World Tour: Az utolsó Monumentum

Nagy Bence
2019 okt 11. 11:54
Szólj hozzá!

Kerékpár Vincenzo Nibali World Tour

Az egyetlen őszi Monumentum, amelyet a lehulló falevelek árnyékában rendeznek. A legendás olasz verseny, amely leginkább kedvez az öt klasszikus közül az összetett, illetve hegyimenőknek. 

Giro di Lombardia

Olaszország északi része (is) gyönyörű, fantasztikus helyszín, amely tökéletesen alkalmas egy verseny lebonyolítására. Il Lombardiát kevesen nyernek "véletlenül", itt a meredekek megrostálják a mezőnyt, tényleg csak az év végén legjobb formában lévő versenyzőknek lehet esélyük. Az utolsó 75 kilométeren belül közel 25 kilométer emelkedő vár rájuk, sok-sok támadással. Ezen a versenyen ne keressünk négy vagy több fős hajrát, legerősebbeknek általában sikerül elszakadniuk. Ha mást nem, akkor a lejtmenetben, ahogyan Nibali tette. 

Nehéz megítélni az idei mezőnyt, hiszen az látható, sok csapat nem vitte el a legjobbjait az egynaposra. Gyengébb forma, pihenés és sérülések tizedeltél a mezőnyt. Az aktuális forma mindennél fontosabb, jól mutatja ezt az elmúlt évek győzteseinek felkészülési eredményei is. Mindössze két versenyző volt az elmúlt 14 évből, aki nem tudott felmutatni egy dobogós helyet sem a versenyt megelőző hetekből: Dan Martin és Oliver Zaugg. 

Az megfigyelhető idén, hogy mely csapatok készültek komolyan a Lombardiára: Astana (López és Fuglsang), Bahrain (Nibali és Teuns), Bora (Formolo, Buchmann és Majka), Quick Step (Gilbert, Jungels és Mas), EF (Woods és Higuita), Mitchelton-Scott (Yates és Chaves), Movistar (Valverde, Quintana és Landa), Jumbo-Visma (Roglic, Kruijswijk és Bennett), Ineos (Bernal és Moscon) és az UAE (Ulissi, Rui Costa és Martin). 

Ha ez elmúlt hetek formáját nézzük, akkor hat embernek lehet esélye a sikerre: Primoz Roglic, Michael Woods, Sergio Higuita, Alejandro Valverde, Egan Bernal és Adam Yates. A fogadóirodák ehhez mérten alakították a szorzókat, mindössze Higuitával nem számolnak. de a rutin miatt bekerült Nibali és Gilbert az esélyesek közé. A Jumbo-Vismánál nem vicceltek, mikor a csapatot összerakták, hiszen csak hegyi segítőket találunk. Roglicra van kihegyezve a verseny, megnyerte a Lombardia két előversenyét, mindkettőt szökés révén. 

A Giro del'Emilián olyan erős volt a csapata, hogy 20 kilométerrel a vége előtt még öten diktáltak tempót. Roglic erejét mutatja, hogy a Vuelta-győzelem után sem eresztett le teljesen, félhetnek tőle a riválisok. A Tre Valli Varesinen 600 méterrel a befutó előtt támadott a síkon, míg a másik sikere alkalmával az emelkedőn szakította le a többieket (3.75). A szlovén idén World Tour versenyen rendre dobogón végzett, egyértelműen a legerősebb, 1.70-ért nagyon csábító lehet a top3! 

Már négy Monumentum lezajlott idén. Mindössze egy olyan csapat volt, akinek legalább egy versenyzője rendre az első tízben végzett az adott versenyen. Elsőre kapásból rávágnánk, hogy Quick Step, de nem, hanem az EF a helyes válasz. Az amerikai csapat World Tour szinten idén mindössze 5 sikert tudhat magáénak, de ebből az egyik a Flandria. Versenyzőik egész év folyamán jól teljesítettek, szállították a jobbnál jobb eredményeket. 

Két "kártyájuk" is van: Michael "Rusty" Woods és Sergio Higuita. A kolumbiai hiába ment jól az elmúlt hetekben, még mindig nagyon fiatal, neki valószínűleg sok lesz a Lombardia. Woods azonban folyamatosan javul és fejlődik. A Milano - Torinón olyan átütő erővel ment az utolsó emelkedőn, hogy leszakított mindenkit, Valverde sem bírta a tempóját. Nagyon érett már neki idén ez a nagy győzelem, ha képes átmenteni a formáját, jöhet a dobogó az év utolsó World Tour egynaposán!

Borítókép: Vincenzo Nibali (Készítette: Annie Postma / Shutterstock.com)

Unibet Kaszinó: 64 millió forintos Kaszinó Kihívás

Játssz négy héten át a legjobb nyerőgépekkel, illetve a legizgalmasabb Élő Kaszinó játékokkal és csapj le a 64 millió forintos nyereményalapra.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Michael Woods dobogón végez
    2.50 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.35 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet Kaszinó: 64 millió forintos Kaszinó Kihívás

  • Játssz négy héten át a legjobb nyerőgépekkel, illetve a legizgalmasabb Élő Kaszinó játékokkal és csapj le a 64 millió forintos nyereményalapra.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2020 márc 26. 10:59
Ide is belinkelem
Kerékpár versenyek
https://www.youtube.com/channel/UCnc6t2N9R_6eu5tieEe0-lw/videos

Körülbelül 150 egykori verseny (van, ami több részes, van ami komplett többnapos összefoglaló), számtalan izgalmasat tudnék ajánlani (2006-os Milano - Sanremo, 2009-es Paris
Pozzato hozzászólt
2020 márc 25. 14:01
Ahogyan látom az országok kétfelé szakadnak a vírus kapcsán:
- karantén vagy legalábbis limitálni az emberek mozgásterét határozatlan időre, mindegy, hogy mekkora hatással lesz ez a gazdaságra
- minél előbb talpra állni, mert a gazdaság nem dőlhet be

Utóbbit képviseli Japán, illetve ahogyan látom, USA is ebbe az irányba tendál Trump nyilatkozata alapján (Kínáv
Pozzato hozzászólt
2020 márc 25. 12:26
Poénból egy hete ezt hozta fel Thomas de Gendt is, bár szerintem ismerve a nyilatkozatait, ő ezt komolyan is gondolta, lehet innen vették át a többiek, mert a tweet eléggé népszerű lett.

Kapcsolódó cikkek