World Tour: Amikor a legjobbak összecsapnak

Nagy Bence
2020 febr 22. 23:41
Szólj hozzá!

Kerékpár World Tour Caleb Ewan Sam Bennett Dylan Groenewegen

Patináns mezőny az Egyesült Arab Emírségekben, Chris Froome visszatér!.Spanyolországban pedig egy izgalmas időfutamot rendeznek vasárnap. Mire fogadjunk a hét utolsó napján?

UAE Tour

Az UAE Tour egyre nagyobb népszerűségnek örvend, rengeteg kiváló versenyzővel veszi kezdetét az idei verseny. Az első szakasz a sprintereknek kedvez, világ legjobbjai közül többen is ott lesznek vasárnap a mezőnyben:. Az első etapon mindössze 148 km vár a mezőnyre, oldalszél nem várható, 28-30 fok, minden adott egy jó sprinthez. A formák alapján a Groenewegen - Ewan - Bennett - Ackermann - Gavíria ötös harcolhat a győzelemért. Azt kell, hogy mondjuk: teljesen kiszámíthatatlan az első sprint. Miért? Caleb Ewan nem hozta a felvezetőemberét, Roger Klugét. Nélküle nehéz dolga lesz, mert mindössze két szakaszt nyert az elmúlt két évben, amikor nem Kluge vezette fel a hajrát számára. 

Sam Bennett győzelemmel kezdte az évet, de utána kicsit visszaesett, viszont a sora borzasztóan erős (Morkov és Archbold). Dylan Groenewegen gyakorlatilag felvezetők nélkül nyert két szakaszt Spanyolországban idén, Pascal Ackermann pedig győzelemmel hangolt az idei első World Tour versenyére. Fernando Gavíria három szakaszt nyert Richeze felvezéséből januárban, visszatért tehát a megszokott páros a sprintekre, ideje újból komolyan venni a kolumbiai sprintert! Pikáns lehet a Bennett - Ackermann csata, ugyanis előbbit épp utóbbi miatt küldték el a Borától. Mire fogadjunk? Jó felvezetés esetén ez Bennett vagy Gavíria között dőlhet el a hajrá, de ha Groenewegen jól helyezkedik, akkor a sebessége révén nyerhet. 

Andalúziai körverseny

Ahogyan tavaly, úgy ebben az évben is Jakob Fuglsang uralja az andalúz körversenyt. Ha nem hibázik nagyot, akkor megnyerte az összetett versenyt, ehhez "csak" végig kéne mennie az egyenkénti időfutamon. A 13 kilométeres táv nem éppen hosszú, cserébe rövid, viszont trükkös. Kisebb emelkedők és technikás útvonal tarkítja a kronót, ahol Fuglsang favoritnak tekinthető. Tavalyi szezonra visszaemlékezve, már az év elején kiváló formának örvendett, most sincs ez másképp. Mi viszont elkerülnénk a rá való fogadást! Ugyan nincsen annyi lejtmenet, mint a tavalyi időfutamban - amikor Wellens nyert és Fuglsang második helyen ért célbe -, de könnyedén jöhet újból egy meglepetés. 

A meglepetés Edoardo Affini lehet, aki tavaly robbant be a köztudatba. Bronzérmet szerzett az Eb-n, rövid kronót nyert az angliai többnaposon, jól ment az Binck Bank Touron is. Fekszenek neki az ilyen rövidebb időfutamok is, lehet érték a 7.50-es szorzójában, amit a győzelmére kínálnak. Matej Mohoric lehet a másik sötét ló, mivel a pálya technikás, sok a kanyar, kell a kigyorsítás, nem lehet megtalálni azt a bizonyos ideális tempót. Az ilyeneket szereti a szlovén versenyző, érdemes lehet vele kockáztatni ilyen rövid távon (29.00).

Borítókép: Sam Bennett (forrás: Nicola Devecchi / shutterstock.com)

Unibet Kaszinó: Szerencsés csütörtök

Minden csütörtökön az Unibet egy 25%-os befizetési bónuszt ad játékosainak maximum 10 ezer forint értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • UAE Tour: Fernando Gavíria dobogón végez
    1.90 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.35 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet Kaszinó: Szerencsés csütörtök

  • Minden csütörtökön az Unibet egy 25%-os befizetési bónuszt ad játékosainak maximum 10 ezer forint értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2020 márc 26. 10:59
Ide is belinkelem
Kerékpár versenyek
https://www.youtube.com/channel/UCnc6t2N9R_6eu5tieEe0-lw/videos

Körülbelül 150 egykori verseny (van, ami több részes, van ami komplett többnapos összefoglaló), számtalan izgalmasat tudnék ajánlani (2006-os Milano - Sanremo, 2009-es Paris
Pozzato hozzászólt
2020 márc 25. 14:01
Ahogyan látom az országok kétfelé szakadnak a vírus kapcsán:
- karantén vagy legalábbis limitálni az emberek mozgásterét határozatlan időre, mindegy, hogy mekkora hatással lesz ez a gazdaságra
- minél előbb talpra állni, mert a gazdaság nem dőlhet be

Utóbbit képviseli Japán, illetve ahogyan látom, USA is ebbe az irányba tendál Trump nyilatkozata alapján (Kínáv
Pozzato hozzászólt
2020 márc 25. 12:26
Poénból egy hete ezt hozta fel Thomas de Gendt is, bár szerintem ismerve a nyilatkozatait, ő ezt komolyan is gondolta, lehet innen vették át a többiek, mert a tweet eléggé népszerű lett.

Kapcsolódó cikkek