World Tour: Megszokott esélyesek

Nagy Bence
2019 aug 2. 14:47
Szólj hozzá!

Kerékpár World Tour Julian Alaphilippe Egan Bernal

A baszk egynapos mozgalmas, sok-sok akcióval tarkított verseny. A Tour de France után jó hangolódás a következő háromhetes körversenyre, a Vuelta a Espanára. 

Clásica Ciclista San Sebastián

A baszkok egynaposa majd 40 éves múltra tekint vissza. Az elmúlt években kialakult egyfajta tendencia, mely szerint négy versenyző dominálta az egynapost: Julian Alaphilippe, Bauke Mollema, Tony Gallopin és Alejandro Valverde. Rossz hír a mezőny többi tagjának, hogy ők négyen most is elindulnak. Gondolhatnánk, hogy akkor a dobogó biztosítva is van, de azért érdemes megvizsgálni a négy kerékpáros aktuális helyzetét. 

Julian Alaphillipe karnyújtásnyira került a francia versenyzők által hőn áhított sikerhez, de az utolsó két érdemi napon elkészült az erejével a Tour de France-on, "csak" ötödik lett. Már a francia körverseny alatt voltak olyan pletykák, mely szerint csak a német körversenyen láthatjuk újra, de végül pár nappal ezelőtt megerősítette, utazik Baszkföldre. A franciák újdonsült szupersztárja eddig háromszor indult, egyszer feladta, egyszer volt 8., míg tavaly nyerni tudott. Címvédőként áll rajthoz, útvonal nagyon kedvez neki és erős csapattal érkezik a Quick Step. 

Mindezek ellenére csínján kell bánni a tippeléssel (győzelme: 3.75, míg a dobogó: 1.70), mert ez nagyon megerőltető három hét volt számára. Érdemesebb inkább fiatal csapattársát favorizálni, hiszen Remco Evenepoel kiváló évet tudhat maga mögött újonc létére. A belga sajtóban csak az új Merckx-ként kezelt tehetség a felnőttek között is megállja a helyét, parádés szökésekkel borzolja az idősebb bringások kedélyét. 

Alaphilippe kapcsán muszáj megemlíteni Alejandro Valverdét, akivel head-to-head fogadások piacán állították párba. Közülük a spanyol világbajnok az underdog (2.00), aki egy sérülésből tért vissza a Tour de France-on. Láthatólag voltak még gondjai, de az utolsó hegyi etapon már biztató teljesítményt nyújtott. A Movistar kétkapitányos felállással készül, hiszen Valverde mellett ott lesz az a Mikel Landa is, aki a Giro d'Italia 4. helye mellé még szerzett egy Tour de France hatodikat. 

Valverde ismeri az útvonalat, legutóbbi négy indulása alkalmával dobogón végzett, kisebb csoportos hajrában is biztosított a dobogója. Landa baszk származása ellenére kevésbé ment eddig jól ezen a versenyen, útvonal annyira nem kedvez számára, kevés a hosszú emelkedő. Az is kétséges, hogy két ilyen háromhetes után milyen állapotban van. Landát azzal a Bauke Mollemával tették "párba", aki a legutóbbi hét indulásán rendre első tízben végzett. Általában jól sikerül számára ez az egynapos, most azonban ő is két GT-ről érkezik. 

A francia körversenyen "csak" segítő volt, tudott pihenni, míg a Girón 5. helyen végzett. A rutinja jól jöhet egy ilyen emelkedőn, de kétséges, hogy egy 5-8 fős hajrában odaérhet-e a dobogóra. A holland a Trek kapitánya ezen a versenyen, több tényező miatt is teljesen reális tehát az 1.65-ös szorzó Landával szemben (dobogóra: 3.75). Tony Gallopin az AG2R vezére, első indulásával anno megnyerte ezt az egynapost. A Tour de France csalódás volt számára, tavaly feladta ezt a versenyt. Kicsit formán kívülre került, de nem szabad őt leírni. 

Mire fogadjunk? 

Egy kissé kockázatos fogadás, de van benne ráció: Michael Woods vs Gregor Mühlberger. Michael "Rusty" Woods egy kiváló bringás, akivel szörnyű dolgok történtek az elmúlt évek során, de talpra állt. A családi tragédiákból merített erőt és nyert szakaszt a Vueltán. Tavasz folyamán jól teljesített a kanadai, de a francia körversenyen nem sikerültek a szökései. A csapatának látszólag nem jött össze a felkészülés, Tejay van Garderen idő előtt feladta, Rigoberto Urán pedig elmaradt a várttól. 

Gregor Mühlberger segítői szerepkört töltötte be a Touron. Buchmann kiválóan szerepelt, amiben nagy szerepe volt az osztrák bringásnak is, aki az utolsó héten jól bírta a hegyeket. Szökésekben is aktívan részt vett, látható, hogy július második felére, illetve augusztusra volt a forma időzítve. A 2.37-es szorzójában lehet érték, igaz, csak második opció lesz a csapatában Mühlberger, de Woods is. 

Borítókép: Julian Alaphilippe (Fotó: Pierre Teyssot / Shutterstock.com)

0:0 - pénzvisszafizetés

Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Gregor Mühlberger előrébb végez, mint Michael Woods
    2.37 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 3.91 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

0:0 - pénzvisszafizetés

  • Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2019 dec 3. 21:43
Végre, szignózva: Sam Bennett és Shane Archbold jövő szezonben a QS-ben. Nehéz szülés volt, de akkor lehet készülni, hogy jövőre az ír lesz az elit sprinter. Azért mondjuk ezzel okosan a fogadásoknál, mert Sabatini és Richeze out, Gavíria és Viviani jól járhat velük. Mondjuk azért nem lennék az ellenfelek helyében: Declercq (jelenlegi legjobb tempómenő), Cavagna, Asgreen, Keisse, S
Pozzato hozzászólt
2019 nov 29. 22:56
Financiális problémák miatt elmaradhat a májusi norvég körverseny (csökkent az állami finanszírozás, emiatt 2021-re keresnek szponzort).
Ez a Tour de Hongrie miatt fontos lehet, ugyanis így még nagyobb az esély kínálkozik 10-15 World Tour csapat részvételére, amivel elérheti a Pro Series státuszt 2021-től a verseny. Ez fogja felváltani a jelenlegi HC kategóriát, ergo a World
Pozzato hozzászólt
2019 nov 26. 19:45
Giro indulására az esélyek? Procyclingstats.com-on látom, hogy indul a CCC és eddig Masnada az egyetlen fix nevezett a részükről.
Elsősorban azért hozták, szóval, ha nem sérül meg, akkor biztos az indulása. CCC-nek hazánkban is vannak érdekeltségei, kiváló reklám lenne ez számukra. Arr

Kapcsolódó cikkek