World Tour: Az utolsó szakasz, jó sokáig

Bence
1 tipp
2020 márc 13. 21:33
Szólj hozzá!

Kerékpár Thibaut Pinot Vincenzo Nibali World Tour

A csodával határos, hogy még mindig versenyeznek Franciaországban, hiszen már az összes bajnokságot felfüggesztették. Mi várható a királyetapon?

Párizs - Nizza

A szervezők rövidítették az idei Párizs - Nizzát, a koronavírus miatt minden megváltozott a világban. Az utolsó szakaszt törölték, a szombati lesz utolsó szakasz a versenyben és World Tour szinten is egy darabig. Becsüljük ezt meg, hiszen a mezőnyt és az eddigi etapokat elfigyelve, kiváló zárásra van kilátás. A mezőny megfogyatkozott, miután a Bahrain és az Israel Start-up Nation (bizony, ez a csapat neve) a koronavírus miatt visszalépett, de maradtak 95-en, köztük az a Romain Bardet, aki felháboroda konstatálta az eseményeket. 

Az utolsó szakasz Nizzából indul és egy kemény hegyi befutóval ér véget. A Valdeblore La Colmiane egy 16 km hosszú, átlagban 6,3%-os emelkedő. Nem a legmeredekebb, de a hossza miatt megterhelő lehet. A mezőny eléggé karcsú, emiatt támadásokra lehet számítani a nap folyamán, gyakorlatilag most úgy mehet mindenki, hogy nincsen hova tartalékolnia. Az összetettben továbbra is Maximilian Schachmann vezet, de ez még változhat az utolsó szakaszon. 

Sokan nem értették, miért kapott azonos időt Schachmann a hatodik szakaszon, mondván a saját hibájából bukott. Ezzel már nem érdemes foglalkozni, inkább azzal, hogy a német versenyző előnye fokozatosan fogyott, sebezhető. Reálisan nézve, az összetett győzelmére négy ember veszélyes: Tiejs Benoot, Vincenzo Nibali, Thibaut Pinot és Sergio Higuita. A kolumbiai eddig nagyon szépen versenyzett, Pinot fokozatosan építette fel magát, Nibali a tavaszhoz képest jó erőben, Benoot lehet a sötét ló. Belőle sokat kivehetett a pénteki szökés. 

Az időkülönbség miatt egy versenyzővel kevésbé számolnak, pedig érdemes lenne. Nairo Quintana a tavasz folyamán régi önmagát idézte, két hegyi szakasza volt idén, magabiztosan behúzta mind a kettőt. Érdemes elgondolkodni a győzelmén (2.25), hiszen az emelkedő hosszúsága fekszik neki, hozzá hasonlóan Thibaut Pinot is tényező lehet (8.00). Mi azonban nem a szakaszgyőzelmek piacán nézelődünk, de még csak nem is a head-to-head fogadásoknál. Ki érhet oda a dobogóra az utolsó etapon? Vincenzo Nibali. 

A Cápa, aki már 35 éves, de a tűz még mindig ott van benne, szökésből próbált versenyt nyerni március elején egy francia egynaposon. A motiváció megvan, ahogyan a jobb forma is. Az elmúlt években nem szerepelt ennyire jól az év ezen szakaszában, most viszont nagy kedvvel versenyzik, de ami fontosabb, jó segítői vannak. Richie Porte pihent a hatodik etapon, Kenny Elissonde pedig rutinos, ketten megoldják az olasz védelmét az utolsó nagy emelkedőn. Minden esély adott Nibali számára, hogy akár még a versenyt is megnyerje, hiszen Schachmann nem jó az ilyen hosszú emelkedőkön, de mi beérnénk egy szakaszon elért dobogóval is!

Borítókép: Thibaut Pinot és Julian Alaphilippe (Fotó: Pierre Teyssot / Shutterstock.com)

Unibet Póker: 100 ezer eurós HexaPro Jackpot Mánia

Ötszörösére nőtt az esélye annak, hogy HexaPro Jackpottal találkozz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    7. szakasz: Vincenzo Nibali dobogón végez
    3.25 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -11.82 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet Póker: 100 ezer eurós HexaPro Jackpot Mánia

  • Ötszörösére nőtt az esélye annak, hogy HexaPro Jackpottal találkozz.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2020 máj 12. 18:43
Sajnos ez várható volt @csabax  :-\

Philiep Caryn (egykori Quick Step marketing igazgató) is beszélt róla, hogy bizonytalan a helyzete a lengyeleknek, de ő jóval optimistább volt a többi csapat szempontjából, mint Kittel, Vinokourov vagy Urán, illetve pár gazdasági szakértő. Ők azt mondták, alig éli túl pár csapat ezt a helyzetet. Astanánál Vinok
csabax hozzászólt
2020 máj 12. 17:13
Bezárt a bazár.

CCC to end team sponsorship as riders accept 50 per cent pay cut to survive 2020 season.
https://www.cyclingnews.com/news/ccc-to-end-team-sponsorship-as-riders-accept-50-per-cent-pay-cut-to-survive-2020-season/

Kapcsolódó cikkek