Serena Williams 003 Serena Williams (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Wimbledon: Serena egy lépésre Margaret Court rekordjától

Tenisz Simona Halep Serena Williams Wimbledon Margaret Court

Serena Williams (WTA 10.) fájdalmasan közel van a női tenisz egyik legnagyobb rekordjához, éspedig, hogy kiegyenlítse a híres ausztrál Margaret Court 24 Grand Slam-tornagyőzelmeinek számát. Ezt viszont egy bizonyos Simona Halep (WTA 7.) nevű volt világelső akadályozná meg a szombati döntőben.

Serena már elbukott néhány döntőt ennek az irtózatosan nehéz teljesítmény kipipálásának próbálkozásában, de 17 évre az első All England Club gyepszőnyegén játszott döntőjétől számítva kapott még egy esélyt. Elméletileg ez alkalommal sem lesz könnyű, mivel román ellenfele színvonalas játékot mutatott az idei tornán. Ennek ellenére, az nyilvánvaló, hogy a bukmékerek szerint az amerikai játékos jóval esélyesebb.

július 13., szombat

A 23-szoros Grand Slam-bajnok két játszmát veszített az egész torna ideje alatt, viszont még így is felmerülhetnek némi kételyek játékszínvonalának acélosságáról, mivel nem a legerősebb ellenállásba ütközött idáig. Kevés tornán jelent meg az idén és az eredmények is elmaradtak, úgyhogy jogos ha valakinek az oddsok ellenére is kérdőjelei vannak. Halep viszont egy igazán szép menetelést hozott össze, amely során csak honfitársának, Mihaela Buzarnescunak sikerült játszmát nyernie ellene, annak ellenére, hogy Victoria Azarenkával, Cori Gauffal, illetve Elina Svitolinával is összemérte erejét.

Serenának kedvez a terep

Az erőfölény kategorikusan Serena oldalán van és a borítás gyorsasága csak tovább fokozza az amerikai játékos támadóerejét. Simona csak a pályán való mozgás terén jobb ellenfelénél, viszont a londoni füvön kérdéses, hogy ezt döntő módon tudja is érvényesíteni amennyiben ellenfele a tőle elvárt magas színvonalon játszik. Mint ahogyan azt már sokan kihangsúlyozták, a román játékosnak ténylegesen nagy szüksége lesz az első szervájára, mert Williams nem fogja visszafogni villámfogadásait ha kezelhető második adogatást kap.

Simona Halep (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Halepnek valahogyan meg kell találnia módját annak, hogy hosszabbítsa a labdameneteket, mert akkor érvényesítheti lábmunkájának fölényét. Ki kell bírnia ellenfele egy-két indítványozó ütését és ha ez sikerül, akkor alkalma lehet manőverezni. Semmiképp nem maradhat passzív még szervafogadásaival sem (amennyiben sikerül ezeket egyáltalán visszaütnie). Ami viszont még fontosabb lehet az, hogy tartani tudja folytonos(abb)an labdáinak mélységét és figyelmese(bbe)n keresse a szögeket. Taktikai segítségként, nem ártana megnéznie a tavalyi döntőt, amelyen Angelique Kerbernek sikerült legyőznie Serenát, mivel a német játékstílusa hasonlít az övéhez.

Bár az amerikai 9-1-es mérlege elég nyomasztónak tűnhet Halep számára, a mostani helyzetképben ez nem épp így van, mivel Simona a tavalyi Roland Garros megnyerésével sokkal felszabadultabb játékos lett. Bár Halepnek ez az első Wimbledon-döntője, a sok éves rutinja és ambíciója segíteni fogja, hogy a helyzet magaslatán legyen, viszont ő nem olyan rendíthetetlen, mint ellenfele, mivel a mentális fölény a hétszeres amerikai bajnoknál van. Simona párizsi Grand Slam-győzelme után, egyszer játszott Serenával, az idei Australian Openon. Azt a mérkőzést Serena nyerte 2-1-es szettaránnyal.
Ha már a régi összecsapásaik jöttek szóba, akkor azt is meg kell említeni, hogy első mérkőzésük a 2011-es Wimbledonon zajlott, amelyet szintén az amerikai nyert 2-1-re.
Vonalat húzva, Serena esélyesebb, de az elvárható, hogy Simona ne adja könnyen magát, ezért pakliban van a három játszmás kimenetel (2.40).

Néhány szorzó a döntőre

Fogadj itt a női döntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.07.12. (10:35).

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Serena Williams (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)