WRC: Fokozódnak az izgalmak

Nagy Bence
2018 aug 15. 23:28
Szólj hozzá!

Motorsport Hyundai WRC

Mindössze öt állomás maradt hátra a 2018-as rali-vb naptárból. Az újabb egy hónapos szünet előtt Németországba utaznak, ahol összemérhetik erejüket. Továbbra is Thierry Neuville áll a világbajnoki pontverseny élén, de zárkózik fel hozzá Sebastien Ogier és Ott Tanak is. Idén trónfosztás lesz? 

Irány az aszfalt!

A német ralit a változatosság jellemzi. Mind az aszfaltok minősége, mind az időjárás és az útviszonyok szempontjából. Az időjárással kapcsolatban péntekre esőt várnak a szakaszok helyszínén, míg a maradék három napra napsütést. Utóbbi megkönnyítheti a versenyzők dolgát, de míg így is figyelniük kell a rendkívül technikás pályán. Szűk kanyarok, de a hosszú egyenesek is egyik oldalon betonfallal, másikon szőlőültetvénnyel szegélyezettek, ahol épphogy elfér egy autó. A pontverseny kiélezett, a legkisebb hiba is végzetes lehet és akár az összetett vb-cím mehet el rajta. 

Hyundai: Hazai pálya

Németországban van a csapat központja és négy évvel ezelőtt itt aratták az első győzelmüket az i20-szal. A csapat vezetője, Michel Nandan nagyon optimistán tekint a hétvége elé:

"A szakaszok egyedül álló kombinációja miatt a Német Rali más hozzáállást kíván, mint a többi futam. Nagyobb, átfogóbb tesztel készültünk a versenyre, olyan szakaszokon, melyekkel a hétvégén is találkozni fogunk" - mondta Nandan. 

Az ázsiai márka minden évben elő tudott rukkolni egy dobogós hellyel, de most szeretnének újra nyerni. Neuville eléggé ingadozó volt aszfalton, de a korzikai második helye bizakodásra adhat okot. Elvileg a Hyundainál komoly fejlesztése voltak erre a hétvégére, hogy még jobb lehessen a belga versenyzőjük. Két csapattársa, Sordo és Mikkelsen viszont rendre jól szerepeltek ezen a versenyen az elmúlt években. A spanyol kiválóan megy aszfalton, míg Mikkelsennek nagyon fekszenek a technikás versenyek. Nem elképzelhetetlen, hogy egyikőjük dobogón végez (Sordo: 2.50, Mikkelsen: 2.75).

5.000 Forint Ingyenes Fogadás


Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

M-Sport: Mindig nyernek

Ogier számára kedves a német hétvége, mivel már háromszor nyerte meg ezt a viadalt. Az M-Sport csapata a címvédő, Ott Tanak révén, aki tavaly még náluk versenyzett. A hétvégével kapcsolatban nyilatkozták, hogy továbbra is csak Ogier kapja meg az új aerodinamikai csomaggal felszerelt Fiestát, Korzikán is nyert a francia, nagyon érzi az aszfaltos versenyeket. 

 

Csapattársaival kapcsolatban azonban már nem feltétlenül ilyen bizakodóak. Teemu Suninen óriási tehetség, de ez lesz az első WRC-s aszfaltos versenye, így neki ez a tanulófolyamat része lesz. Sajnos ezt a fogadóirodák is tudják, így nem kínáltak ellene H2H-t. Elfyn Evans a harmadik Fiestával megy, de neki sem a legerősebb borítása az aszfalt. Volt már negyedik a németeknél, de sokat hibázik mostanság. ami egy ilyen versenyen komolyan visszaüthet. 

Citroen: Sötét ló

Csak sejteni lehet, hogy mire lehet képes ez a C3 Breen és Östberg alatt. A finneknél Östberg szépen ment és behozta második helyre, ami pozitív előjel. Bizakodó is volt az interjúk során: 

“A tavalyi év kivételével 2010 óta mindig elindultam Németországban, így ismerem a pályákat és mindig is tetszett sokszínűségük annak ellenére, hogy ez csak nehezíti a dolgunkat. Mivel a két napos tesztem jól sikerült, így az első öt hely valamelyikét szeretném megszerezni ezen a hétvégén" - nyilatkozta a norvég versenyző. 

Östbergnek viszont egyáltalán nincsen tapasztalata arról, milyen aszfalton a C3, mivel még nem ment vele ilyen körülmények között. Érdemes kiemelni Craig Breent, aki már tavaly is nyert szakaszt ezzel az autóval a német versenyen. Ő kifejezetten kedveli az ilyen jellegű versenyeket és egy dobogóban gondolkodik. 

Toyota: Győzni jöttek

A Toyotánál a hazai versenyükön megérezték a siker ízét és most is nyernének. Már Korzikán is látszott, hogy nagyon fekszik nekik az aszfalt (Tanak második lett), az pedig külön öröm lehet, hogy ő a címvédő Németországban. Nagyon gyors, talán ő a legjobb aszfaltmenő ebben a mezőnyben, ezért is vesztegetik 3.50-ért a szorzóját. Nagy érték nincsen benne, de előrébb végezhet, mint Neuville (1.67). Latvala az örök kérdőjel, akivel ha nincsen gond, odaérhet a dobogóra (3.75). 

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Ogier előrébb végez, mint Neuville
    1.80 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 15.08 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

  • Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Rali-világbajnokság

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 26. 12:12
WRC: Napfényes Korzika

Ha WRC, akkor bizony jöhetnek a nagy szorzók! Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
2019 febr 25. 11:58
Végül összejött az, amiben reménykedtem, Tassi Attila gyári Hondát kapott, így jövőre Michelisz Norbi mellett egy másik magyart is láthatunk egész szezonban!  :ok:
Mezőny egyre erősebb, elvileg még két Cupra várható (Zengő vagy a Campos Racing), nem tudni, hogy a Renault Megane melyik sorozatban indul majd a ráncfelvarráson átesett autóval, illetve elkészült az új
Pozzato hozzászólt
2019 jan 29. 09:26
Ez így nagyon erős kezdés volt, jó év lesz ez.  8)

Monte-Carlo végeredmény:
1. Ogier
2. Neuville +2,2 másodperc!!
3. Tanak

Három favorit a vb-címre ott a dobogón, tényleg nüanszokon múlott Ogier sikere. Loeb azért egy Dakar után alig 1-2 hét teszttel (lehet még annyi sem volt..) negyedik lett. Szerintem idén is be fog húzni egy futamot. Sz

Kapcsolódó cikkek