A BinckBank Tour zárónapja előtt még mindig szoros az összetett verseny, így a királyetap még fontosabbá válik. Tom Dumoulin és Tim Wellens nagy csatát fog vívni a győzelemért, de nem lehet még leírni Greg van Avermaetet is. Vajon a világbajnok Peter Sagan képes az utolsó napon valami váratlan húzásra amivel meglepi a mezőnyt?

Királyetapról

Az utolsó szakasz, mely a verseny győzteséről dönt évről-évre csak minimálisan változik. A táv első felét próbálják minding variálni, hol dombos, hol sík. Most utóbbi lesz, Essenből indulnak, de a befutó és a táv második fele változatlan. Jönnek az izgalmas dombosabb részek, illetve a hajrá Geraardsbergenben. Egy kanyargós "hegyi sprint" várható, ahol 1,1 km meredeket kell megmászni. Átlagban 8,7%-os, ami egy ilyen hullámvasút szerű nap után eléggé megterhelő lesz. Előtte is lesznek már 6 és 8%-os 1 km-es emelkedők, ami rengeteg támadásra ad felületet a mezőnynek. Eléggé akciódús szakaszt várok, sok támadással. Ennek segíthet még az időjárás is, ugyanis a tavalyival ellentétben most 22 fok és csak szeles idő várható, így jó eséllyel elmarad az eső. Múlt esztendőben a szakadó eső és a hideg is megtörte a mezőnyt. 

Dumoulin vagy Wellens?

A verseny legnagyobb kérdése, hogy holland vagy belga győztes lesz. Dumoulin és Wellens egy jól időzített szökés révén a hatodik szakaszon nagy lépést tett a győzelem felé. Kettejük csatáját hozhatja az utolsó szakasz a végső győzelemért. Közölük Tom Dumoulin a tapasztaltabb versenyző, aki nagyon sokat fejlődött az elmúlt években. Taktikában nagyon komoly fejlődésen ment keresztül, szinte csapat sem kell neki, hogy domináljon egy versenyt. Meredek emelkedőkön saját tempóban bárkire felér, míg lejtmenetekben továbbra is bátor és gyors. Tim Wellens még mindig nagy tehetség, de egyre inkább azt érzem nála, hogy ő a másodvonalas World Tour versenyeken lehet jó. Elmúlt években rendre jól ment a BinckBank Tour elődjén, az Enecón. Most is a győzelemért harcol, de nem érzem benne azt az erőt, amivel meglehetne a végső siker. Én a hollandot várom végső győzelemre (1.57), de vannak még rá veszélyes versenyzők az első tízből. 

Greg van Avermaet kerekpar 004

Greg van Avermaet. Fotó: Jan de Wild/Shutterstock.com

Egyik ilyen Greg van Avermaet (15.00), aki nagyon sokat dolgozott a szombati napon is, de nem lett túl sok köszönet benne. Ereje az megvan, végig is tud vinni egy jó szökést, de szerintem nagyon kérdéses, hogy el tud-e majd menni az esélyesektől. Az utolsó emelkedő túl rövid egyéni akcióra ahhoz, hogy ledolgozzon majd egy percet, így előbb kéne támadnia a belgának. 

Akinek viszont kedvezhet ez a zárónap, az Michael Valgren. Ha nagy szorzóban kéne gondolkodnom (41.00), akkor egyértelműen ő jut eszembe az első tízből. Egy perc a hátránya, ami még nem is túl sok, ő nem olyan nagy név, akivel mindenki menne, ha támad. Ez lehet az előnye. Sokat fejlődött az elmúlt években, jól bírja az ilyen meredek falakat, mint amik a vasárnapi szakaszon találhatóak, illetve már a pavékon is egyre jobban megy. Valgren lehet a megleptésfaktor.

Ki nyerhet vasárnap?

Ami a szakaszgyőzelmet illeti, ugye ez is egy "Saganos" nap, de hát ez szinte minden hasonló etapról elmondható. Én azonban egy komolyabb meglepetésre hívnám fel a figyelmet. Philippe Gilbert eddig önmagához képest is nagyon gyengén ment. Ebben lehet persze rossz formaidőzítés is, vagy épp csapatutasítás (elvileg Terpstra volt a vezér), de az biztos, hogy a Quick-Step versenyzői botrányosan szerepeltek ezen az egyhetesen. Pedig nagyon fontos hazai versenyük. Tavaly összetettet nyertek, azelőtti években pedig szakaszokat, idén viszont semmit. Hiába hozták el Kittelt, a német formán kívül volt. Terpstra szintén, így maradt Vakoc és Gilbert. Előbbi nem egyhetes menő, utóbbiban viszont bízhatnak. Ez a zárónap olyan, mintha neki tervezték volna. Két perc feletti a hátránya, így hagyni fogják, hogy kicsit ellépjen, mert nem veszélyes az összetettre. 26.00-os szorzón adják a győzelmét a hetedik szakaszra, ami egy kis aprót megérhet. 

Számlanyitási ajánlat

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org