WRC: Új pálya, új remények

Nagy Bence
2018 szept 11. 14:48
Szólj hozzá!

Motorsport Sebastien Ogier Thierry Neuville WRC

A FIA berkein belül közel 20 éve rendeznek ralit Törökországban. Eddig francia dominancia jellemezte a versenyeket, de az utolsó versenyhétvége óta hét év telt el. Változott azóta valami? Ogier pályája lesz a török rali? 

Nagy nyeremény

A 2010-es esztendő után visszatér a török rali a WRC naptárába. Akkor Sebastien Loeb nyert újfent, most egy honfitársa, Sebastien Ogier próbálna felérni a csúcsra, ezzel szorosabbá téve a világbajnoki pontversenyt. A belga Thierry Neuville előnye 23 pontra nőtt a német hétvégét követően, de Ott Tanak is nagyon jön fel az élen álló párosra. A török rali nem csak a pontszerzést miatt lesz kiemelten fontos, hanem hatalmas nyeremény révén is. A győztes ugyanis egyhetes luxus hajós nyaralást nyerhet. 

Érdemes viszont rátérni az útvonalra, ugyanis ez lesz a legfontosabb a versenyzők számára. A tengerparti Marmaris környékén rendezett versenyről egyik csapatnak sincsen sok infója, mivel a versenyt megelőző tesztelés nem volt engedélyezett, itinereket is a nulláról építik fel. Most ismerkednek az olykor széles és kevésbé köves, de máskor murvás-homokos utakkal. Az időjárás sem könnyíti meg a csapatok dolgát, mivel nagy meleg várható a hétvégén (32-35 fok). 

Toyota

Ki van a legjobb formában a mezőnyben? Ott Tanak a Toyota versenyzője. Legutóbbi két versenyt megnyerte, de ő sem tud semmit a török hétvégéről. Szerencséjére, csapatfőnöke igen. Tommi Makinen egy élő legenda, aki még emlékszik a régi versenyekre, de elmondása alapján sokat változhattak a körülmények. A finn zseni kiemelte, hogy a portugáliai teszt jól sikerült a csapat számára, ezért nagyon bizakodóak.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A fogadóirodák 2.75-ért adják Tanak sikerét, ami a jó formája ellenére is nagyon bátor tipp lenne. A csapat másik versenyzője, Latvala beszélt arról, hogy szerinte a 2008-as török hétvégéhez hasonlíthat majd a mostani viadal, akkor a nagyon meleg és a hosszú etapok egyaránt megviselték a versenyzőket és a kocsikat is. A finn versenyző honfitársa, Hirvonen mögött lett második, így neki azért van némi rálátása a török versenyre (Top3: 2.50). 

M-Sport 

Kezdhetnek aggódni a Fordnál, mert Ogier a szokottnál is nehezebb helyzetbe került. Most viszont egy mindenki számára új terepen brillírozhat a francia zseni. Szüksége is van rá, mert ez lehet az utolsó esélye, ha idén világbajnok akar lenni. Az M-Sport Görögországban volt tesztelni, ami az elmondások alapján jól sikerült Ogiernek és Evansnek. Másodikként indul Ogier, azért ott még takarítani kell majd az utat, nem annyira jó befektetés 1.72-ért a dobogója. 

Hyundai

Michel Nandan csapatvezető elmondta, hogy jól sikerültek a dél-franciaországi tesztek a dél-koreai márka számára. A finn rali után Neuvile-ék rádöbbentek, hogy jobb biztosra menni, nem kockáztatni. Emiatt egy új versenyen nem érdemes feltétlenül számolni a belga sikerével, mert neki itt a biztonságra érdemes törekednie és a biztos pontokra. Nem véletlen a 2.85-ért kínált dobogója sem. A bátrabb Paddon stílusa viszont kifizetődhet ilyen terepen (2.50).

Citroen

Anno négyszer nyert már a francia gyártó a török versenyen, de akkor még Loeb volt a pilóta és egy jóval dominánsabb Citroennel mentek. A mostani C3-as azért messze van attól a szinttől, mint ahogyan a versenyzőik is. Talán Östberg stabilitása emelkedik csak ki a csapatból. A norvégnak viszont ez lesz az első török versenye, viszont jól bírja az ilyen köves és kissé süppedő talajt. Érdemes lehet vele kapcsolatban elgondolkozni azon, hogy előrébb végez, mint honfitársa, Andreas Mikkelsen (1.72).

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 21.47 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Rali-világbajnokság

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 26. 12:12
WRC: Napfényes Korzika

Ha WRC, akkor bizony jöhetnek a nagy szorzók! Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
2019 febr 25. 11:58
Végül összejött az, amiben reménykedtem, Tassi Attila gyári Hondát kapott, így jövőre Michelisz Norbi mellett egy másik magyart is láthatunk egész szezonban!  :ok:
Mezőny egyre erősebb, elvileg még két Cupra várható (Zengő vagy a Campos Racing), nem tudni, hogy a Renault Megane melyik sorozatban indul majd a ráncfelvarráson átesett autóval, illetve elkészült az új
Pozzato hozzászólt
2019 jan 29. 09:26
Ez így nagyon erős kezdés volt, jó év lesz ez.  8)

Monte-Carlo végeredmény:
1. Ogier
2. Neuville +2,2 másodperc!!
3. Tanak

Három favorit a vb-címre ott a dobogón, tényleg nüanszokon múlott Ogier sikere. Loeb azért egy Dakar után alig 1-2 hét teszttel (lehet még annyi sem volt..) negyedik lett. Szerintem idén is be fog húzni egy futamot. Sz

Kapcsolódó cikkek