World Tour: Pinot nyerni akar!

Nagy Bence
2019 jún 11. 21:24
Szólj hozzá!

Kerékpár Thibaut Pinot World Tour

Thibaut Pinot győzni ment a Critérium du Dauphinére. Ennek szellemében agresszívan támadja az összetett esélyeseket, nem viccelt. Érdemes fogadni rá?

Győzni akar

A Tour de France előversenye a Critérium du Dauphiné. Kevés versenyző érkezik ide úgy, hogy meg akarja nyerni. Ennek legfőbb oka az, hogy aki összetett menő, annak nem a Tour de France előtt 2-3 héttel kell csúcsformában lennie, másrészről nincsen akkora rangja ennek az egyhetesnek. Ezért is volt furcsa olvasni, mikor Thibaut Pinot azt nyilatkozta, hogy meg akarja nyerni a versenyt. Egy francia, akinek hazája háromhetese előtt egy sima többnapos prioritást élvez. Érdekes. Azt mondta, hogy agresszívan fog versenyezni, tesztelni fogja magát, érzi, összejöhet a siker. 

A helyzet az, hogy Thibaut Pinot pályafutása során még nem nyert rangos többnapos versenyt. Ez alatt a World Tour egyheteseket értem, ahol a legjobbja egy második hely volt a Romandiáról. Eléggé karcsú, ezt tompítja a Giro di Lombardia győzelme, de az egynapos, igaz Monumentum. Eddig sosem jött ki neki a lépés, de a Dauphiné második etapján valami olyasmit láthattunk tőle, amit pályafutása során nem: lejtmenetben támadott Pinot. 

Thibaut Pinot. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com

Bizony, az a Pinot, aki bevallása szerint is fél a lejtmenetektől. Bukott már el emiatt szakaszt, mert képtelen hatékonyan és jól menni ereszkedések során. Rengeteget gyakorolta az elmúlt évek során, fejlődött is menne, de most olyan támadást próbált, amire a többiek is alig tudtak reagálni. Chris Froome kifejezetten jó ebben a szakágban, de még ő is nehezen tartotta vele a lépést. Síkon is igyekezett menni (szembeszélben is). Ahhoz, hogy beérjék, Wout Poels és a többiek hathatós munkája kellett. 

Egyértelműen látszik, hogy kiváló formában van a francia. Véleményem szerint úgy van vele, hogy a Tour de France-on maximum egy dobogó jöhetne össze (de még azért is óriásit kéne küzdeni), szóval rámegy erre a versenyre. Az FDJ számára ez lehetne a csapat 21 éves történelme során az első (!!) győzelme többnapos World Tour versenyen. Erre 9.00-es szorzót kínálnak (vagyis Pinot összetett sikerére), de mi először a francia bringás dobogójára fogadnánk az időfutamon. 

Thibaut Pinot képes olykor kiváló, de az esetek többségében borzalmas időfutamokra. A táv hossza (26 km) és az emelkedő (körülbelül féltávnál egy 7,6%-os) kedvez neki, síkon is nagyon magabiztos volt eddig. Elmondása alapján május folyamán egy olyan edzőtáborban vett részt, ami az időfutam képességeit javította. Ez kiváló felkészülés lehet számára a Tour de France időfutamára is, mely nagyon hasonló. Arra, hogy a dobogón végez eléggé nagy szorzót kapunk (15.00), vannak ennél jóval jobb fogadások is, de látva a formáját, egy próbát megérhet. 

Borítókép: Thibaut Pinot. Fotó: Jan de Wild/Shutterstock.com

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Időfutam: Thibaut Pinot első háromban végez
    15.00 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -2.62 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 8:48
Világbajnokság: Megéri fogadni?

A 23 éven aluliak időfutamán egy mindössze 20 éves versenyző oktatná a mezőnyt. Megéri rá fogadni ennyiért? Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
2019 szept 21. 20:26
Amilyen erőben van idén (is), én sem tudom, hogyan oldják ezt meg ellene. Alaphilippe lehetne jó, de az a TdF eléggé erős volt tőle, plusz MvdP lenyomta már őt egynapos végén egy sprintben (brabant nyíl). Aki elveri a világ legjobb sprintereit síkon, azt nem igazán tudom, hogy ki szorítja meg egy hajrában. Azt tudnám elképzelni, hogy széthúzás lesz csapaton belül, esetleg lesz egy
peshark hozzászólt
2019 szept 21. 19:00
Én is sajnálom Sagant, hogy ez az idénye így sikerült, de bízok benne, hogy mint az egyik legkomolyabb "egy napos menő" húz egy nagyot vasárnap, bár ha van der Poel rendben lesz, akkor nehezen lehet majd tőle elvenni a győzelmet szerintem...

Kapcsolódó cikkek