Vasárnap este véget ér a 2018. évi World Matchplay! A 18 nyert legig tartó fináléba ezúttal az osztrák Mensur Suljovic, illetve a skót Gary Anderson jutott be, egyikük sem érdemtelenül! Egy bizonyos, bármelyikük is nyeri a mérkőzést, egészen biztosan új bajnokot avatunk a verseny történelmében!

Totális egyensúlyban

Aki a múltbeli számok alapján szereti fogadásait tenni, szomorúan konstatálhatja azt a tényt, hogy Suljovic és Anderson eddig nyolc alkalommal találkozott tétmeccsen a tábla előtt, s fifty-fifty az örökmérleg! Legelső randavújuk egyébként pont egy World Matchplayen történt, nevezetesen 2015-ben, amikor is a 16 között az osztrák 13:9-re legyőzte a skótot! Ezt követően 2016-ban egy Anderson sikerrel záruló Player Championship tornán akadtak össze (6:5). 2017 igazi dömpinget hozott az egymás elleni csörték terén: öt alkalommal játszottak egymás ellen, ebből három osztrák, s két skót győzelem született. Talán a legemlékezetesebb párharcuk a tavaly szeptemberi Bajnokok Ligája döntő volt, ahol Suljovic 11:9-re le tudta győzni Andersont megnyerve élete első PDC tornáját! Rá pár hétre a Grand Slam negyeddöntőjében már a "Repülő skót" örülhetett (16:12). Amint láthatjuk, nem feltétlen a rutinosabb, s minden bizonnyal a bukik által majd favorizált Gary Anderson mellett szól a múlt!

Út a döntőig

Suljovic kis túlzással simán menetelt el a döntőig! Az első körben Steve Beatont (10:6), majd Ian White-ot küldte haza (11:8), míg a végjátékhoz közeledvén könnyedén átlépett Darren Websteren (16:10), hogy az elődöntőben a bukik által favorizált Peter Wrightot is legyőzze (17:13). Jól kirajzolódik az eredményekből, hogy eddig a tornán az osztrákot igazán senki sem volt képes megszorongatni. Wrighttal sokáig fej-fej mellett haladtak, ám "Gentle" koncentráltságának köszönhetően verni tudta a nem éppen jó formában tábla elé álló skótot!

Gary Anderson homloka már többször gyöngyözött a hét folyamán! Stephen Bunting sem volt rögtön kezdésnek sétagalopp ellenfél (10:7), viszont a Raymond van Barnevelddel vívott ütközet (11:9), majd a Joe Cullen elleni hosszabbításos meccs (19:17) komoly mentális felkészültséget igényelt! Talán még a Jeffrey de Zwaan elleni elődöntő (17:12) volt az egyik "legkönnyebb" mérkőzése Blackpoolban! Nem mellesleg utóbbi csörtét 106.06-os átlaggal abszolválta a skót! Annyi bizonyos, hogy ha az ágakat nézzük, az eddig performanszok alapján Anderson érdemelné inkább a bajnoki trófeát!

Mire érdemes fogadni?

Mivel az elődöntők percekkel ezelőtt értek véget, így a bukik csak vasárnap délelőtt folyamán jelentkeznek majd a bővített fogadási kínálattal. Az eddig teljesítmények alapján minden bizonnyal Anderson lesz a finálé favoritja! Itt egyedül az a kérdés, találunk-e majd értéket a szorzójában avagy sem? Véleményem szerint 1.50 alatt semmi esetre sem érné meg tenni a sikerét (1.25) ! Suljovic (4.00) klasszissá érett, egyre többször jönnek a tornagyőzelmek, s látható, hogy már a major-tornákon is képes odaérni a végjátékra az osztrák! Ráadásul fentebb részleteztem, hogy több komoly tétmérkőzésen is győztesen tudott kijönni egymás elleni vetélkedésükből! Nem számítok sima döntőre! A 18 nyert legig tartó meccs kapcsán érdemes lehet majd a leg-overek piacán is nézelődnünk - egy minimum 18:13-as eredményre már kövérebb oddsot kínálnak a bukik 30.5 leg-over esetében (1.83). A legmagasabb kiszálló terén sem ügyetlenek a srácok - 143.5-ös határ overére 1.83-as szorzót kínálnak! Maximális érték piacán pedig a Gary Anderson "több 180-at dob" lehet vállalható szorzón jó választás (utólag látva ez csak 1.25) Reményeim szerint a tavalyitól eltérően idén izgalmas, szoros döntőnek nézünk elébe vasárnap este! Ne hagyjátok ki!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 07. 29. 9:00 CET

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • G. Anderson - M. Suljovic (legek száma 30.5 over)
    1.83 Bet365