Szombaton este kezdetét veszi az év egyik legrangosabb darts-eseménye, a World Matchplay! Az egy héten át tartó major-torna a világbajnokság és a Premier League mellett a legnagyobb presztízzsel bíró verseny a profi nyíldobálók számára! A rekordbajnokról elnevezett Phil Taylor-trófea mellett pedig mintegy 50 millió forintnak megfelelő gázsival is gazdagodhat a győztes! Idén címvédésre egészen biztosan nem kerül sor, hiszen a tavalyi győztes Phil Taylor visszavonult! Lássuk mit várunk a nyitónaptól!

Esély a visszatérésre!

A torna nyitómérkőzését az az Adrian Lewis (1.25) játssza, aki nagyjából másfél éve karrierje legnagyobb hullámvölgyét éli át. A korábbi kétszeres világbajnok angol játékos gyenge teljesítményének köszönhetően idén hosszú idő után kiszorult a Premier League mezőnyéből, valamint a júniusi csapat-világbajnokságon sem került be az angol válogatott keretébe! Minden bizonnyal a játék-színvonal csökkenésének hátterében tavaly született kislánya is állhat. Kevesen tudják, de felesége veszélyeztetett terhes volt, így akár ez a kritikus családi háttér, illetve időszak könnyen kihathatott mentálisan a produkciójára. Mindenesetre a közelmúltban voltak biztató jelei a formajavulásnak! Két júniusi ET-versenyen egyszer a döntőig, máskor az elődöntőig jutott, továbbá a Players Championship 16. körében is az elődöntőig menetelt. Azonban az igazi nagy visszatérésre a mostani World Matchplay adhat lehetőséget, ugyanis egy jó eredmény elérése további lendületet, önbizalmat, motivációt adhat az egyébként klasszis adottságokkal rendelkező Jackpot számára!

Lewis egy jó szerepléssel ismét visszatérhet a legjobbak közé. (Fotó: Dartsnieuws.com/Flickr)

Ellenfele ezúttal a középkategóriás játékosnak számító James Wilson (4.00) lesz. A mezőny talán legidiótább becenevét - Lethal Biscuit (Halálos keksz) - viselő playere rendkívül rapszodikus teljesítményre képes. Ha jó napot fog ki, akkor képes a legjobbak homlokára is izzadtságot csalni, máskor pedig olyan szektorhibákat vét kerekítéseknél, melyek amatőr szinten sem férnek bele. Véleményem szerint a mérkőzés esélyese egyértelműen Lewis, s ha kellő koncentráltsággal lép tábla elé, akkor -2.5-ös (1.66), vagy -3.5-ös (2.00) hendikep sikere is meglehet a 10 nyert legig tartó ütközet során!

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Csúnya verés lesz a vége

A torna toronymagas favoritjának nem meglepő módon a világelső Michael van Gerwen számít! A holland gép idén is nyeri a versenyek nagy részét, s Phil Taylor visszavonulásával még inkább növekedtek esélyei a World Matchplay megnyerésére (1.72). További motivációra ad okot, hogy első körben az a Jeffrey de Zwaan lesz az ellenfele, aki óriási meglepetésre rögtön a nyitónapon kiütötte őt a március UK-Openen (8-10). Aki követi a dartsot, az emlékezhet rá, hogy ezen a versenyen komoly szervezési gondok történtek. Például a hatalmas havazások miatt gond volt a mineheadi aréna fűtésével is, s a játékosoknak nem éppen ideális körülmények között kellett lebonyolítaniuk az első mérkőzéseket. Ennek esett áldozatául több klasszis mellett van Gerwen is! 

Ahogy mondani szokás, egyszer volt Budán kutyavásár! Amellett, hogy Gerwen (1.05) sorra gyűjti a tornagyőzelmeket, úgy de Zwaan (12.00) alig-alig tudja mostanság kvalifikálni magát akár egy hétvégi ET-állomásra is. Ranglista-helyezése az egyik legrosszabb a mezőnyben: 68. pozícióból tudta elérni a Matchplay-tagságot, s az elmúlt szűk három hónapban mindössze egy 16. pozíció a legjobb eredménye a Players Championship 12. állomásán! Úgy vélem, itt mészárlás van készülőben, egyedül Gerwenen múlik, mennyire csapja meg honfitársát! -5.5-ös hendikep sikerére 1.83-as szorzó kínálnak a bukik. De a "Legtöbb 180" terén is egész jó szorzót kínálnak a kopasz hollandra (1.50)!

Michael van Gerwen toronymagas esélyese a tornának! (Fotó: dartfreakznl/ / Flickr)

Ahol meglepetések is születhetnek

Az este további két mérkőzése akár meglepetésekkel is szolgálhat, amennyiben a favorit játékosok nem koncentrálnak eléggé. Az egyik player, aki könnyen megéghet, az a Lewishoz hasonló hullámvölgyben lévő Dave Chisnall (1.33)! A szebb karrierbeli periódusokat látott sárga mezes angol ellenfele a fiatal Keegan Brown (3.40) lesz, aki például a decemberi világbajnokságon elmenetelt a legjobb 16 közé! Bár mostanság nem brillírozik, azért intő jel lehet Chizzy számára, hogy a három évvel ezelőtti World Matchplayen csak "hosszabbításban" tudta legyőzni 13:11-re a Needle becenévre hallgató játékost! Aki úgy érzi, hogy Brown képes lehet megszorongatni a kevésbé jó formában lévő Chisnallt, annak a hendikepek, illetve a legek piacán lehet keresnivalója!

A másik talány pedig Michael Smith (1.36) párharca lehet Johnny Claytonnal (3.20) szemben! Ugyan Smith élete idényét produkálja - Premier League döntő, Shanghai Masters győztes -, feltűnő, hogy az ET-versenyeken az utóbbi időben rögtön kizúg az első mérkőzésein. Lehetséges, hogy ezeket a hétvégi tornákat nem veszi kellő komolysággal Bullyboy, vagy pedig fejben még mindig rapszodikus. Mindenesetre Claytont komolyan kell vennie, hiszen a walesi kiválóság okozhat számára kellemetlen perceket! Láttuk már három éve az első körben elszállni Smitht, akkor egy másik walesi, nevezetesen Gerwyn Price ellen, aki az idő tájt messze nem számított még éljátékosnak, ahogy napjainkban!

A beharangozóban szereplő szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 07. 19. 20:00 CET

Élő közvetítés

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • M. van Gerwen - J. de Zwaan (legtöbb 180 van Gerwen)
    1.50 Bet365