena Williamsnak jelen pillanatban inkább a tapasztalata és nem játéka az, ami miatt esélyesként gondolhatunk rá, de még így is a papírforma szerint a második esélyes 6.50-s szorzóval. A hétszeres amerikai bajnokon a szervezők is segítettek, a 25. kiemelt helyet ajándékozták a versenytáblán a jelenleg 183. helyen álló Serenának. Azt hozzá kell tenni, hogy a kiemeltek listájáról így lekerülő Dominika Cibulkova nem volt túl boldog a hírek hallatán. Hogy mennyire sportszerű a döntése a szervezőknek, azt hosszasan lehetne elemezni..... A tavalyi győztes, Garbine Muguruza harmadik a listán (8.50), nincsen épp csúcsformában de az ő esetében sosem lehet tudni mikor fordul a kocka.

Garbine Muguruza (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Annak ellenére, hogy erre a borításra nagyon jól illő játékkal rendelkeznek, meglepő módon, Karolina Pliskova (16.00), Madison Keys (17.00) és Sloane Stephens (16.00) esélyei a bukik szerint nem épp a legfényesebbek. Ez a tény kissé furcsa, mert mindhárman elég jól szerepeltek az utóbbi időben még akkor is ha ez salakon történt.

A jelenlegi világelső és idei Roland Garros győztes, Simona Halep is csak a hatodik esélyes 16.00-s szorzóval. Az ő pontépítő játékával kissé nehezebb érvényesülni a füvön, de nem szabad megfeledkezni, hogy sokkal indítványozóbban játszik mint ahogyan azt régebben tette. Amúgy sem volt eddig nyomtalan Wimbledonban, 2014-ben az elődöntőig menetelt, 2016-ban és 2017-ben pedig a negyeddöntőben játszott. Ugyancsak érdekes lesz követni Maria Sharapova, a 2004-s bajnok további törekvéseit a régi fény elérésének érdekében (12.00), miután a salakon egészen remek szerepléseket hozott össze hosszú idő után. Ebben talán a borítás is segítheti habár nem épp azt az erőjátékot űzi, amellyel évekkel ezelőtt érvényesült. Ugyanúgy mint Mariára, Angelique Kerberre is 12.00-s az ajánlott szorzó.

Mint ahogy már megszokhattuk egy ideje, a női versenytáblán nagyobbak a kihasználható lehetőséget, ezért a férfiaknál születhetnek a hangzatosabb meglepetések mivel itt nem igazán sejthetők előre. Egy átmeneti időszaknak köszönhető ez, mivel a Serena által üresen hagyott domináns helyet nem sikerült még egy játékosnak sem hosszasan elfoglalnia. Nincs kikristályosodva egy konstans fő élvonal, amely folytonosan egymás között küzdjön a tornák végső szakaszaiban, úgy mint ahogy ez a férfiaknál volt látható az elmúlt években. Több játékos képes nagyobb sikert elérni, de nem folytonos a mutatott színvonal, ezért lehetünk tanúi több új játékos Grand Slam sikerének a női tenisztornákon.

Top 5 esélyes

 • Petra Kvitova - 4.50
 • Serena Williams - 6.50
 • Garbine Muguruza - 8.50
 • Angelique Kerber - 12.00
 • Maria Sharapova - 12.00

Borítókép: Roger Federer (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

 • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek